Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloŠportnike pospremili na mednarodne igre šolarjev


10. avg 2022

Mestno občino Velenje bo v Angliji na 54. poletnih mednarodnih igrah šolarjev zastopalo 18 mladih športnikov. Tekmovali bodo v atletiki, tenisu in plavanju ter se družili z več kot 1.300 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let, predvidoma iz 73 mest in 33 držav sveta.

Danes je podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević sprejela mlade velenjske športnike, ki bodo zastopali občinske barve na 54. poletnih mednarodnih igrah šolarjev. Zaželela jim je veliko sreče, uspehov in lepih doživetij, ki jih bodo še dolgo ohranjali v prijetnem spominu. Letošnje mednarodne igre šolarjev bodo potekale od 11. do 16. avgusta 2022 v mestu Coventry v Angliji.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999. Letos bodo na mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v atletiki, tenisu in plavanju. Na igre bodo odpotovali atleti in atletinje: Jaka Brecl, Žan Stropnik, Hana Semprimožnik, Sara Acman, Maša Mežnar, Eva Sevčnikar, Neja Kimperk, Tia Lončarič skupaj s trenerko Natalijo Bah; plavalci in plavalke: Miha Princl, Grega Navodnik, Špela Pohorec, Eva Skledar, Najya Hana Jukić, Nastja Romih, Živa Perc s trenerjem Vladom Stjepićem ter tenisač in tenisačici: Jaša Krajnc, Gaja Golež in Eva Miklavžin skupaj s trenerjem Timotejem Kričejem.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali dragocene izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.300 mladimi športniki v starosti od 12 do 15 let predvidoma iz 73 mest in 33 držav sveta.

Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 14 tisoč evrov.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]