Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloSklenili 10-letno koncesijsko pogodbo za izvajanje javnega potniškega prometa Lokalc in šolskih prevozov


1. sep 2022

S koncesionarjema, podjetjema Nomago in APS, smo za 10-letno obdobje sklenili novo koncesijsko pogodbo za izvajanje javnega potniškega prometa Lokalc in posebnih šolskih prevozov. V prihodnjih letih bomo v javni potniški promet uvedli digitalizacijo, saj načrtujemo e-prikazovalnike, ki bodo nadomestili fizične table na 30 avtobusnih postajališčih. Z novo pogodbo smo rumeno progo podaljšali do podhoda za pešce v Pesju (do kinološkega društva), modro progo pa do pokopališča Škale.Ker je koncesijska pogodba potekla, smo sklenili novo pogodbo za 10-letno obdobje v skupni višini 1.620.000 evrov na leto, in sicer za javni potniški promet Lokalc (v višini 686.000 evrov) in šolske prevoze (v višini 934.000 evrov).Predmet pogodbe obsega izvajanje javnega potniškega prometa na avtobusnih linijah, zagotavljanje storitev vsem uporabnikom pod enakimi pogoji, opremljanje avtobusnih postaj in postajališč z voznimi redi, potekom linij, obvestili ipd., obveščanje o voznih redih, linijah, prevoznih pogojih in cenah prevoza, izdajo vozovnic, prevoz ročne in izročene prtljage ter storitve posebnih linijskih prevozov.Pri izvajanju javnega potniškega prometa uvajamo nekaj novosti. Rumeno progo smo podaljšali do podhoda za pešce v Pesju (do kinološkega društva), modro progo pa do pokopališča Škale.

Pomembna novost je uvajanje digitalizacije. Najkasneje do leta 2024 bo moral koncesionar zagotoviti e-prikazovalnike, ki bodo nadomestili fizične table na 30 avtobusnih postajališčih. Prikazovali bodo pričakovani čas prihodov, fiksne vozne rede s kartami prog in postajališč ter obvestila Mestne občine Velenje.

Vseh avtobusnih postajališč na 6 progah je 66. Več informacij je na voljo na povezavi https://www.velenje.si/e-obcina/lokalc.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]