Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : Obvestilo



15 tisoč za sofinanciranje stroškov kredita za prvi dom za mlade


1. feb 2023

Mestna občina Velenje, mladim prijazna občina, tudi letos poleg številnih ugodnosti ponovno omogoča mladim možnost pridobitve sofinanciranja stroškov kredita za reševanje prvega stanovanjskega problema za nakup stanovanja, stanovanjske hiše ali gradnjo hiše. Z dodatno finančno pomočjo želimo, da mladi ostanejo v Velenju, hkrati pa z ukrepom privabljamo mlade od drugod, da si v Velenju ustvarijo dom, družino in se tukaj zaposlijo. V proračunu smo za ta namen zagotovili 15 tisoč evrov.

Do enkratne pomoči so upravičeni mladi do 35 let, ki prvič rešujejo stanovanjski problem, in sicer z nakupom stanovanja ali stanovanjske hiše ali gradnjo stanovanjske hiše. Subvencija velja za stroške odobritve kredita, zavarovanje kredita ali plačilo obresti. Višina je omejena do 50 % stroškov kredita in ne več kot 3 tisoč evrov. Subvencija se odobri na podlagi vloge, ki se nahaja na spletni strani Mestne občine Velenje (https://www.velenje.si/za-obcane/javne-objave-in-razpisi/). V letošnjem proračunu smo za ta namen zagotovili 15 tisoč evrov. Lani smo takšen razpis objavili prvič in subvencijo je v skupni višini 14.683,19 evra pridobilo 13 mladih.

Reševanje stanovanjskih težav mladih je bila ena izmed zavez na županovem generacijskem forumu z mladimi, ki smo ga pripravili decembra 2020. Mestna občina Velenje je v zadnjem obdobju uspešno izvedla tudi več aktivnosti, ki pomembno vplivajo na še boljšo kakovost življenja mladih. Mladim smo tako za 50 % znižali komunalni prispevek, 5 stanovanj smo lani namenili zgolj mladim do 30 let, več sredstev namenjamo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujemo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka smo povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov). Spodbujamo delovanje SAŠA inkubatorja in podpiramo mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti. Lani smo izdali tudi brošuro Velenje za mlade, v kateri lahko mladi Velenjčanke in Velenjčani najdejo odgovore na marsikatero aktualno vprašanje s področja mladih. Brošura je na voljo tudi na naši spletni strani www.velenje.si.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]