Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 286

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPredstavitvena večera ob razstavi »Velenjčan sem!«, Jesen na Grilovi domačiji, odprtje razstav »Moje mesto, rad te imam« in »Velenje na arhivskih fotografijah in filmih«


2. okt 2017

Ob razstavi »Velenjčan sem!« bodo v Muzeju Velenje v sredo, 4. oktobra, pripravili predstavitveni večer Kulturnega društva Medžimurje Velenje, v soboto, 7. oktobra, pa predstavitveni večer Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje. V soboto, 7. oktobra, velenjski muzealci vabijo od 15. ure dalje na prireditev Jesen na Grilovi domačiji. V petek, 6. oktobra, bodo na Starem jašku odprli razstavo »Moje mesto, rad te imam«, v soboto, 7. oktobra, pa v galeriji Fbunker razstavo »Velenje na arhivskih fotografijah in filmih«.

V prvem tednu oktobra bosta v okviru projekta »Velenjčan sem!« na Velenjskem gradu potekali dve predstavitvi društev.
V sredo, 4. oktobra, vabijo ob 18. uri na Velenjski grad na predstavitveni večer Kulturnega društva Medžimurje Velenje, ki se bo predstavilo z besedo, glasbo, plesom in kulinariko.
Predstavitveni večer Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje pa bodo pripravili v soboto, 7. oktobra, ob 18. uri.
Velenje je znano kot nacionalno pestro in večkulturno mesto, v katerem deluje tudi več društev, ki povezujejo Velenjčane, pripadnike drugih narodnosti. V Muzeju Velenje so se odločili, da pisane barve velenjskega kulturnega mozaika predstavijo z razstavo, ki so jo poimenovali »Velenjčan sem!« Razstavo so na Velenjskem gradu odprli v torek, 19. septembra, ob njej pa bodo pripravili vsebinsko bogate spremljevalne dogodke, ki se jih bo v mesecu dni zvrstilo šest.

Muzej Velenje, Društvo šaleških likovnikov in Muzej premogovništva Slovenije vabijo v petek, 6. oktobra, ob 18. uri na Starij jašek na odprtje razstave del, nastalih na koloniji »Moje mesto, rad te imam«.
2. septembra je na Starem jašku potekala prireditev Ta stroj/The stroj, ki so jo organizatorji posvetili 60-letnici Muzeja Velenje, 25-letnici muzejske konservatorsko restavratorske delavnice, 20-letnici festivala Kuniguda in 20-letnici glasbenega kolektiva The Stroj. Del prireditve je bila tudi likovna kolonija, ki jo v Velenju vsako leto pripravijo ob občinskem prazniku. Na razstavi bodo na ogled dela, ki so nastala v okviru te kolonije.


Prva oktobrska sobota 7. oktobra bo na Grilovi domačiji namenjena tradicionalni prireditvi Jesen na Grilovi domačiji. Muzej Velenje bo s soorganizatorji, društvi, ustanovami in posamezniki, ki domačijo pomagajo oživljati, od 15. ure dalje pripravil etnološko prireditev, na kateri bodo obiskovalci lahko spoznali in občutili preteklost. Seznanili se bodo z jesenskimi opravili in običaji, pomagali pri obiranju in prešanju sadja, peki kostanja, ogledali si bodo lahko razstavo gob ter se okrepčali z zeliščno enolončnico. Na Grilovo domačijo vabijo tudi Mlade muzealce, ki jim bodo polega sodelovanja pri različnih opravilih namenili tudi ustvarjalne delavnice.


V soboto, 7. oktobra, bodo ob 19. uri v galeriji Fbunker odprli razstavo »Velenje na arhivskih fotografijah in filmih«. Tokrat bodo v galeriji Fbunker na ogled fotografije in posnetki Velenja, ki jih hranijo v Muzeju Velenje. Avtor postavitve je Črt Valenčak, avtor spremne besede pa Damijan Kljajič.

1. oktobra obeležujemo svetovni dan starostnikov, zato so se sodelavci Muzeja Velenje odločili, da bodo v prvem tednu oktobra obiskali stanovalce obeh domov za starejše v Šaleški dolini, Doma za varstvo odraslih Velenje in Centra starejših Zimzelen Topolšica, jim predstavili svoje delo in nekaj izbranih zanimivosti iz Muzeja Velenje, predvsem pa bodo izkoristili priložnost za pogovor o preteklosti in vzajemno izmenjavo informacij.


----
Vir: Muzej Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com