Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloVelenje izbrano za sodelovanje pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti


20. dec 2021

Mestna občina Velenje je bila v sklopu programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, s katerim spodbujamo aktivno mobilnost in ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, izbrana za sodelovanje pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti. V Mestni občini Velenje se zavedamo, da je potrebno pri naših občanih spodbujati hojo in druge oblike trajnostne mobilnosti. V preteklih letih smo vzpostavili mestni javni potniški promet Lokalc, prevoz na klic Kamerat, uredili kolesarsko omrežje, zdaj se bomo usmerili v dobre pogoje za pešačenje. Aktivna mobilnost je ključ tako do dobrega zdravstvenega stanja prebivalcev kot tudi do zmanjšanja izpustov iz prometa ter krajšanja prometnih zastojev.

Na tretji poziv Načrtujmo skupaj zdravo mesto! programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, s katerim spodbujamo aktivno mobilnost in ustvarjanje zdravega bivalnega okolja, se je odzvalo pet občin, ki so si zaželele s sodelovanjem pri pripravi lokalnega načrta hodljivosti izboljšati pogoje za hojo. Med njimi je bila najbolj prepričljiva in zato za sodelovanje izbrana Mestna občina Velenje.

Mestna občina Velenje je s svojo prijavo pokazala na zelo dobro poznavanje lokalnega načrta hodljivosti kot orodja za zagon sprememb na področju zagotavljanja hoji prijaznega okolja ter tudi na dobro razumevanje vloge povezovanja lokalnih akterjev za ustvarjanje zdravega bivalnega okolja ter uresničevanje ciljev na področju trajnostne mobilnosti in javnega zdravja. Občina se zelo dobro zaveda, da je hoja v Velenju zelo zapostavljena, da zaostaja na področju aktivne mobilnost otrok in želi tudi v luči staranja svojih prebivalcev s sodelovanjem v programu in pripravo lokalnega načrta hodljivosti to spremeniti. Pri tem je občina napovedala daleč najmočnejšo komunikacijsko podporo in delo z utečeno interdisciplinarno lokalno delovno skupino. Nadaljevali bomo s kampanjo Moje mesto! Moja izbira!


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]