Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Naredi sam : Vprašanje
 

operimo tačke živini (Neznan 18.11.2023 10:31)

Kako se operejo tačke kravam ki se pasejo? A lahko kdo pove v rubriki - naredi sam?

Predsednica društva za zaščito konj je inspektorico pred kratkim predlagala premierju za generalno direktorico uprave. Hoteli so jo postaviti na čelo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ampak je v veterinarskih vrstah nastal revolt.

Zdaj je inšpektorica dala odpeljati živali ki so imele umazane noge od paše.

Ali bomo pauri kar tiho ali gremo pred NLB v Ljubljani s traktorji da jim povemo kaj mislimo o pranju tačk naše živine?lumpi00    (18.11.2023 11:22)
Halo neznan, "nekoč sem videl živino za zakol" od kdaj imajo krave tačke, koikor vem imajo goveda noge in ne tačke. Če pa imaš rad tačke si pa mogoče ti tist, ki je odgovoren za zadnje čase objavljenimi pogrešanimi pesi.
vajaterp    (18.11.2023 11:42)
...tele mamino. A ne zastopiš sarkazma?
volley    (18.11.2023 11:54)
Nosilec liste SLS-a za evropske volitve bo nekdanji predsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija Peter Gregorčič, ki sicer ni član stranke. Kandidatna lista še ni zaključena, saj k sodelovanju vabijo tudi druge stranke.

Bravo!
oto46    (18.11.2023 12:10)
krave imajo parklje ,konji kopita,tudi pujsi imajoparklje
classy    (18.11.2023 14:05)
Bistvo je v kraji živine.
BikJoco    (18.11.2023 19:53)
Ona aktivistka z 40 ur tečaja si je eno kravo menda peljala k sebi domov... tk piše nekje...
volley    (19.11.2023 8:32)
Postopek bi bil naslednji. Najprej pripadnik aktivističnega društva poda prijavo, nato sledi ogled lokacije, na naslednjem obisku pa že sledi odvzem živine. Tako naj bi bilo pri njih. Prijava naj bi bila podana v petek, ogled lokacije je potekal v ponedeljek, v torek pa so bili že brez živine. Izbirali naj bi dobro rejene živali, ne shiranih. Shirane namreč predstavljajo strošek, saj jih moraš najprej postaviti na noge.

Tako po partizansko.
encijan    (19.11.2023 8:32)
Odvzem 24 glav goveda rejcu blizu Krškega je bil pretiran, nesorazmeren in nezakonit ukrep, so ocenili v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS). Po zakonu je odvzem živali skrajen ukrep, ko gre za ogrožanje zdravja ljudi in živali, v tem primeru pa ni bilo tako, so navedli v sporočilu.

Živali res niso bile rejene v povsem optimalnih pogojih, vendar pa niso imele nobenih negativnih posledic zaradi take reje. Imele so tudi možnost se umakniti iz blata na pašnike, so ocenili v zbornici.

Več na:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/kgzs-odvzem-goveda-je-bil-nesorazmeren-in-nezakonit-ukrep.html
niet    (19.11.2023 13:37)
In bo kdo odgovarjal ali se bo kot vedno pometlo pod preprogo?
McLeon    (19.11.2023 13:59)
Neke "gospe", ki imajo v stanovanjih 20 mačk (mučenje živali) kmetu ukradejo krave, ki se pasejo na pašniku, s prodajo krav pa delajo donosen posel.

Pridejo, ko nikogar ni doma, odpeljejo živino, jo javno prodajajo in nikomur nič.

A mislite, da še vedno živimo v normalni državi?
ex sulc mare    (19.11.2023 18:37)
@McLeon nobena krava ni bila prodana. Ne zavajaj. Krave so v hlevih in bodo, ko bo končan postopek vrnjene lastniku ali šle k novim lastnikom. Denatr od kupnine pa bo dobil dosedanji lastnik. Tudi tista ne, ki jo je baba odpeljala " domov ". Krava je v hlevu skupaj z nekaj konji.
Na netu so slike, če so res posnete pri tej zaseženih čredi krav, da te zaboli srce.

Danes sem gledal oddajo Ljudje in zemlja. Tudi v tej oddaji so bile krave v blatu na nekem delu pašnika, ampak pašnik je bil prostran in zelen. Situacija neprimerljiva z blatom in razmer v katerih je bivala zasežena čreda. Še več, v hlevu so imele nastlana ležišča s slamo, čisto, suho. Kot se šika.
Bravo pavri, eni znate z živalmi in zemljo.
calis    (20.11.2023 10:38)
slike, ki krožijo po družbenih omrežjih so strašne, kje to živina živi...sramota...treba je poklicat na odgovornost, vse pristojne službe, ki niso ukrepale že prej,...pa tudi najbljižje sosede, ki so to opazovali...banda zapita...
Bodeča#neža    (20.11.2023 12:06)
Kaj pišete neumnosti, če nimate blage veze? Ta živina je proste reje, imela je travnik velikosti 3ha. Normalno, da je blato tam, kjer se veliko hodi. Naredi test in ti vsak dan 2x po isti stezi pojdi. Kmalu ne bo trave in bo ob deževju blato. Slike so obrezane, da dosežejo učinek šoka pri ljudeh, ki ne poznajo reje govedi. Zaradi osebnih interesov, sta uničile zakon, ki bi živalim res lahko veliko dal. Kdor ne pozna te prostovoljke bolje, da molči. Bolj pokvarjene in primitivne osebe ni. Kamor pride, vse pokvari.
ex sulc mare    (20.11.2023 14:19)
@Bodeča#neža, prosta reja pomeni tudi obvezo lastnika, da še bolj skrbi za dobrobit živali. Tudi v prosti reji morajo živali imeti zatočišče primerno izdelano, zaščiteno pred vetrom, dežjem in mrazu. Ravno zaradi nastanka blatne brozge moraš spreminjati pozicijo dodatnega polaganja krme. Pa za 10m pa za 10m. Levo, desno, naprej, nazaj. Traktor pelje, kamor ga usmeriš. Ne bluzi. Ko nastopijo nizke temperature pa premik v hlev. Konec proste reje, razen če rediš kakšno škotsko govedo ipd.. Tudi takšne pasme živina mora imeti zasilno streho in dovolj krme.
Bodeča#neža    (20.11.2023 15:00)
ex sulc mare -Dajmo nekaj razjasnit okoli tega.
Tam, kjer je napajališče/krmišče se v roku 1 dneva ali dveh lahko naredi globoko blato. Posebej, če dežuje, jeseni ali pozimi pa niti to ni potrebno, tam, kjer krave raje stojijo, hodijo, se pač naredi globoko blato.
Po mojih izkušnjah krave, ki imajo na voljo velik pašnik, včasih pač stojijo ravno v tistem delu, kjer je blato.
Ne smemo zamešati situacije, kjer krave stojijo do kolen v lastnem dreku, brez možnosti umika in tega, da krave stojijo v razmočeni zemlji na pašniku, z možnostjo umika na suho.
Odvzem živali, brez predhodne ureditvene odločbe je skrajno dejanje, ki se ga uporabi le v primerih, ko se gre za hujše trpljenje, za življenje in smrt.
Ne glede na izrečeno, iz medijev, se nikdar ne da razbrati cele resnice. Zato bi bilo nespametno ugotavljati, kaj se je zares dogajalo.
Dejstvo pa je, da to diši po noveli Zakona o zaščiti živali, ki v bistvu ni prinesel tistega, kar bi na tem področju potrebovali. Vse pomembno je že bilo prej zapisano. Samo denarja za izvedbo zapisanega ni...niti za zavetišča za živali ga ni. Niti za zdravljenje živali lastnikov, ki so brez možnosti plačila veterinarskih storitev. Da ne govorim o mukah transporta živali v klavnice, včasih čez pol Evrope. O tem pa so mediji tiho, zelo zelo tiho, vedno tišje...
Sliši se le glas določenih. Privilegiranih.
Nihče ni nič vprašal tega kmeta. Ki se je iz službe pripeljal domov, ko so mu že nalagali govedo. Pozor, človek hodi v službo, zato da lahko pride domov naprej delat. Morda je tu problem? Eh, ziher ne. V slovenskem kmetijstvu teče med in mleko...
Zgodba me spominja na izpred dobrih 10 let, ko so mestni zanesenjaki prijavili kmeta, ker so krave stale zunaj na snegu pri - 15 C. Kasneje je ta kmet sam poklical večje medijske hiše in pokazal odprt hlev, nov, urejen hlev, ter odprta vrata. Krave so pač raje stale zunaj. (optimalni temp. razpon za krave je - 10 do 10 C, ker je vamp pač en veliki notranji radiator, za one ki ne veste) In bolj bodo pri odločevalskem koritu tisti, ki ne vedo, kdaj krave zebe in ki ne vedo, kako nastane blato na pašniku, bolj bomo gledali tako dogajanje kot opisano v članku.
DR. KATJA KOKOT dr.vet,med
Rabiš še kaj?Poglej si posnetke od društva za zaščito konj, kakšno blato in luže ima pri živalih.
ex sulc mare    (20.11.2023 19:01)
@Bodeča#neža, po tvoje je normalno, da živali stojijo v globokem blatu, do kolen, ker se kmetu ne da ali ne ljubi prestaviti napajalnega korita iz tega žmohtnega konca?
24 glav govedi je imelo na razpolago 3 ha pašnika. Napajalnik pa od amtiveka na enem in istem mestu. Blato, drek tudi, 30m levo ali desno pa trda nepoteptana tla? Traktorja, pridnih rok, za prestavitev napajalnika in malo dobre volje, kanček pameti tudi ne?
Potrebuješ še kaj?

Ne trdim, da je v tem primeru inšpektorica ravnala korektno, lahko bi izrekla opomin, kot ga je ( menda že prej in je kmet uredil? ) že, krave so bile v globokem blatu. Ljudje pa vse veste in znate. Očitno kmet ni znal, a nje?

Bomo videli kaj bo, Šarec, začasni minister za kmetijstvo je napovedal revizijo?
Bodeča#neža    (20.11.2023 19:32)
ex sulc mare- je v blatu stalo vseh 24 živali? Ni bilo videti. Nekatere živali so bile brez blata. Kje so torej bile, če je povsod samo blato? Kaj je delala na mestu odvzema aktivistka, ki niti tečaja ni opravila? Jo poznaš? Kaj, če bi se inšpekcija njej na vratih narisala in preverila kako živi njenih 20+ mačk? Po bloku tako smrdi, da je nevzdržno. Ampak lastnina je sveta. Izgleda, da samo za določene. H kmetu lahko pa vsak pride kadar hoče in dela kar mu paše? Pojdi v društvo k Nataliji nenapovedan. Ne boš prišel daleč, morda veš zakaj?
motofrik    (7.12.2023 17:11)
Kako se je zadeva končala? Vse je potihnilo... so krave že v klobasah, so jih vrnili, ona ima kravo v bloku...? Kako je z onimi štirimi SG mulci, ki so s palicami tolkli živali in se snemali? Tudi nič več ni slišati ali prebrati o tem...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]