Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloDo konca prihodnjega leta s kolesom tudi do Dobrne


20. dec 2021

Iz Velenja se bomo lahko že konec drugega leta peljati tudi do Dobrne. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je sklenila pogodbo za gradnjo kolesarske povezave Velenje–Dobrna, ki naj bi bila zgrajena do konca naslednjega leta. Povezava med Velenjem in Dobrno se bo iz novozgrajene povezave med Šoštanjem in Velenjem od trgovskega centra Velenjka nadaljevala kot samostojna kolesarska pot ob desni strani ceste (gledano v smeri proti Celju) do križišča v Črnovi, nato po lokalni cesti, ki pelje vzporedno z glavno cesto v smeri Pirešice. V Pirešici se bo nadaljevala po novozgrajeni površini in glavno cesto na sredini vinskogorskega klanca prečkala na že obstoječem podvozu. Nato se bo priključila na lokalno cesto in se nadaljevala proti Vinski Gori. Projekt sofinancira EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Mestna občina Velenje pa namenja za izgradnjo svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij, pridobili smo tudi del zemljišč na trasi potrebnih za gradnjo.

Kolesarska povezava bo od Velenjke do meje z občino Dobrna bo dolga 6,4 km, od tega bosta 2 km potekala po ločenih kolesarskih površinah. Kolesarska povezava se bo v smeri proti Šoštanju nadaljevala do Mozirja.

Izvajalec je Tegar, d. o. o., iz Žalca. Vrednost pogodbe je 1.268.422,30 evra. Uvedba v delo za izvajalce bo danes, 20. decembra.

Na območju Pirešica jug so lastniki izrazili željo o sočasni izgradnji kanalizacije v trasi kolesarske povezave. Mestna občina Velenje se je odločila, da k temu pristopi, zato je naročila in tudi že pridobila projekte za izvedbo. Izdelano je geološko poročilo, podpisane služnostne pogodbe in pridobljeno gradbeno dovoljenje. Še v tem letu predvidevamo da bo objavljen razpis za izbiro izvajalca.

Fotografija v prilogi predstavlja Prelsko, del ceste, kjer bo potekala povezava.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]