Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloVelenje bo prihodnji teden gostilo Urbani forum


18. maj 2023

V sredo, 24. maja 2023, bo v Vili Bianci v Velenju potekal Urbani forum. Letošnji forum bo obravnaval potrebe mest pri zasledovanju podnebne nevtralnosti. Udeležbo na dogodku so potrdili minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, državna sekretarka Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj Andreja Katič in direktor Direktorata za prostor in graditev na Ministrstvu za naravne vire in prostor Georgi Bangiev. Uvodoma bo prisotne nagovoril župan Mestne občine Velenje in predsednik Združenja mestnih občin Slovenije Peter Dermol.
Sodelujoči na Urbanem forumu bodo iskali odgovore na vprašanja, kot so: kakšni so načrti in kakšna je pot slovenskih mest do podnebne nevtralnosti; kakšna je pri tem vloga države in kako lahko državna uprava, organizirana po resorjih z različnimi pristojnostmi, ponudi enovitega sogovornika pri celostni preobrazbi mest; kakšne rešitve lahko ponudi lokalno znanje in lokalno gospodarstvo ter kako se bo preobrazba mest financirala.
Velenje se zaveda pomena ustvarjanja zelene rasti, razvijanja okoljske zavesti in izboljšanja trajnostnih rezultatov. Ponosni smo, da smo za naša prizadevanja in uspešno okoljsko sanacijo v preteklosti prejeli nagrado Zeleni list 2024. V okviru Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest bomo izvajali številne aktivnosti za doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2030.
Evropa si je zastavila cilj podnebne nevtralnosti, ki je mogoča le ob preobrazbi mest, slednje pa bo v veliki meri odvisno od sistemske podpore in sodelovanja državnih organov, institucij Evropske unije in gospodarstva.
Urbani forumi so namenjeni vzpostavljanju pomena in vloge mest in mestnih občin pri razvoju države, spodbujanju novih priložnosti mest za zeleno rast, novih znanj in inovativnih pristopov. Forum predstavlja dialog o potrebah in izzivih mest in mestnih občin kot nosilcev razvoja v regijah ter o priložnostih, ki jih nudijo kot prostori, kjer se srečuje in izvaja največ sektorskih politik, nahaja večina delovnih mest in ki so centri kulture, izobraževanja ter inovacij.
IX. Urbani forum soorganizirajo Ministrstvo za naravne vire in prostor, Združenje mestnih občin Slovenije in GFS Inštitut.


----
Vir: www.velenje.si

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]