Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Zavod - šola,
17.1.2007 Yaja

Na zavodu za zaposlovanje sem prijavljena že skoraj dve leti, zanima pa me naslednje: končano imam štiri letno srednjo Poslovno komercialno šolo, po poklicu sem ekonomski tehnik in mislim, da spadam med težje zaposljive osebe. Želim se vpisati na višjo šolo za informatiko v Velenje. Kakšne so moje možnosti, da mi zavod kakorkoli pri tem (finančno) pomaga. Razlog, da to spašujem vas je ta, da moja svetovalka na zavodu enostavno nima nekih koristnih informacij (berite: "gužvo"). Hvala v naprej.


Odgovor


Glede na to, da ste na zavodu prijavljena že dve leti, verjetno spadate med težje zaposljive ljudi, kriteriji pa so še starost in izobrazba.
Glede plačila izobraževanja je odvisno od sklepa zavoda, katere programe bo v določenem šolskem letu financiral, od vaših sposobnosti in ostalih kriterijev.

Več informacij oz. vse informacije vam je dolžna dati vaša svetovalka, zato se le naročite k njej na razgovor in hmmm...čimbolj sitnarite, vztrajajte pri svojih željah.

Če imate željo po nadaljevanju izobraževanja veliko, naj vam nesofinanciranje študija ne predstavlja ovire, saj se ta finančni vložek lahko zelo obrestuje.

Pa veliko uspeha.

Spodnji odgovor so mi posredovali iz Zavoda za zaposlovanje, OE Velenje:

"Program izobraževanja brezposelnih oseb vsako leto potrdi Vlada Republike Slovenije. Območna služba lahko v programe izobraževanja vključuje brezposelne osebe v skladu s planom vključitev. V program se lahko vključujejo:

- brezposelne osebe brez izobrazbe brez čakalne dobe (takoj po prijavi na Zavod)

- brezposelne osebe z izobrazbo po šestih mesecih prijave na Zavodu.

Oseba se lahko v program izobraževanja vključi na osnovi zaposlitvenega načrta, pri pripravi katerega pa se upoštevajo naslednji kriteriji:

- stanje na trgu dela na določenem območju in stanje v določenem poklicu,

- osebne, poklicne, delovne in druge sposobnosti brezposelne osebe,

- možnost za uspešen zaključek programa,

- želje brezposelne osebe glede vključitve,

- stroški vključitve v program.

Poleg navedenih kriterijev se upošteva tudi čas trajanja programa, ki je lahko največ dve leti. Osnovno vodilo pri vključevanju osebe v program je čim krajša pot do zaposlitve.

Brezposelna oseba se naj oglasi na urad za delo k svoji svetovalki s katero bosta preučili možnosti vključitve, v sredo od 14.00-16.00 ure (termin za nenaročene stranke) ali jo pokliče po telefonu, da se dogovorita za svetovanje.Darinka Sovič Pečnik

organizator izobraževanja, OS Velenje

tel. 03/898-82-10

[email protected] "

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]