Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 460

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPodpisana koncesijska pogodba za začetek gradnje vrtca v Vinski Gori


4. okt 2018

Danes dopoldne so v prostorih Vrtca Velenje v Vinski Gori župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ravnateljica Vrtca Velenje Nataša Doler in direktor podjetja Esotech, d. d., Marko Škoberne podpisali koncesijsko pogodbo za začetek gradnje nove enote Vrtca Velenje v Vinski Gori.


Vrednost investicije: 2.806.220,09 evra (z DDV)
Predvidena ocena višine nadomestila za uporabo prostorov (v katero je zajeta je izgradnja objekta in 14 let uporabnine): 4.032.779,10 evra (z DDV).
Koncesijsko obdobje bo trajalo 15 let od 4. 10. 2018 do 4. 10. 2033.
Izbrani koncesionar: podjetje Esotech, d. d.
Po terminskem planu bo objekt zgrajen do 1. 9. 2019.

Vrtec Vinska Gora je organiziran kot enota Vrtca Velenje. Trenutno so v enoti Vinska Gora trije oddelki otrok. Dva oddelka otrok, 1–3 in 2–5 let starih otrok, sta v podružnični osnovni šoli, oddelek 4–6 let starih otrok pa je v domu krajanov. Osnovna šola Gorica skrbi za prehrano otrok v enoti Vinska Gora, ki nima samostojne kuhinje, razen za dietno prehrano, za katero poskrbi vrtec iz centralne kuhinje enote Lučka Vrtca Velenje.
S strani Vrtca Velenje je bila predstavljena želja o samostojni enoti s šestimi oddelki v Vinski Gori. Število otrok je iz leta v leto večje in zaradi tega imajo problem s pomanjkanjem ustreznih prostorov za otroke in strokovne delavce. Mestna občina Velenje je kot ustanoviteljica Javnega zavoda Vrtca Velenje dolžna zagotavljati prostorske pogoje za izvajanje dejavnosti predšolske vzgoje.
Svet Mestne občine Velenje je na 29. seji 19. junija 2018 sprejel Odlok o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva »Vrtec Vinska Gora«. Na podlagi odloka je Mestna občina Velenje konec junija objavila javni razpis za izbiro zasebnega partnerja za javno-zasebno partnerstvo za izvedbo projekta »Vrtec Vinska Gora«. Na javni razpis je prispela ena ponudba ponudnika podjetja Esotech, d. d. Po pogajanjih, prejemu končne ponudbe in na podlagi Analize končne ponudbe zasebnega partnerja pri izvedbi projekta po modelu javno-zasebnega partnerstva za projekt »Vrtec Vinska Gora«, smo sprejeli odločitev o oddaji javnega naročila zasebnemu partnerju Esotech, d. d.

V Vinski Gori je predviden nov vrtec s šestimi oddelki, trije oddelki za nižjo starostno skupino (največ 14 otrok na oddelek) in trije oddelki za višjo starostno skupino (največ 24 otrok na oddelek), skupaj 114 otrok. Z investicijo se bodo zagotovili ustrezni prostori za vzgojo in varstvo predšolskih otrok po veljavnem Pravilniku o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtcev.

Glede na pravilnik je potrebno zagotoviti 25 m2 zemljišča na otroka. Minimalno je lahko vsaj 15 m2 zemljišča na otroka, saj so v neposredni bližini vrtca zelene površine, ki jih je mogoče uporabljati za igro. Na obravnavani parceli ob šoli so obstoječe igralne površine oz. igrišča, ki jih že sedaj uporabljajo otroci iz vrtca za igro. Skupno planirano število otrok, ki bo obiskovalo nove prostore je 114, torej je potrebno zemljišče 114 x 15 m2 = 1.710 m2, za planirano investicijo pa je predvideno 1.885 m2 veliko zemljišče.
Vrtec je predviden na severni strani Osnovne šole Vinska Gora. Dostop je iz južne strani preko obstoječe dovozne ceste, ki napaja osnovno šoli in večnamensko dvorano. Parkiranje je predvideno v sklopu obstoječih parkirnih mest na obravnavani parceli. Dostop v notranje prostore je zasnovan tudi za gibalno ovirane osebe, prav tako je v objektu zasnovano dvigalo, ki omogoča gibalno oviranim osebam nemoteno gibanje v obeh nadstropjih objekta.
Izvedba projekta je predvidena v obliki koncesije gradnje, in sicer po modelu BFOT (zgradi-financiraj-vzdržuj-prenesi v last koncedenta). To pomeni, da bo investicijo financiral zasebni partner podjetje Esotech, d. d., ki bo moral izvesti izvedbo del ter vzdrževanje in upravljanje predmetne infrastrukture. Mestna občina Velenje kot javni partner pa se bo zavezala k plačilu nadomestila zasebnemu partnerju. Po izteku koncesijskega obdobja 4. 10. 2033 bo Mestna občina Velenje postala lastnica celotnega objekta.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]