Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloŽupan bo danes sprejel novorojence, jutri pa prvošolce


13. sep 2022

V okviru Pikinega festivala bomo ta teden organizirali dva sprejema. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo danes ob 17. uri v parku pred Gimnazijo Velenje sprejel novorojence; prvošolce pa bo sprejel jutri, v sredo, 14. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu.

Na letošnji sprejem novorojencev, ki ga bomo pripravili 13. septembra ob 17. uri v parku pred Gimnazijo Velenje, smo povabili 253 otrok, za katere so starši na Mestni občini Velenje oddali vlogo za uveljavitev enkratne denarne pomoči za novorojenca in podali soglasje k obdelavi osebnih podatkov (v obdobju od začetka septembra 2021 do konca avgusta 2022). Na sprejemu bodo novorojenci prejeli simbolično darilo, majčko. Po sprejemu, ob 17.10, bo v okviru 33. Pikinega festivala v parku pred Gimnazijo Velenje nastopil godalni Kvartet Allegria, ki bo zaigral znane melodije slovenskega otroškega in mladinskega filma.

Župan je 14. septembra ob 17. uri na Titov trg povabil 369 prvošolcev, ki so prvič sedli v šolske klopi. Ob tako pomembni življenjski prelomnici bodo prvošolci prejeli knjižno darilo Pravljična noč, katero je ilustrirala Velenjčanka Urška Stropnik Šonc. Po sprejemu, ob 17.15, si bodo lahko obiskovalci v okviru Pikinega festivala ogledali nastop Celjskega dixieland ansambla.
Že deveto leto zapored je Mestna občina Velenje vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol ob začetku novega šolskega leta podarila zvezke. Skoraj 5.000 učencev in dijakov je prejelo več kot 22 tisoč zvezkov. Vsako šolsko leto za subvencioniranje nakupa šolskih potrebščin socialno šibkim učencem namenjamo 8.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva med sedem šol razdelimo glede na število oddelkov na šolah.

Prav tako bo letos župan Peter Dermol v tednu otroka med 3. in 7. oktobrom na obisk povabil prvošolce vseh velenjskih osnovnih šol in jim pokazal mestno hišo, za velenjske petošolce pa bomo v tistem tednu vsak dopoldan organizirali enourno turistično vodenje po Velenju, še pred ogledom mesta pa jih bo pozdravil tudi župan. Naša želja namreč je, da bi vsi otroci vedeli, kje je mestna hiša, kdo je župan, kakšna je velenjska himna, zastava in da bi poznali naše mesto.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]