Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 272

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloNovinarska konferenca pred začetkom gradnje oskrbovanih stanovanj in kolesarskih povezav


18. sep 2018

Danes dopoldne smo pripravili novinarsko konferenco Mestne občine Velenje, na kateri smo vas seznanili z aktivnostmi pred začetkom gradnje oskrbovanih stanovanj in kolesarskih povezav (območje vzhod) v mestni občini Velenje.

Na novinarski konferenci so sodelovali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktor občinske Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak, vodja Urada za komunalne dejavnosti Anton Brodnik in direktor podjetja Kograd IGEM, d. o. o., Brane Poberžnik.


OSKRBOVANA STANOVANJA

Ocenjena vrednost celotnega projekta je 1.516.683,13 evrov (z DDV). Izdelano imamo investicijsko dokumentacijo po Uredbi o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ. Izdelano imamo tudi projektne dokumentacije IDZ, PGD, PZI, recenzijo PZI in pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje.

Pričetek del v mesecu septembru 2018, končanje del konec leta 2019.

Za gradnjo so bili z javnim naročilom izbrani naslednji izvajalci (cene z vključenim DDV):
- za gradbeno-obrtniška dela podjetje Kograd IGEM, d. o. o., pogodbena vrednost znaša 1.282.166,57 evra;
- za gradbenega nadzornika podjetje EURO TEHNIK, d. o. o., pogodbena vrednost znaša 29.280 evrov;
- za koordinatorja varstva pri delu Darko Jamnikar, s. p., pogodbena vrednost znaša 4.404,20 evra;
- za projektanta podjetje Projekt, d. d., pogodbena vrednost znaša 23.765,60 evra.

V postopku javnega naročanja je še izbira izvajalca za projektiranje opreme in izvajalca geodetskih storitev. Javno naročilo za nabavo opreme bo izvedeno v letu 2019.

Mestna občina Velenje bo zgradila 15 oskrbovanih stanovanj namenjenih za eno do dve osebi na stanovanje. Stanovanja bodo primerna za upokojence in druge starejše občane, ki jih bo Mestna občina Velenje oddala v neprofitni najem. Izbrana lokacija je najustreznejša tako iz vidika kvalitete bivanja (bližina Doma za varstvo odraslih z možnostjo koriščenja domskih uslug) kot iz prostorskega vidika, saj je v neposredni bližini Zdravstveni dom Velenje, lekarna, trgovine, lokalni promet. Prav tako se v bližini nahaja Sončni park, kjer se bodo starostniki lahko gibali in sproščali. Poleg oskrbovanih stanovanj je predvideno parkirišče s 24 parkirnimi mesti, od tega bodo 3 namenjena invalidom. Oskrbovana stanovanja bodo zgrajena v skladu s Pravilnikom o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj za starejše ter o načinu zagotavljanja pogojev za njihovo obratovanje, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje in prostor.
Občina namerava oddati oskrbovana stanovanja v najem na podlagi kriterijev, ki jih bo opredelila v posebnem Pravilniku in v katerem bodo prednostno pravico najema imeli občani Mestne občine Velenje. Status najemnih neprofitnih stanovanj se ne bo spreminjal.
Mestna občina Velenje se je s projektom prijavila na Javni razpis – program za sofinanciranje projektov pridobivanja oskrbovanih stanovanj za starejše in domov za ostarele, ki ga objavlja Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (SSRS) in ocenjuje, da bo sklad sofinanciral oziroma odkupil del oskrbovanih stanovanj. Vloga je v fazi končnega potrjevanja, zato končna vrednost financiranja še ni znana.


MESTNO KOLESARSKO OMREŽJE VZHOD

Mestna občina Velenje je aprila 2018 kandidirala na Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo, in sicer z operacijo Mestno kolesarsko omrežje-vzhod trajnostna mobilnost, ki obsega »Ukrep gradnje kolesarskih povezav« za 13 manjkajočih odsekov na vzhodnem delu mesta v skupni dolžini 10.151 metrov.
Konec julija 2018 smo prejeli sklep Ministrstva za infrastrukturo, s katerim so nam bila dodeljena nepovratna sredstva kohezijskega sklada in pripadajoče slovenske udeležbe iz državnega proračuna v skupni višini 485.103,70 evra.

Po izvedbi javnega naročila (odprt postopek) za gradnjo mestnega kolesarskega omrežja je bila podpisana pogodba z izvajalcem podjetjem Andrejc, d. o. o., v višini 1.059.458,75 evra (z DDV), ki obsega gradnjo in prometno ureditev kolesarskih povezav (vrednost del 738.161,68 evra) in na nekaterih odsekih tudi površin za pešce (vrednost del 321.297,07 evra). Pri tem moramo poudariti, da površine za pešce niso bile predmet kandidature na javnem razpisu, prav tako pa predstavlja neupravičen strošek tudi davek na dodano vrednost.

Pričetek del v mesecu septembru 2018, končanje del konec leta 2019.

Mestna občina Velenje je v preteklih dveh letih sprejela Celostno prometno strategijo z akcijskim načrtom, Trajnostno urbano strategijo in Izvedbeni načrt trajnostne urbane strategije. S tem smo vzpostavili strateške osnove, ki omogočajo, da so cilji povezani z državnimi strategijami in operativnimi programi in nam je omogočeno, da kandidiramo na nepovratna sredstva.
Namen operacije Mestno kolesarsko omrežje vzhod je povezati obstoječe in nove odseke kolesarskih povezav v sistem mestno kolesarsko omrežje vzhod. Strateški cilji, ki jih zasledujemo so: povečati prometno varnost in zdravje ljudi, povečati dostopnost in s tem kakovost življenja za vse skupine prebivalcev v občini, podpirati razvoj lokalnega in regionalnega gospodarstva ter privabljanje investitorjev, podpirati turistični razvoj občine, prispevati h kakovostnemu okolju in vzpostaviti pogoje za trajnostno dnevno mobilnost prebivalcev.
Velenje ima geografske potenciale, da se razvije v sodobno, kolesarsko mesto, saj lahko v 20 minutah prekolesarite iz središča Velenja vse do sosednjih naselij.

Cilji operacije Mestno kolesarsko omrežje vzhod so:
1. Vzpostavitev pogojev za načrtovanje kolesarjenja na ravni mesta.
2. Zagotovitev pogojev za udobno, varno in privlačno kolesarjenje ter parkiranje koles.
3. Povečanje deleža kolesarjenja.
4. Izboljšanje prometne varnosti ter povečanje občutka varnosti kolesarjev.

Mestno kolesarsko omrežje vzhod smo razdelili na 13 odsekov, ki nadgrajujejo že obstoječe dele kolesarskih odsekov znotraj dela mesta, povezujejo stanovanjske, storitvene, proizvodne, izobraževalne dejavnosti in zagotavljajo povezanost od vzhodnega dela mesta (naselja Selo in Gorice) preko centra mesta do Škalskega jezera.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]