Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 680

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloNižji komunalni prispevek na območju MOV za spodbujanje gospodarstva in večjo konkurenčnost


5. dec 2016

Na torkovi 17. seji Sveta Mestne občine Velenje so svetnice in svetniki sprejeli tudi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o programu opremljanja za obstoječo komunalno opremo in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje mestne občine Velenje.

Bistveno dopolnitev odloka predstavljajo olajšave za dodatno določene vrste ne-stanovanjskih stavb. Mestna občina Velenje je na podlagi pregleda oz. analize plačanih komunalnih prispevkov v letih od 2009 do 2016 opazila trend zmanjšanja investicij, predvsem pravnih oseb. Prav zaradi spodbude k večji konkurenčnosti (ohranitev delovnih mest), razvoju gospodarstva in podjetništva oz. investicij v industrijo in podjetja, sprejet odlok po novem določa 50 % oprostitev plačila komunalnega prispevka za gradnjo poslovnih in upravnih stavb, stavb za storitvene dejavnosti, industrijskih stavb in skladišč, stavb za rastlinsko pridelavo ter stavb za rejo živali, in 100 % oprostitev plačila komunalnega prispevka za gradnjo gasilskih domov, pokopaliških stavb ter objektov kulturne dediščine, ki se ne uporabljajo v druge namene. Občina bo v teh primerih oproščena sredstva v enaki višini nadomestila iz nenamenskih prihodkov občinskega proračuna.
Z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o programu opremljanja za obstoječo komunalno opremo in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje mestne občine Velenje želimo na območju naselja Loke pod Paškim Kozjakom urediti oskrbo s pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema, saj se objekti na tem območju oskrbujejo iz lastnih in delno iz skupnih zajetij. V času daljših sušnih obdobij pa je oskrba z vodo iz teh zajetij motena zaradi nezadostnih količin vode. Tako je v odloku dodano novo obračunsko območje, ki je obdelano v posebnem programu opremljanja in daje osnovo za izračun komunalnega prispevka, ki je primerljiv z ostalimi obračunskimi območji.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com