Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Prepis na drug faks,
25.3.2006 Študent

Sem študent 2.letnika Visoke policijsko varnostne šole v Ljubljani-izredni študij.Zaposlen sem v zdravstvu že 5 let,končal sem Srednjo zdravstveno šolo.Zanima me na katero fakulteto je možen prepis,se pravi v drugi letnik,ali pa eventuelno kasneje podiplomski študij.Zanima me pa tudi,če je možen prepis na Visoko zdravstveno šolo,mislim na podiplomski študij,glede na končano Srednjo zdravstveno šolo in Bolonjsko deklaracijo,ter službo v zdravstvu.Ali je potrebno narediti kakšne diferencialne izpite? 1 letnik na Visoki zdravstveni šoli stane 800.000 in bi se rad izognil temu,če je možno. Hvala za pojasnilo!


Odgovor


Prepis med različnimi fakultetami je možen glede na odprtost posamezne fakultete in sorodnost predmetov.
Najbolje bo, da po spletnih straneh pobrskate po predmetnikih in ugotovite, koliko predmetov je sorodnih oz. enakih. Tako lahko predvidite, kaj vam bodo priznali in kaj bo potrebo se opraviti. Iscite program, ki je temu najbolj soroden, ima najvec podobnih predmetov, tako boste imeli manj diferencialnih predmetov.
Srednja zdravstvena sola in delo v zdravstvu nimata s tem nobene povezave, lahko pa to omenite v prosnji, ki jo naslovite na referat za študentske zadeve zeljene fakultete (npr. v vasem primeru Visoke sole za zdravstvo), prosnji prilozite fotokopijo indeksa in zaprosite za informacije glede prepisa, tako boste dobili najbolj tocne informacije.
Glede bolonjske deklaracije stvari se niso povsem dorecene, saj se le ta sele uvaja pri nas. Bodo pa prehodi vsekakor lazji, ko se bo ta pri nas tudi povsem uveljavila.
Zato se vam splaca morda se malo pocakati in dokoncati ta studij vsaj na prvi stopnji in sele potem iskati moznosti nadaljevanja. (tudi o tem lahko dobite vec konkretnejsih informacij na referatu za studentske zadeve omenjenega visokosolskega zavoda).
Lepo vas pozdravljam.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]