Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 550

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloZahteva za sklic izredne seje je nepopolna in ni v skladu s poslovnikom


5. nov 2018

Zahteva za sklic izredne seje Sveta Mestne občine Velenje, ki jo je vložil svetnik Matej Jenko še z osmimi sopodpisanimi svetnicami in svetniki, ni imela priloženega gradiva o zadevah, o katerih naj bi svet odločal, kot to določa 24. člen Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje. Ker je bila zahteva za sklic nepopolna, niso bili izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje.

V Poslovniku Sveta Mestne občine Velenje je določeno, kdaj in na kakšen način se skliče izredna seja. V 24. členu je zapisano, da se izredna seja sveta skliče za obravnavanje in odločanje o nujnih zadevah, kadar ni pogojev za sklic redne seje. V predlogu oz. zahtevi za sklic izredne seje morajo biti navedeni razlogi za njen sklic. Predlogu oziroma zahtevi mora biti priloženo gradivo o zadevah, o katerih naj svet odloča. Ker predlagatelj ni posredoval gradiva, o zadevah o katerih naj svet odloča, niso izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje, tako s strani župana kot tudi ne sopodpisanih svetnikov.

Prav tako predlagane točke ne ustrezajo kriteriju nujnosti in lahko navedene zadeve občinski svet obravnava na rednih sejah. O predlaganih točkah za izredno sejo smo redno obveščali in odgovarjali javnosti.

V mesecu septembru smo imeli svečano sejo Sveta Mestne občine Velenje. Za sejo, ki je bila načrtovana 23. oktobra, se župan Mestne občine Velenje ni odločil, ker je imela občinska uprava predvidene samo tri točke dnevnega reda, ki niso bile nujne, prav tako pa ni smotrno sklicevati seje samo zaradi treh točk. V skladu s Statutom Mestne občine Velenje mora župan seje sveta sklicati najmanj štirikrat letno. V letu 2018 smo imeli že šest sej, do konca leta pa bomo imeli predvidoma še vsaj eno sejo sveta. Da v zadnjih mesecih ni redne seje ni nič neobičajnega, saj 5. člen poslovnika določa, da svet praviloma ne zaseda med 1. julijem in 31. avgustom, in tudi tik pred volitvami se običajno ne sklicuje sej.

Kot je že za medije povedal župan Bojan Kontič: »Pri zahtevi za sklic izredne seje gre zgolj za iskanje pozornosti v času predvolilnega boja. Posamezniki želijo izkoristiti vse možnosti, da opozorijo nase in hkrati prikrajšajo občinski proračun za še eno sejnino, ki niti ni tako zanemarljiva.«


Podpisnike zahteve za sklic smo o tem obvestili.


----
Vir: Služba za odnose javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]