Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Kam naprej po poklicni šoli?,
13.1.2006 Frizerka

Končujem zadnji letnik fizerske poklicne šole. Šolanje bi rada nadaljevala, pa enostavno ne najdem odgovora, kam naj se vpišem. Ali obstaja kak program 3+2, kak diferencialni program, ipd? Meni ni uspelo najti nič, razen tega, da se lahko ponovno vpišem v prvi letnik npr. kozmetične, ipd. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!


Odgovor


Pozdravljena!

Žal je res tako, da so večinoma vsi triletni programi nadgrajeni po sistemu 3+2, zal pa to ne velja za program frizer, ki takega nadgrajenega programa nima.

Več o tvojih možnostih nadaljnega izobraževanja ti mora povedati svetovalna delavka na vaši šoli.

Vpišeš se lahko ponovno v prvi letnik srednjega tehniškega izobraževanja, ali pa se vpišeš v maturitetni tečaj, ki ti omogoča pripravo na maturo. Uspešno opravljena matura pa pomeni vstop na fakulteto.
Za vpis v maturitetni tečaj je pogoj uspešno opravljena poklicna matura ali zaključni izpit (po triletnem izobraževanju).
Vendar moraš vedeti, da maturitetni tečaj posreduje znanje na nivoju 4.letnika gimnazije, kar pomeni velik preskok iz triletnega poklicnega izobraževanja in zahteva veliko dela in učenja.
Maturitetni tečaj izvajamo tudi na Splošni in strokovni gimnaziji Velenje, vpis pa poteka septembra (rok za prijavo je 15.9.2006). Za več informacij pa nas lahko pokličeš ali se oglasiš osebno.

Čim uspešnejši zaključek šolanja ti želim!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]