Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloZačasne zapore cest na območju 9 postajališč Lokalca


16. sep 2022

Zaradi rekonstrukcije avtobusnih postajališč in nadstreškov bo od ponedeljka, 19. septembra, do predvidoma 30. novembra prihajalo do začasnih delnih zapor Jenkove ceste, Tomšičeve ceste, ceste Gorica–Bevče, Ceste v Stari trg, Konovske in Škalske ceste, Ceste na Selo in avtobusnega obračališča Gorica. Nova prometna ureditev bo označena s prometno signalizacijo.

Mestna občina Velenje je začela z izvajanjem gradbeno-obrtniških del pri operaciji CTN VE-Rekonstrukcija avtobusnih postajališč in nadstreški. Rekonstruirali bomo devet avtobusnih postajališč Lokalca, in sicer pri Vili Bianci, Praprotniku, Skalci, MIC-u, Intersparu Šalek, na Tomšičevi in Jenkovi cesti ter na Gorici (na obeh postajališčih).

Namen preureditve avtobusnih postajališč je občane in obiskovalce spodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in razvijati trajnostne oblike mobilnosti, zmanjšati stroške dnevne mobilnosti in izboljšati stanje okolja v mestnem središču. S hojo in kolesarjenjem krepimo tudi zdravje. Naš cilj je urbano središče atraktivno urediti, zmanjšati emisije CO2 ter povečati možnosti za razvoj in promocijo trajnostne mobilnosti. Projekt se bo izvajal postopoma in bo predvidoma zaključen do konca novembra.

Vse udeležence v prometu in stanovalce v bližini predvidenih rekunstrukcij prijazno prosimo za strpnost in razumevanje.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«


----
Vir: Mestan občina Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]