Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloFinančno spodbujamo zagonska podjetja za razvoj poslovnih idej


6. sep 2022

Mestna občina Velenje že vrsto let preko sofinanciranja dejavnosti SAŠA inkubatorja in razpisa za spodbujanje podjetništva podpira odpiranje novih, zagonskih podjetij, ki bodo v prihodnjih letih razvijala inovativne ideje, nove produkte in ustvarjala nova delovna mesta. Letos smo v sklopu razpisa 30.000 evrov namenili podjetjem, ki so bila vključena v program Startup generator SAŠA inkubatorja.

Na javni razpis Mestne občine Velenje za pridobitev nepovratnih sredstev so se prijavila tri podjetja, vključena tudi v SAŠA inkubator, in sicer Mighty Kruzl agencija, d. o. o., AVBI-ING, Luka Avberšek, s. p. in Amanda Kladnik, s. p. Prejela so 10.000 evrov zagonskih sredstev za nadaljnji razvoj inovativne ideje. Na ta način krepimo povezovanje znanja in semenskega kapitala, kar zagonska podjetja na začetku zelo potrebujejo.

OKTA KOMPOSTNIK je napredna kmetijska naprava za profesionalno rabo, s katero uporabnik enostavno nadzoruje, pospešuje in optimizira proces kompostiranja organskega odpada, pri tem pa odvečni ali manj kvaliteten pridelek spremeni v koristno gnojilo. Naprava za zagotavljanje optimalnih pogojev delovanja uporablja napredne tehnološke rešitve s področja različnih tehničnih segmentov, ki jih Velenjčan Luka Avberšek z ekipo razvija že 7 let.

NAPITEK KRESNICA je najbolj zdravilen slovenski zvarek iz skrbno izbranih lokalnih sestavin. Maja Žerovnik in Amanda Kladnik, zeliščarki iz Gornjega Gradu, svojo zgodbo razvijata že nekaj let in sta zaradi svojih gostov prepoznali potrebo po unikatni in osvežilni pijači, ki ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, dodatkov in mehurčkov, hkrati pa je s stekleno embalažo prijazna tudi okolju. Napitek je sestavljen iz medu, jabolčnega kisa in izbranih zelišč.

LUKA BERE je projekt mladih ljudi, ki želijo skozi slikanice otrokom približati pomembne življenjske dogodke. Slikanice omogočajo lažje razumevanje tabujev, kot so žalost, smrt, izguba, staršem pa pomagajo pri vzgoji in razlagi težjih življenjskih situacij. 19-letni Jon Kanjir zaključuje program predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center in je kot bodoči vzgojitelj z empatičnostjo in zanosom z ekipo ustvaril 3 slikanice: Luka premaga žalost, Luka govori resnico in Tudi Luka nosi masko.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]