Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 399

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloAktivnosti za tretjo razvojno os tečejo pospešeno


26. okt 2018

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in podžupan Peter Dermol sta se danes v Ljubljani sestala z ministrico za infrastrukturo Republike Slovenije mag. Alenko Bratušek na koordinacijskem odboru za tretjo razvojno os. Ministrica je uvodoma povedala, da so se že seznanili z vsemi aktivnostmi, ki tečejo na tem projektu in da bodo glede izvedbe južnega dela hitre ceste (Velenje–Šentrupert) počakali na odločitev ustavnega sodišča. V preteklosti so že potekali sestanki z vsemi tremi občinami, ki so vložile zahtevo za presojo, ampak niso bili uspešni. Ministrica je povedala, da je časovnica, ki je bila predložena pred enim letom, morda preveč optimistično zastavljena. Župan Bojan Kontič je na odboru povedal, da bomo rok za izgradnjo za južni del tretje razvojne osi - sever težko določili, saj ga pogojuje odločitev ustavnega sodišča. Ustavno sodišče Republike Slovenije bo to zadevo prioritetno obravnavalo. Župan je še povedal, da želimo, da bo časovnica za izvedbo vseh del postavljena optimistično, ambiciozno in realno, opozoril je tudi, da je nekatere postopke potrebno voditi vzporedno.

Kot je znano, so aktivnosti za izgradnjo severnega dela trase tretje razvojne osi v polnem teku. Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je za odsek bodoče cestne povezave Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec sklenila pogodbe za parcelacijo, cenitev in odkup zemljišč. Parcelacija zemljišč med Velenjem in Slovenj Gradcem je že izvedena, izvajajo se že cenitve. Za potrebe izdelave projektne dokumentacije je izdelovalec že naredil pretežni del geodetskega posnetka terena, ki se bo po potrebi dopolnjeval. Odkupi objektov, predvidenih za rušenje, so že izvedeni. Na terenu se izvajajo še geološke geomehanske raziskave tal na območju Velenja in Škal, v nadaljevanju pa se bodo raziskave izvedle še na preostalih delih trase. Ravno tako bodo v časi projektiranja potekali ogledi terena s strani izdelovalcev dokumentacije in izvajalcev raziskav. Na spletni strani DARS je pregled trenutnega stanja na projektu izgradnje tretje razvojne osi.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]