Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Maturitetni tečaj,
8.8.2007 Suzi

Končala sem 4. letnik turistične šole v Velenju. Zdaj se bom vpisala na maturitetni tečaj v Velenje. Prebrala sem vaše odgovore na vprašanja o maturitetnem tečaju. Nisem pa zasledila tistega, kar mene zanima. Na internetu sem prebrala, da se pri omejitvah upoštevajo samo 1., 2. in 3. letnik + ocena nekaterih predmetov. Nekje pa sem prebrala, da 2., 3. in 4. letnik (in matura seveda). Res me zanima kaj se upošteva. In še to - kako je bilo z omejitvami v lanskem šolskem letu? Ali jih veliko ni bilo sprejetih? Mene je strah, da slučajno ne bom sprejeta, ker sem na začetku srednje šole imela slabši uspeh. Ali je res samo 30 prostih mest? Kakšni so bili rezultati na koncu tečaja? Jezi me, ker vem, da se jih bo veliko vpisalo samo zaradi statusa dijaka. Obstaja možnost, da ne bom sprejeta zaradi takih ljudi. Hvala, Suzi


Odgovor


Pozdravljena!

Za vpis v maturitetni tečaj se upoštevajo ocene 1., 2. in 3. letnika srednje šole (zato ker se v maturitetni tečaj lahko vpišejo tudi kandidati s končano le triletno poklicno šolo).
Sprejmemo 36 kandidatov.
Lansko šolsko leto je bila omejitev vpisa in nekaj kandidatov res ni bilo sprejetih.
Tudi meni se ne zdi pošteno, da se nekdo vpiše samo zaradi statusa dijaka in na ta način odžre mesto nekomu, ki se resnično želi pripraviti na maturo.
Vendar status dijaka poleg pravic in ugodnosti prinaša tudi dolžnosti - med katerimi je vsekakor tudi redno obiskovanje pouka. Tako se je lansko šolsko leto zgodilo, da so nekateri kandidati že po enem mesecu ali še prej zapustili maturitetni tečaj in smo naknadno sprejeli še koga, ki se je resnično želel pripraviti na maturo in je oddal prošnjo.

Torej, rok za vpis v maturitetni tečaj je 14. september, s seboj prineseš originale in fotokopije vseh spričeval, prijavnico pa dobiš pri nas.
Takrat se bova o vsem tudi podrobneje lahko pogovorili.

Pa lep preostanek počitnic!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]