Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 678

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloSistem za izposojo koles BICY ponovno na voljo


2. mar 2017

Od včeraj je sistem za izposojo koles BICY, ki v zimskih mesecih ni bil aktiven, ponovno na voljo občankam in občanom ter drugim uporabnikom.

Sistem BICY je brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles, ki vključuje 81 koles na 15 izposojevalnih postajah v Velenju in Šoštanju. Zaradi velikega zanimanja za izposojo koles smo v preteklem letu sistem BICY nadgradili z dvema postajama, in sicer v Krajevni skupnosti Pesje (pri Gasilskem domu Pesje) ter pri Nakupovalnemu centru Velenjka.

Sistem BICY omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca – Šolskega centra Velenje.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika. Registracijo lahko opravite na Zavodu za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje, klicni center: 080 19 61). Po uspešni registraciji prejmete uporabniško kartico ter PIN številko, za uporabo sistema BICY pritisnete tipko # za potrditev.

V Šoštanju se lahko uporabniki registrirajo na Občini Šoštanj, v Vili Mayer in v Muzeju usnjarstva v času uradnih ur. Šoštanjski sistem koles je kompatibilen velenjskemu in omogoča storitve izposoje kolesa za uporabo v Velenju in Šoštanju. Uporabniki sistema si lahko torej izposodijo ali vrnejo kolo tako v Velenju kot v Šoštanju.

V sistem BICY je vključenih že 2.786 uporabnikov. Število izposoj je od začetka delovanja sistema BICY že več kot 133.500. Od tega je prb. 117.500 tisoč izposoj v Velenju in prb. 16.000 izposoj v Šoštanju.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com