Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 339

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPonovno Mladim prijazna občina


8. dec 2016

Včeraj je v Mestnem muzeju Ljubljana župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič prevzel naziv Mladim prijazna občina za obdobje 2016–2020, ki ga že peto leto zapored podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Letos je bil prvič objavljen Javni poziv za podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina, ki je bil namenjen občinam, ki so certifikat s štiriletno veljavnostjo prejele leta 2012 in se jim v letošnjem letu izteče veljavnost. Mestna občina Velenje se je prijavila na javni poziv, saj smo certifikat pridobili leta 2012, takrat kot ena prvih občin v Sloveniji.

V obrazložitvi za podaljšanje veljavnosti certifikata so organizatorji zapisali: »Mestna občina Velenje je že leta 2012 dokazala, da uspešno izvaja ukrepe s področja mladinske politike. S svojimi ukrepi aktivno nadaljuje ter si prizadeva, da bi bili čim bolj usmerjeni v integracijo mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih. Pri pripravi aktov Mestna občina Velenje sodeluje z mladimi. Tako je bilo tudi pri pripravi Strategije za mlade: skupaj z desetimi lokalnimi mladinskimi trenerji je Mestna občina Velenje izvedla posvete z mladimi. Potrebe in želje mladih je nato združila v 113 ciljev iz sedmih ključnih področjih.
Z načrtnim obravnavanjem področja mladine Mestna občina Velenje zagotavlja boljše sistemske pogoje za mladinsko delo, sofinancira mladinske strukture in zagotavlja pogoje za sodelovanje mladih pri odločanju o zanje pomembnih zadevah. In prav zato si Mestna občina Velenje zasluži, da se ji ponovno podeli naziv Mladim prijazna občina.«----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com