Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloNa voljo štipendije za aktivne velenjske študente


15. sep 2022

Mestna občina Velenje je za letošnje študijsko leto v proračunu zagotovila 5.400 evrov za štipendije za aktivne študente. Štipendije v višini 90 evrov na mesec bodo dodeljene študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem v Mestni občini Velenje dvigujejo kakovost življenja ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Razpis, ki je objavljen na spletni strani www.velenje.si, bo odprt do 14. oktobra 2022.

Na javni razpis se lahko prijavijo študenti, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje in so državljani Republike Slovenije, niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu, so v preteklem študijskem letu uspešno zaključili vsaj prvi letnik študijskega programa 1. ali 2. bolonjske stopnje, v katerega so vpisani, hkrati ne prejemajo druge štipendije, razen državne štipendije.

Mladinski center Velenje je na podlagi Odloka o štipendijski shemi v Mestni občini Velenje objavil Javni razpis za štipendije za aktivno delovanje v Mestni občini Velenje za študijsko leto 2022/23 (www.velenje.si/e-obcina/javne-objave-razpisi). Skupna višina razpisanih sredstev je 5.400 evrov, višina štipendije pa znaša 90 evrov na mesec. Štipendije se bodo izplačevale za obdobje od 1. oktobra 2022 do 30. septembra 2023. Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo pri sodelavki Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Katji Remic Novak (e-naslov: [email protected], telefonska številka 03 8961 722).

V Mestni občini Velenje sofinanciramo tudi štipendije za deficitarne poklice. Letos se je na javni poziv delodajalcem v Mestni občini Velenje za sofinanciranje štipendij za deficitarne poklice v šolskem oz. študijskem letu 2022/2023 odzvalo 5 podjetij, in sicer Komunalno podjetje Velenje, Presta, Elektro Jezernik, HTZ in Premogovnik Velenje. Podjetja so izkazala potrebe po štipendijah za skupaj 81 štipendistov.


----
Vir: Mestna občina Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]