Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Oče otroka je zasvojen,
9.10.2006 DANA

Oče 2letnega sina, ki ne živi z nama, kadi marihuano že 7 let, redno vsak dan. Ko nima, se nad nama znaša, nima zanimanja za otroka. Vse njegovi starši urejajo. Hodi z otrokom po gostilnah. Ko je zadet se mu smeji, ko ga popusti se ulegne in začne se zvijat ter iskat izgovore da grema. Začel je tudi bruhati kri. Skratka, grozno! Obupana sem. Kako naj mu pustim zaupam sina, a mu ga moram, v takem primeru, ki je vse hujši? Hvala.


Odgovor


Pozdravljeni!

Vaša prva dolžnost je zaščititi svojega otroka.
Seveda so ločitve občutljiva situacija, kjer pogosto najbolj trpijo ravno otroci, tudi zato, ker pogosto ravno oni predstavljajo vojno polje za starša.

Do otroka morate biti maksimalno pošteni, pravico ima do obeh staršev, tudi če se onadva med sabo ne razumeta.
Zagotoviti mu morate pošten pogled in odnos do očeta, ki ne sme biti pod vplivom vaših pričakovanj, zahtev, zamer... V otrokovo dobro morate znati (se naučiti) potegniti mejo med vašimi pričakovanji, zahtevami, zamerami in pričakovanji očeta oz. otroka.

Seveda pa ste ga dolžni zaščititi, v kolikor menite, da mu oče s stiki škoduje oz. je otrok celo v nevarnosti, kadar je z njim.

V tem primeru se obrnite na pristojni Center za socialno delo, na ustrezno svetovalko, ki vam bo svetovala kako ravnati v tem primeru.
Vložiti boste morali zahtevo po prepovedi oz. omejitvi stikov otroka z očetom, kjer boste po vsej verjetnosti potrebovali tudi odvetnika.
Ustrezni organi bodo presodili o resničnosti vaših navedb glede ogroženosti in slabega vpliva na otroka.

Zato je dobro, da vodite dnevnik stikov, kjer natančno zabeležite vse kar se je dogajalo (kdaj, kje, kako, s kom je potekal stik, počutje oz. reakcije otroka, stanje očeta, njegovo ravnanje, besede...) - te zapiske boste potrebovali pri utemeljitvi vaše zahteve.

Lepo vas pozdravljam.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]