Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Kam naj se vpišem,
30.7.2007 Roy

Letos sem zaključil tretji letnik splošne in strokovne gimnazije Velenje. Ker me vse pogosteje ljudje sprašujejo kje bom nadaljeval šolanje, sem se odločil, da si dokončno izberem poklic katerega bom z veseljem opravljal. Pri tem se obračam na vas. Zelo me veselijo potovanja po svetu in srečanja z ljudmi ljudmi. Torej zelo rad potujem. Vprašanje je kratko: Kam se vpisati? (predvidevam, da učni uspeh ne bo problem) Hvala za odgovor in upam, da bo koristen tudi drugim bralcem spletne strani www.velenje.com


Odgovor


Pozdravljen!

Žal ti odgovora kar tako iz rokava ne morem stresti, saj boš moral študij izbrati sam.
Na šoli imamo na voljo različne programe študijskih interesov, s pomočjo katerih je odločitev morda lažje sprejeti. In če katerega od teh v tretjem letniku še nisi spoznal, ga boš lahko v četrtem.
Eden od teh testov je tudi na spletni strani Splošne in strokovne gimnazije Velenje: http://ssg.scv.si/a-olska-svetovalna-slua-ba/6.html, kjer si lahko prebereš še kaj več.

Potovanja po svetu in spoznavanje ljudi lahko omogoča veliko različnih poklicev, vse je odvisno od delovnega mesta, ki ga imamo in naših osebnostnih značilnosti.
Najprej moraš ugotoviti, ali te zanima bolj družboslovje, ali naravoslovje ali tehnika...
Po svetu lahko potuješ zaradi trgovanja (ekonomija, management), mode (tekstilstvo), jezikov, zgodovine, arheologije, po svetu pa veliko potujejo tudi različni inženirji, predvsem zaradi izmenjave znanj, izkušenj...

Pri izbiri študija pa tudi ni zanemarljiva prihodnost poklica, možnost zaposlitve...dobro je spoznati, se pogovoriti tudi s kom, ki tak poklic že opravlja, saj si velikokrat lahko predstavljamo delo povsem drugače, kot pa je v resnici.

Študijskih smeri je vsako leto več, zato je izbira morda tudi težja, a nov, bolonjski sistem s kreditnimi točkami omogoča tudi izbiro različnih predmetov, znanj, tako da na nek način vedno lahko zadostimo svojim interesom.

Pa lep preostanek počitnic!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]