Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 442

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloKrajanom predstavljene optimalne rešitve za odsek hitre ceste Pesje–Stara vas


12. jun 2020

V sredo popoldne smo na predstavitev odseka tretje razvojne osi Pesje–Stara vas v sejno dvorano Mestne občine Velenje povabili krajane Stare vasi in Pesja. Na sestanku, ki ga je vodil podžupan Peter Dermol, so bili prisotni predstavniki DARS-a, projektantov in uprave Mestne občine Velenje.

Podžupan Peter Dermol je uvodoma izrazil zadovoljstvo s pripravljenostjo za sodelovanje in predstavitev projekta s strani DARS-a. Poudaril je izjemno pomembnost hitre ceste za prihodnost naše doline in nujnost, da so o vseh postopkih seznanjeni občanke in občani. Traso hitre ceste od Šentruperta do Slovenj Gradca je Ministrstvo za okolje in prostor že leta 2013 s sprejemom državne uredbe umestilo v prostor. Mestna občina Velenje je sestanek organizirala zaradi številnih dvomov in vprašanj, ki se porajajo občanom. Namen sestanka je bila nujna komunikacija, iskanje odgovorov in optimalnih rešitev za umeščanje ceste v prostor. Podžupan je aktivnosti Civilne iniciative Stara vas ocenil kot plodne, saj meni, da imamo vsi, ki živimo na tem območju, pravico postavljati vprašanja in se o tem tudi pogovarjati. Ne sprejema pa civilnih iniciativ, ki niso vključene v naše okolje, vseeno pa želijo s svojim delom zgolj ovirati postopke za predvideno izgradnjo hitre ceste.

Na osnovi državnega prostorskega načrta Velenje–Slovenj Gradec, ki je bil sprejet leta 2013, danes projektanti izdelujejo končno projektno dokumentacijo. Na podlagi predstavitve trase hitre ceste Civilni iniciativi Stara vas v oktobru 2019 so glede na njihova stališča optimizirali rešitve v prostoru in pokriti vkop za cca 20 metrov še podaljšali proti severovzhodu. Za to območje je bila predstavljena študija hrupa. Predstavniki DARS-a so pojasnili, da so spremenjene rešitve na območju med Pesjem in staro elektrarno, tj. viadukt namesto pokritega vkopa, nastale kot posledica rezultatov hidrogeoloških raziskav in da je takšna rešitev najbolj varna. Predstavili so tudi protihrupne elemente, ki bodo podrobneje definirani v naslednji fazi projektiranja.

Mestna občina Velenje je na DARS naslovila pobudo Civilne iniciative Stara vas, da naj se odsek trase hitre ceste na območju zaselka Žabja vas v celoti sprojektira kot pokriti vkop. V projektnih pogojih je občina izpostavila tudi ohranitev obstoječega gozda.

Podžupan je poudaril, da od DARS-a pričakujemo, da pobude civilne iniciative glede celotne izvedbe pokritega vkopa na območju zaselka Žabja vas še enkrat preuči in nas redno obvešča o tem, kako je s projektiranjem hitre ceste skozi naselje Pesje. Prav tako pa od DARS-a pričakujemo, da nam posredujejo prometno študijo s predvidenimi obremenitvami lokalnih cest.

Glede pokablitve daljnovoda na območju Stare vasi smo se s krajani dogovorili, da se predlog umestitve daljnovoda, podan s strani krajanov, predstavi ELES-u in se nato skliče skupen sestanek z namenom uskladite optimalne rešitve.----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]