Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 343

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloRazpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja


14. feb 2018

Na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Javne objave) je objavljen Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v mestni občini Velenje v letu 2018.

V letu 2018 je za sofinanciranje ukrepov za razvoj kmetijstva in podeželja v mestni občini Velenje namenjenih 78.200 evrov, 64.500 za ukrepe 1, 3, 4 in 5, 3.200 evrov za ukrep 2 in 10.500 evrov za ukrep 6.

Sredstva so namenjena za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo (ukrep 1), za plačilo zavarovalnih premij (ukrep 2), za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji (ukrep 3), za izobraževanje in usposabljanje na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji ter predelave in trženja (ukrep 4), za gozdarstvo (ukrep 5) ter podporo delovanju društev s področja kmetijstva in razvoja podeželja (ukrep 6).

Do sredstev so upravičena kmetijska gospodarstva, ki so vpisana v register kmetijskih gospodarstev in imajo sedež ter del obdelovalnih kmetijskih površin v občini in opravljajo dejavnost primarne kmetijske proizvodnje na najmanj enem hektarju obdelovalnih kmetijskih površin ter registrirana stanovska in interesna združenja, ki delujejo na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane na območju občine.

Rok za oddajo vlog za ukrepe 1, 3, 4, 5, 6 je 23. marec 2018, za ukrep 2 pa 13. avgust 2018.

V letu 2017 smo za namene kmetijstva preko javnega razpisa izplačali 73.888,56 evrov, kar predstavlja dobrih 94 % razpisanih sredstev. Večina sredstev je bila izplačana za naložbe v kmetijska gospodarstva v zvezi s primarno proizvodnjo (posodobitve kmetijskih objektov, nakup mehanizacije, opreme za hleve, itd.), sledijo pa naložbe v dopolnilne dejavnosti na kmetijah, opremo za gozdarstvo in pomoči za plačilo zavarovalnih premij. Slabih 9 tisoč evrov pa so prejela tudi društva, ki delujejo na področju kmetijstva in gozdarstva na našem območju, in sicer za izvajanje njihovih dejavnosti.----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]