Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 440

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloDo konca leta bomo energetsko sanirali kar tri stanovanjske objekte


10. maj 2018

V teh dneh smo prejeli prve odločitve o podpori za projekte Celostne teritorialne naložbe (v nadaljevanju CTN), in sicer so v prednostni naložbi (PN) 4.1 za energetsko učinkovitost dokončno potrjene tri operacije za energetsko sanacijo objektov, ki jih bo izvajala Mestna občina Velenje. Za stanovanjske objekte na lokacijah: Cesta Simona Blatnika 1, Vojkova 12a in Cesta talcev 18a, ki so v 100 odstotni lasti Mestne občine Velenje, znaša vrednost energetske sanacije 880 tisoč evrov, od tega bo občina za obnovo namenila dobrih 481 tisoč evrov, preostanek sredstev pa smo uspešno pridobili s strani Evropske unije in državnega proračuna. Z energetsko sanacijo bomo v Mestni občini Velenje zagotovili kvalitetno bivanje najemnikov, znižali stroške porabljene toplotne energije (prihranek do 45 kwh na m² kondicionirane površine stavbe) in stroške upravljanja, vzdrževanja in obratovanja objekta. Dela bodo končana do konca letošnjega leta.

Mestna občina Velenje je konec leta 2017 na povabilo Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) oddala prijavo za sofinanciranje projektov CTN – energetske sanacije objektov na lokacijah: Cesta talcev 18a, Cesta Simona Blatnika 1 in Vojkova 12a. Ocenjena vrednost posameznega projekta in predlagani deleži sofinanciranja so bili naslednji:

- Cesta talcev 18a: skupna vrednost 285 tisoč evrov, od tega podpora Evropske unije 108.862,50 evra, nacionalni javni prispevek iz državnega proračuna 19.211 evrov in proračun občine 156.926,50 evra.

- Cesta Simona Blatnika 1: skupna vrednost 310 tisoč evrov, od tega podpora Evropske unije 119.921,80 evra, nacionalni javni prispevek iz državnega proračuna 21.162,70 evra in proračun občine 168.915,50 evra.

- Vojkova 12a: skupna vrednost 285 tisoč evrov, od tega podpora Evropske unije 110.218,20 evra, nacionalni javni prispevek iz državnega proračuna 19.450,30 evra in proračun občine 155.331,50 evra.

Glede na stanje posameznega objekta je predvidena izvedba sanacije strehe, fasade, cokla, menjava stavbnega pohištva in izolacija temeljev. V postopku javnega naročanja sta že izbrana izvajalca storitev strokovnega nadzora in varstva pri delu. Pridobljena je tudi ponudba izvajalca gradbeno-obrtniških del, ki je v fazi pregleda. Ponudbena vrednost ustreza ocenjeni vrednosti. Predvidevamo, da bo pogodba za izvedbo gradbeno-obrtniških del sklenjena v začetku junija. Vsa dela v vseh treh objektih se bodo pričela predvidoma hkrati, takoj po podpisu pogodbe, in bodo končana do konca letošnjega leta.

V okviru CTN se v tej prednostni naložbi v Sloveniji zasleduje kazalnik učinka števila gospodinjstev, ki se jim do leta 2023 izboljša razred energijske porabe. Izvedba izbranih projektov v celotni Sloveniji bo razred energijske porabe izboljšala 478 stanovanjem v javni lasti, od je kar 161 stanovanj v lasti Mestne občina Velenje.

Načrtovana investicija bo imela pozitiven vpliv na okolje, zlasti zaradi zmanjšanja izpustov CO2.

Operacija se izvaja v okviru operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020« – sofinanciranje operacij energetske prenove večstanovanjskih stavb v 100 % javni lasti z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb (CTN), operativni program 4.1.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]