Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Spolnost v šoli,
21.2.2006 Simbor Kolkrž

Moj sin je star 12 let in je v šoli dobil seminarsko nalogo z naslovom: Spolnost moški - ženska. Seminarska naloga mora vsebovati 1500 besed ter tudi slike ali članke z interneta. To nalogo mora tudi ustno predstaviti. V šoli mu gre drugeče zelo dobro. Vendar se meni zdi, da to vseeno ni primerna snov za njegova leta, ker se dejansko s spolnostjo še ni srečal, pa mora o tem pisati. Sporno se mi tudi zdi to z internetom, ker veste kaj vse se odpre na to temo. Ali bi bila upravičena se v šoli pritožiti nad naslovom te seminarske? Pa še nerodno mu boj v času pubertete, to predstaviti pred sošolci. Najlepša hvala za odgovor. Mamica


Odgovor


Lepo pozdravljeni!

Učenci se v osnovni šoli že zelo zgodaj pogovarjajo o spolnosti in to se mi zdi zelo pomembno in dobro, saj se na ta način dobro poučijo in se naučijo tudi kritično presojati različne prispevke in poglede na to temo.
Otroci namreč že zelo zgodaj poznajo in vedo stvari, četudi smo mi morda prepričani, da je to njim še neznanka.
Menim, da v šoli dobro vedo, kaj je primerno za otroke, seveda pa je pomemben pravilen pristop.
Če se vam ta tema ne zdi primerna in imate pomisleke, se pogovorite z učiteljico, nikar pa ne reagirajte pretirano ogorčeno, saj bi s tem sina postavili v še bolj nelagoden položaj.
Ker resnično obstaja zelo veliko neprimernih prispevkov tudi na internetu, je še toliko bolj pomembno, da se otroci s tem seznanijo in znajo kritično presoditi te strani. Le z odkritim pogovorom in primerno predstavitvijo tudi teh "občutljivih" tem, bomo otroka lahko naučili zrelega razmišljanja in kritičnega presojanja.

Predlagam vam, da se z otrokom pogovorite o tej temi, mu predstavite vaše poglede in mu po potrebi (glede na njegove želje) pri tej seminarski nalogi tudi pomagate.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]