Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Trpinčenje otroka,
7.3.2007 Ivanka

V lanskem letu sem oddala stanovanje mladi mamici z otrokom, ki obiskuje 2.razred osnovne šole. Ločila se je od svojega partnerja, ki otroka redno obiskuje z svojo sedanjo partnerko in ga v času počitnic vzame tudi k sebi. Vendar pa zelo pogosto iz njenega stanovanja prihaja vpitje in kričanje na otroka, včasih že zjutraj ob pol šestih, ko se odpravlja v službo dobi otrok zaušnico, čeprav verjetno ne ve zakaj. Otrok je cele dneve zaprt v stanovanju, če je slučajno kdaj zunaj dobesedno nori, divja, vpije. Velikokrat opažam, da k materi prihajajo moški mladi stari, kaj se takrat dogaja za štirimi stenami? Otrok je nemiren v šoli baje tudi problematičen. Mati je slabo situirana, večkrat sem se hotela z njo pogovoriti, vendar trdi svoje. Otrok se mi smili, saj v materi nima zgleda in se bo ob njej razvil v problematičnega mladostnika. Vem, da bi primer lahko prijavila na Center za socialno delo, vendar bi vedela, da je prijava od mene, saj z svojimi starši nima stikov. Kdo bi še lahko pomagal otroku? Sama sem že starejša.


Odgovor


Pozdravljeni!

Včasih opazovanje sosedov izza stene ali vrat pokaže povsem drugačno stanje, kot pa je v resnici. Povišan glas lahko slišimo kot kričanje in v glavah si že lahko ustvarjamo različne grozne slike, ki pa ni nujno, da so resnične.

V najemni pogodbi najbrž tudi niste opredelili dovoljenih obiskov. Moški, ki prihajajo k njima na obisk, so lahko sorodniki, sodelavci in prehitro soditi je lahko nevarno, krivično...

Seveda pa je možna tudi drugačna zgodba, ki bi vaša opažanja potrdila. V kolikor menite, da je situacija res tako kritična in bi bilo posredovanje potrebno, ste dolžni, zaradi otrokovih koristi, primer prijaviti pri Centru za socialno delo. Strokovne službe bodo znale presoditi kakšna je situacija in ali je res za otroka ogrožujoča. V tem primeru bodo izpeljali tudi potrebne postopke.
Pri tem se ne smete ozirati na to, ali bo mati vedela, da ste jo prijavili vi, saj ne gre za maščevanje njej, ampak gre v prvi vrsti za koristi otoka.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]