Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloV teku ocenjevanje škode zaradi posledic suše


24. avg 2022

Mestna občina Velenje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje prejela Sklep o ocenjevanju škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letu 2022. Škoda zaradi suše se lahko prijavi le na kulturah, za katere je bila določena stopnja poškodovanosti višja od 30 % (ne ocenjuje se škoda na češnjah, marelicah, pšenici, ječmenu in enokosnih travnikih), in sicer najkasneje do petka, 23. septembra 2022. Prijavo lahko oddajo kmetijska gospodarstva – fizične ali pravne osebe.

V skladu s prejetim sklepom pozivamo vse kmetijske pridelovalce (z urejenim KMG MID), ki so utrpeli škodo zaradi suše, da najkasneje do petka, 23. septembra 2022, v glavno pisarno Mestne občine Velenje (klet, soba št. 10, ali na naslov Titov trg 1, 3320 Velenje) oddajo izpolnjen Obrazec 2, ki je objavljen na spletni strani Mestne občine Velenje (obrazec2.doc (live.com)). Zainteresirani lahko obrazec dobijo tudi v glavni pisarni Mestne občine Velenje ali na pristojni izpostavi Kmetijske svetovalne službe v Velenju in Žalcu.

Obvezna priloga je kopija geoprostorskega obrazca za prijavo vlog in zahtevkov na površino, ki je sestavni del zbirne vloge za leto 2022. Na tej prilogi se pri posamezni kulturi navede dejanska stopnja poškodovanosti, pri kulturi travinja pa tudi vrsto travinja (dvokosni, tri- ali več kosni travniki). Zaželene so tudi fotografije prizadetih kultur. Škoda se ocenjuje na podlagi pobude Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter na podlagi 8. in 54. člena Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete Mojco Kodrič iz Urada za urejanje prostora Mestne občine Velenje na telefonsko številko 03 8961 690 ali pošljete elektronsko sporočilo na naslov [email protected].


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]