Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloIzgradnja kolesarske povezave proti Mislinji uspešno napreduje


15. feb 2023

Državno kolesarsko omrežje proti Hudi luknji (del Štrekne), ki bo povezalo Velenje z Mislinjsko dolino in naprej z Avstrijo ter Dravsko kolesarsko potjo, bo končano do jeseni letošnjega leta. Predvidena kolesarska pot proti Mislinji bo dolga okrog 9,4 km in bo od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča potekala večinoma po stari opuščeni železniški progi, skozi štiri predore ter preko sedmih premostitvenih objektov. Za 25. in 26. februarja je napovedana popolna zapora ceste, saj bo potekala montaža zadnjega sklopa nadvozov na tej kolesarski povezavi, zato udeležence v prometu prosimo za razumevanje.

Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević si je včeraj skupaj z direktorjem občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztokom Morijem in drugimi sodelavci iz velenjske ter mislinjske občine ogledala gradbišče državne kolesarske povezave Huda luknja. Na ogledu so bili prisotni tudi predstavniki izvajalcev, podjetij Strabag, Prohaus, RGP in VOC ter predstavnik investitorja - Direkcije za infrastrukturo. Dela potekajo po predvidenem planu in bodo končana v skladu s pogodbenimi roki, torej do jeseni letošnjega leta.

Investicijo vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Projekt sofinancira EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Mestna občina Velenje in Občina Mislinja pa namenjata za izgradnjo svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij. Pridobili smo tudi del zemljišč na trasi, potrebnih za gradnjo.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]