Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 452

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : Obvestilo8. seja Sveta Mestne občine Velenje


4. feb 2020

Danes je v sejni dvorani Mestne občine Velenje od 8. ure dalje potekala 8. seja Sveta Mestne občine Velenje. Sejo je po pooblastilu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča vodil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Uvodoma so svetnice in svetniki sprejeli zapisnik 7. seje Sveta Mestne občine Velenje.

Svetnicam in svetnikom sta možnost sosežiga alternativnih goriv v Termoelektrarni Šoštanj predstavila direktor Termoelektrarne Šoštanj Mitja Tašler in generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj dr. Viktor Vračar.
Ob koncu razprave so svetniki sprejeli Sklep o stališčih Sveta Mestne občine Velenje do sosežiga alternativnih (sekundarnih) goriv v Termoelektrarni Šoštanj. O vsebini razprave in sklepa vas bomo še obveščali.

Predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Bojan Škarja je predstavil Predlog Sklepa o imenovanju člana v Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj (imenovana Alojzija Rihtaršič) in Predlog Sklepa o imenovanju članov v Svet zavoda za turizem Šaleške doline (imenovani Alojz Hudarin, Janez Jevšnik, Ivan Planinc). Svetnice in svetniki so predloga sklepov podprli.

Vodja Urada za urejanje prostora mag. Branka Gradišnik je predstavila Predlog Sklepa o izvzemu nepremičnine v k. o. Plešivec iz javnega dobra 950 1094/2, Predlog Sklepa o izvzemu nepremičnine v k. o. Podkraj iz javnega dobra 968 944/24, Predlog Sklepa o izvzemu nepremičnine v k. o. Podkraj iz javnega dobra 968 944/25, Predlog Sklepa o izvzemu nepremičnine v k. o. Podkraj iz javnega dobra 968 944/26, Predlog Sklepa o izvzemu nepremičnine v k. o. Bevče iz javnega dobra 955 521/8 in Predlog Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Velenje. Predloge sklepov so svetnice in svetniki podprli.

Poročilo o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev na podlagi javnega razpisa za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav za obstoječe stanovanjske objekte v Mestni občini Velenje za leto 2019 in Predlog Sklepa o sprejetju višine dodeljenih nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav za obstoječe stanovanjske objekte v Mestni občini Velenje za leto 2020 je predstavil vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik. S sklepom je določena višina dodeljenih nepovratnih finančnih sredstev za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav za obstoječe stanovanjske objekte v Mestni občini Velenje v višini tisoč evrov na obstoječi stanovanjski objekt. Lastniki objektov morajo odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode urediti skladno z zahtevami zakonodaje do 31. decembra 2021.

Svetnice in svetniki so se seznanili s poročilom o delu Odbora za pomoč občankam in občanom MOV v letu 2019, o izvedbi projekta počitniškega dela Mestne občine Velenja Čisto moje Velenje 2019 in s Poročilom letnega in zimskega vzdrževanja ter obnov cest v Mestni občini Velenje za leto 2019.

Več o vsebini posameznih aktov vas bomo še obveščali.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]