Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 272

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPrejeli sklep o dodelitvi nepovratnih sredstev za mestno kolesarsko omrežje – vzhod


24. jul 2018

V Mestni občini Velenje smo se uspešno prijavili na razpis in v teh dneh s strani Ministrstva za infrastrukturo prejeli sklep o dodelitvi nepovratnih sredstev za operacijo Mestno kolesarsko omrežje – vzhod v višini 485.103,70 evra; od tega bo 85 % sofinanciranih iz sredstev kohezijskega sklada in 15 % iz slovenske udeležbe v kohezijski politiki.
V okviru operacije bomo izvedli 13 manjkajočih kolesarskih povezav, s katerimi bomo povezali kolesarsko omrežje vzhodnega dela mesta od križišča z regionalno cesto proti Slovenj Gradcu pri tovarni plastike v Šaleku do Mestnega stadiona Velenje oziroma Medpodjetniškega izobraževalnega centra (MIC-a) ob Škalskem jezeru. S tem projektom bomo povezali predele mesta z različnimi namembnostmi, kot so proizvodnja in storitvena dejavnost ter izobraževanje s stanovanjskimi naselji in športno-rekreativnimi območji.
Kolesarjenje je poleg pešačenja uvrščeno v vrh celovite prometne strategije Mestne občine Velenje, saj ima mesto z relativno kratkimi razdaljami med različnimi deli skoraj idealno zasnovo za trajnostno mobilnost.

V Velenju že 10 let nudimo tudi brezplačni mestni avtobusni prevoz »Lokalc«, ki ga občani zelo pogosto uporabljajo. Prepričani smo, da bomo z gradnjo varne infrastrukture za kolesarje bistveno povečali tudi uporabo koles po zgledu večjih evropskih mest in tako pospešili trajnostno mobilnost, ki ima veliko odličnih vplivov na zdrav način življenja. Dokazano je namreč, da pešačenje in kolesarjenje zelo pozitivno vplivata na zdravje, saj se z rednim gibanjem preprečujejo negativni vplivi sicer stresnega življenja, ki smo mu podvrženi z dolgotrajnim delom v zaprtih prostorih.

Mestna občina Velenje trenutno pripravlja razpis za izvedbo javnega naročila za mestno kolesarsko omrežje – vzhod, da se bo lahko z deli začelo še v letošnjem letu. Glavnina projekta se bo izvedla v letu 2019.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]