Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Kam naprej po OŠ?,
16.1.2007 Obupana

Lep pozdrav! Tako kot vsi devetošolci, se tudi jaz obremenjujem z vprašanjem katera srednja šola bi bila primerna zame. Zelo veliko razmišljam o tem, a se mi zdi, da več ko razmišljam huje je. Kardarkoli me kdo vpraša, kam grem naprej vedno odgovorim, da še ne vem.Sploh ne vem kakšen poklic bi rada opravljala čez nekaj let. Vsa leta sem bila odlična učenka. Socialna delavka mi je rekla, da bi lahko šla na gimazijo, a bi lahko imela težave z matematiko. Tudi sama razmišljam da bi se vpisala na gimnazijo. Zelo me je strah, ker vsi pravijo, da se moraš res samo učiti in da imaš le redkokdaj nekaj časa zase. Vem, da bi hitro obupala, če bi se mi kaj zalomilo. Je gimanzija res tako težavna in so moji strahovi upravičeni? Hvala za odgovor.


Odgovor


Pozdravljena!

Prednost Šolskega centra Velenje je, da smo center, v katerem imamo zelo raznoliko ponudbo srednješolskih programov, zato ni težav med prehodi dijakov iz enega programa v drugega, saj jim skušamo te prehode čimbolj olajšati, kadar pride do težav v enem od programov.

Gimnazija je resda najtežji srednješolski program, saj ne izobražuje za poklic, temveč dijaka pripravlja na maturo in s tem na nadaljnji študij. Potrebno je imeti veliko volje,vztrajnosti, delovnih navad, pa tudi samozavesti za premagovanje ovir (da ne vržeš puško v koruzo že ob prvem porazu).
Če si v osnovni šoli odlična in tudi z matematiko nimaš težav, potem se nimaš česa bati. Če pa bi do težav vendarle prišlo, imaš še vedno možnost prepisa na drug, lažji program, tudi med šolskim letom.

Vendar, punca, pogum in samozavest v boršo in pot pod noge na gimnazijo.
Najprej moraš zaupati vase in v svoje sposobnosti, si reči, da zmoreš in bo lažje...nikar si že vnaprej ne postavljaj ovir na pot s svojimi strahovi in nesigurnostjo vase.

Zmoreš in boš zmogla in pika!

Na snidenje!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]