Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 527

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPridobili skoraj milijon evrov nepovratnih sredstev


30. nov 2016

Mestna občina Velenje je 22. novembra 2016 prejela sklep Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije o odobrenem sofinanciranju projekta Razširitev poslovne cone Stara vas v višini do največ 979.564,39 evra (na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016–2017).
Pričakujemo, da bomo pogodbo z ministrstvom podpisali v mesecu decembru, saj je Mestna občina Velenje včeraj uspešno prestala kontrolo na terenu, s katero so preverjali resničnost navedenih podatkov v vlogi za sofinanciranje projekta.

Mestna občina Velenje bo odobrena sredstva namenila za prostorsko ureditev poslovne cone. Konec leta 2015 smo pridobili gradbeno dovoljenje za ureditev komunalne infrastrukture, vključno z energetsko in telekomunikacijsko infrastrukturo na omenjenem področju. Predvidoma v letu 2017 bodo skladno s pridobljenim gradbenim dovoljenjem na tem območju stekla prva gradbena dela. Z izvedbo projekta bomo tako pridobili okoli 23 tisoč kvadratnih metrov na novo opremljene poslovne cone.

Z zagotavljanjem potrebne infrastrukture bomo omogočili nadaljnji razvoj podjetništva v občini, saj je bil pogoj javnega razpisa, da bodo podjetja v Poslovni coni Stara vas ustvarjala nova delovna mesta. Pomembna prednost nove poslovne cone je tudi neposredna bližina predvidene trase 3. razvojne osi.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com