Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 217

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPopravila in obnove občinskih cest, dodatna razsvetljava in obnova plazu


29. maj 2018

V sklopu investicijskih vzdrževalnih del cest, bomo v prihodnjem mesecu izvedli več sanacij, in sicer: 250 metrov odseka ceste Miklavžin–Grbinšek v Škalah, 350 metrov odseka ceste Sopota–Plešivec v Škalah, 500 metrov odseka ceste pri povezavi Lah v Krajevni skupnosti Bevče, odsekov ceste Sp. Lipje–Šalek v Bevčah.

V maju smo asfaltirali že 300 metrov makadamskega odseka ceste Povh–Hribaršek na Paškem Kozjaku v Krajevni skupnosti Paka pri Velenju in uredili odvodnjavanje na cesti Nanojca–Zg. Lipje v Krajevni skupnosti Vinka Gora. Izvajalec del (v okviru koncesije za ceste) je koncesionar za ceste, podjetje PUP Velenje, d. d.

V prihodnjih mesecih je predvideno še: obnova in asfaltiranje šestih odsekov cest v mestni občini Velenje, in sicer: Totovnik–Pajer v Krajevni skupnosti Plešivec, Paški Kozjak v Krajevni skupnosti Paka, Odcep Lipje 31 v Krajevni skupnosti Vinska Gora, cesta v naselje Lipa v Krajevni skupnosti Gorica, odcep Muršič v Krajevni skupnosti Staro Velenje in odcep Zbičajnik v Krajevni skupnosti Staro Velenje. V teku je priprava in objava razpisa za izbiro izvajalca za izvedbo del. Predviden začetek del je v juniju 2018, konec pa v septembru 2018.

Letos bomo izvedli tudi rekonstrukcijo Jurčičeve, Zidanškove in Bračičeve ceste (vključno z obnovo komunalnih vodov). V teku je priprava in objava razpisa za izbiro izvajalca za izvedbo del. Predviden začetek del je v juliju 2018, konec pa v oktobru 2018.

Sanirali bomo še Goriško cesto od križišča pri Praprotniku do uvoza za nove bloke. V teku je priprava in objava razpisa za izbiro izvajalca za izvedbo del. Predviden začetek del je v juliju 2018, konec pa v septembru 2018.

Osvetlili bomo tudi 500 metrov dolg odsek med Partizansko cesto in pokopališčem (22 svetilk). Vrednost investicije je 42 tisoč evrov. Izvajalec, ki bo z deli začel v prihodnjih dneh, je podjetje SCR, d. o. o.

Odprt pa imamo tudi razpis za sanacijo plazu Postrpinjek–Mlačnik. 6. junija predvidevamo, da bomo odprli prispele ponudbe. 20. junija pa naj bi začeli s sanacijo. Gre za 2. fazo sanacije – izvedba zajema vgradnjo pilotov in sider, prva je bila izvedena 2016, ko smo uredili odvodnjavanje terena.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]