Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 481

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : Obvestilo19. seja Sveta Mestne občine Velenje


28. feb 2017

Danes je v sejni dvorani Mestne občine Velenje od 8. ure dalje potekala 19. seja Sveta Mestne občine Velenje. Sejo je vodil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Uvodoma so svetnice in svetniki sprejeli zapisnik 18. seje Sveta Mestne občine Velenje.

Direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori je predstavil Osnutek Poslovnika o spremembah in dopolnitvah Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje. S spremembo poslovnika želimo v prihodnje na vprašanja svetnikov odgovarjati ustno, zato smo se odločili, da to področje v poslovniku bolj podrobno uredimo in časovno omejimo postavljanje vprašanj. Prav tako bomo s spremembo poslovnika uredili način postavljanja vprašanj, dajanja pobud in s tem določili bolj tekoč potek seje.
Osnutek poslovnika so svetnice in svetniki sprejeli.

Vodja Urada za urejanje prostora mag. Branka Gradišnik je svetnicam in svetnikom predstavila Predlog Sklepa o ustanovitvi javnega dobra v k. o. 957 Škale in Predlog Sklepa o spremembah in dopolnitvah Sklepa o načrtu pridobivanja in razpolaganja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Velenje za leto 2017.

V Predlogu Sklepa o ustanovitvi javnega dobra v k. o. 957 Škale je nepremičnini že podeljena služnostna pravica hoje in vožnje v korist sosednjih nepremičnin. Na tem območju je bila narejena idejna zasnova gradnje stanovanjskih objektov, nepremičnina bi predstavljala del dovozne poti do objektov. Nepremičnini se podeli status javnega dobra in s tem bo omogočena hoja in vožnja.

S Sklepom o spremembah in dopolnitvah Sklepa o načrtu pridobivanja in razpolaganja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Velenje za leto 2017 se določi načrt ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Velenje za leto 2017. Razpolaganje z nepremičnim premoženjem v lasti občine se za leto 2017 načrtuje v orientacijski vrednosti 2.476.075,08. Prihodki od prodaje zemljišč v letu 2017 se s temi spremembami povečajo za 730.119,40 evrov in se sedaj s tem načrtom predvidevajo v višini 1.992.975,08 evrov. Prihodki od prodaje stavb ali delov stavb v letu 2017 se s temi spremembami povečajo za 203.100,00 evrov in se sedaj s tem načrtom predvidevajo v višini 483.100,00 evrov.

Predlog Celostne prometne strategije Mestne občine Velenje je predstavila mag. Katarina Ostruh.

Poročilo o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje dejavnosti/programov/projektov/
prireditev, ki niso predmet drugih financiranj iz proračuna Mestne občine Velenje za leto 2016 in Predlog Pravilnika o sofinanciranju programov/projektov/prireditev, ki niso predmet drugih financiranj iz proračuna Mestne občine Velenje je predstavila vodja Kabineta župana mag. Saša Sevčnikar.

Svetnice in svetniki so tudi sprejeli uradno prečiščeno besedilo Odloka o programu opremljanja za obstoječo komunalno opremo in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje mestne občine Velenje.

Svetnice in svetniki so se seznanili tudi s številnimi poročili, ki so objavljena na spletni strani Mestne občine Velenje v gradivu za 19. sejo Sveta Mestne občine Velenje.

Podrobnejšo vsebino posameznih točk vam bomo objavili v naslednjih dneh.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com