Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 330

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloKoncert ob 10-letnici Lokalca


19. sep 2018

V petek, 21. septembra, pripravljamo ob 18. uri na Titovem trgu koncert ob 10-letnici Lokalca – brezplačnega javnega mestnega avtobusnega prevoza, s katerim se je do sedaj peljalo že več kot 4 milijone potnikov. Na koncertu, ki ga pripravljamo skupaj s podjetjem Nomago in APS, bosta nastopila raperja Nipke in Trkaj, gost pa bo tudi Velenjčan Bruno Šonc. Na prireditvi bomo razglasili tudi nagrajence nagradne igre ob 10-letnici Lokalca, v kateri lahko še vedno sodelujete (več na www.velenje.si). Pred koncertom (ob 17.20) bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič na voljo za izjave pri Lokalcu, ki bo ob dnevu brez avtomobila parkiran na Rudarski cesti. 17.40 se bo župan skupaj z raperji Nipketom, Trkajem in Brunom in nekaterimi obiskovalci zapeljal na kratko vožnjo po Velenju. Predvidoma ob 18. uri se bodo z Lokalcem pripeljali na Titov trg, kjer se bo začel koncert.Pred 10 leti, 1. septembra, je Mestna občina Velenje uvedla brezplačni javni mestni avtobusni prevoz Lokalc. Mesečno se z njim zapelje več kot 35 tisoč potnikov, v vseh letih delovanja pa se je z njim peljalo že skoraj 4 milijone potnikov. Še vedno poteka nagradna igra ob 10-letnici Lokalca. Sodelujete lahko na dva načina, in sicer tako, da v zato namenjene škatle na Lokalcu ali v preddverju Mestne občine Velenje v ovojnici oddate 10 vozovnic pridobljenih na septembrskih vožnjah z Lokalcem, zraven pa priložite tudi izjavo o sprejemanju pravil nagradne igre, ki jo dobite ob škatlah in na spletni strani www.velenje.si. Lahko pa na elektronski naslov [email protected] pošljete fotografijo, na kateri je razvidno, da ste na Lokalcu, ob Lokalcu, za Lokalcem ... Naključne fotografije bomo redno objavljali na Facebook strani Mestne občine Velenje. Nagrajence bomo izžrebali na prireditvi, ki jo pripravljamo v petek, 21. septembra, na Titovem trgu ob zaključku dneva brez avtomobila v času Evropskega tedna mobilnosti.

Z nagradno igro želimo še več občanov in občank Mestne občine Velenje spodbuditi, da pustijo avtomobil večkrat doma ter se zapeljejo z Lokalcem. Posamezniki, ki so v teh desetih letih izbrali vožnjo z Lokalcem, so skupaj znižali ogljični odtis za približno 300.000 kg CO2.Mestna občina Velenje je bila med prvimi v Sloveniji, ki je s projektom brezplačnega mestnega potniškega prevoza želela vplivati na zmanjšanje negativnih učinkov prometnega onesnaževanja zraka v mestu in razbremeniti parkiranje v mestu. S projektom zagotavljamo tudi dostopnost prevoza za osebe, ki osebnega avtomobila nimajo ter za osebe z različnimi omejitvami, saj na rumeni progi vozita dva avtobusa prilagojena za vstopanje in izstopanje z invalidskim vozičkom, v vseh avtobusih pa so označeni tudi sedeži za invalide.Lokalc vozi po petih progah: rumeni (krožno v eno smer), rdeči, modri, zeleni, oranžni in proga do pokopališča Podkraj. Ob progah je 43 postajališč. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje. Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Na rumeni progi je interval voženj med tednom v najbolj obremenjenih urah na 15 minut. V času, ko je potnikov manj, je interval voženj na 30 minut. Na rumeni progi vozi Lokalc ob sobotah od 7. do 14. ure (interval voženj je na 1 uro). Po rdeči progi vozi Lokalc med tednom štirikrat dopoldan in štirikrat popoldan (pokopališče Podkraj). Med tednom Lokalc vozi tudi v KS Vinska Gora, KS Konovo, KS Hrastovec–Škale in KS Šentilj (dve vožnji dopoldan in dve popoldan). Ob nedeljah in praznikih Lokalc ne vozi.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]