Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloŽupan z Delfinčki na plavalnem treningu


23. dec 2021

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik sta se pridružila športnikom plavalcem s posebnimi potrebami, članom Plavalnega kluba Velenje. Skupina Delfinčki izvaja program plavanja po metodi Halliwick pod mentorstvom Katarine Praznik in ob pomoči številnih prostovoljcev.

Župan je vrhunskim plavalcem s številnimi zavidljivimi dosežki povedal, da smo izjemno ponosni na njih in da so športniki naši najboljši promotorji. Zaželel jim je obilo veselja, zdravja in športne sreče v novem letu. Delfinčke in vse prostovoljce smo razveselili z majicami Veleye, drobnimi pozornostmi in športnimi priboljški.

Skupino Delfinčki sestavlja več kot 30 plavalcev, od tega jih ima tretjina status športnika državnega pomena oz. kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije. Na včerajšnjem plavalnem treningu se jim je pridružilo tudi 15 plavalcev iz skupine Plavanje za zdravje, ki so sodelovali v tekmovanju v inkluzivnih štafetah.

Mestna občina Velenje zadnjih nekaj let namenja skupini Delfinčki za izvajanje celoletnega programa sredstva v višini med 6 in 7 tisoč evrov. Finančno pa podpremo tudi posebne projekte, kot so mednarodna tekmovanja v tujini in specialna olimpijada.

Plavalna metoda Halliwick je osnovana na znanstvenih načelih hidrostatike, hidrodinamike in telesne mehanike. Razvil jo je James McMillan leta 1949. Načela metode Halliwick veljajo za vse, ne glede na starost, fizične ali mentalne sposobnosti. Osnovna načela metode so: mentalna prilagojenost na vodo, vedno večja navajenost na vodo, vedno večje zaupanje učenca, sprejemanje vode kot prijatelja, učenje osnovnega gibanja v vodi, obvladovanje različnih tehnik rotacij, uspešno iskanje ravnotežja v vodi in pozicije, ki omogoča normalno dihanje.

Srečanja sta se udeležila tudi predsednik Plavalnega kluba Velenje Marko Primožič in predsednik Medobčinskega društva Sožitje Velenje Slobodan Petrović, s katerim sodelujejo v projektu Specialna olimpijada.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]