Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

spet golob "najboljši" (Dacho61 29.9.2023 16:21)

Spet in ponovno velik uspeh dr. Goloba! Slovenija tretja (3.) v višini inflacije! Samo Hrvaška in Slovaška sta boljši od nas, za malo, tako da, NE SI REZAT ŽIL IN PLEŠI, PLEŠI BUTAST GOLOBIST, ker znamo biti tudi "boljši", "najboljši" v tej super kategoriji!!!
Dr. Golob, POPELJI NAS DO ZMAGE!!! Ankete ti slabo kažejo, vsak mesec slabše!!!
Samo vprašanje od prijatelja, g. GOLOB, KDAJ BOŠ URESNIČIL VSAJ ENO OBLJUBO?!?
Dragi moj prijatelj, moj odgovor v njegovem imenu: LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA!!!Obraz-    (29.9.2023 17:55)
Daćo, prau maš. A mogoče poznaš koga boljšega od Goloba, pa da ga vsi volimo?
Obraz-    (29.9.2023 18:28)
Še ena mala razlaga za janšiste; v kapitalizmu je tako, da imamo privat kapital, oz. kapitalista, ki je lastnik pekarne, mlekarne, mesnice, tovarne čevljev, avtomobilov, bencinskih pump itd. Lastnik ima pravico postaviti kakršnokoli ceno svojim izdelkom ali storitvam. In če pek želi za štruco kruha imeti 20 EUR, bo pač zahteval 20 EUR. Ga ni na svetu predsednika vlade, ki bi mu to lahko preprečil. Kaj se zgodi? Tudi ostali peki bodo dvignili ceno kruha. Ta pametni peki pa se itak že prej dogovorijo med sabo za koliko in kdaj bodo podražili kruh. Dokler ovce kupujejo, vse teče kot po maslu. Ko pa prodaja kruha zaradi previsoke cene malce upade, jo zopet spustijo za kakšen cent in na veliko reklamirajo nov "popust" do naslednje podražitve, itd.

Da bi se izognili tem kapitalističnim špekulacijam, je potrebno uvesti komunizem. Zahodne države ga že na veliko prakticirajo. Primer je t.i. kapica na cene ruske nafte. Zahodnjaki so rekli "ruska nafta košta toliko in nič več!" Čeprav ti zahodnjaki sploh niso lastniki nafte, so se po komunistično pametno odločili, da bodo kar sami določili ceno nafte, čeprav ta sploh ni njihova. Drugi primer so carine na kitajsko robo. Ker je ta prepoceni, so zahodni demokratični politiki nanjo napizdili carine in ostale dajatve, ker pač njihovi peki želijo še naprej prodajati kruh po 20 ojrov.

Torej - tam, kjer država postavlja cene gospodarstvu je komunizem, kjer pa cene regulira sam trg, pa kapitalizem. Zgleda, da smo vse bližje komunizmu - tudi na zahodu.

Tako da ... Golob ali katerikoli drug PM ni kriv za razne podražitve. Cene dvigujejo kapitalisti, torej desničarji in ne predsedniki vlade. Golob pač ni Tito. Janša še pa manj ...
Obraz-    (29.9.2023 18:41)
Aja, še to .... zahodnjaki so postavili ceno ruski nafti, katero pa je na zahodu prepovedano kupovati. Free market, pa to. Kot, da bi severno korejski Veliki vodja določil ceno Koka-kole celemu svetu, čeprav je severni korejci ne smejo imeti v trgovinah. Itak, da Kim Đong Unu kaj takega ne pade na misel. Takšnih komunyarskih potez so zmožni samo zahodnjaški komunyarski butli.
Dacho61    (29.9.2023 19:05)
Še mala razlaga za golobiste: kot je golobist sam ugotovil, v kapitalizmu kupec določa ceno in ne prodajalec, sploh če je ponudba velika ali celo prevelika! Zato je kupec določil kapico ali najvišjo ceno, po kateri kupoval rusko nafto in ne prodajalec ali lastnik, ker prodajalec ima možnost, da nafto za to zgornjo določeno ceno proda, če želi ali pa tudi ne, če noče! To je pač svobodna trgovina in demagogija ali laž golobista. Seveda pa Rusi vseeno radi prodajajo nafto EU, ker Kitajski, Indiji in ostalim jo prodajajo še za precej nižjo ceno, kot je določena z EU kapico! In vprašanje za golobista: zakaj bi se Rusi prekomerno mastili z euri? Ali zaradi ljubiteljskih komunajzarjev in popoldanskega prostočasnega konjička biti rusofil? Ne bo šlo, kupec svobodno določa ceno, prodajalec pa prodaj ali ne, v vrsti čakajo drugi prodajalci!!!
Drugače pa, levičarji, kaviar socialisti in komunajzarjev so nam na volitvah predstavljali čudežnega "dečka", že to so se zlagali, ker izgleda kot slab starec, da o čudežnem sploh ne govorimo, ker kjer je bil, je vse samo spufal, LDS, OMV, tudi Gen je šel po tej poti in rabil 200 mio likvidnostne pomoči države, da je sploh lahko dobil kredite in zdaj je na dobri poti, da s Slovenijo naredi isto, največja inflacija, najslabša gospodarska rast in s tem najdražje zadolževanje, da o delovanju državnih sistemov in podsistemov niti ne govorimo, NITI EDEN NE DELUJE NORMALNO, NEKATERI PA SPLOH NE DELUJEJO! In golobist lepokljuni o svobodni kapitalistični trgovini, istočasno pa o njej laže, ker potem bi moralo zdravstvo delovati, ker ga "kupci" drago plačujemo, "prodajalci", ki jih vodi PV (PM), ki je tudi minister za zdravje, pa ne izpolnijo plačanega!!! Seveda bo golobist do mrtvega branil svojega boga in pljuval po drugih!!!
P.S.:
Samo vprašanje od prijatelja, g. GOLOB, KDAJ BOŠ URESNIČIL VSAJ ENO SVOJO OBLJUBO?!?
Dragi moj prijatelj, moj odgovor v njegovem imenu: LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA!!!
partija    (29.9.2023 19:11)
Ta vlada nima niti komunizma niti kapitalizma ampak pederizem. So postrgali vse kar se je dalo in si nakazali milijone, da bo Obraz končno ugotovil kakšnega spola je. Ja samo takšne gnide še podpirajo to vlado.
Obraz-    (29.9.2023 19:26)
Daćo, tebi niso jasne osnove kapitalističnega gospodarstva, oz. trgovanja od pamtiveka naprej. Žal.
Dacho61    (29.9.2023 19:46)
Ksihtić, si pokazal, sploh s kapico, svoje znanje osnov kapitalističnega gospodarstva oz. trgovanja, ker pamtivek ti je očitno od 24. februarja 2022 ali morda celo od "včeraj", ko si vzljubil Ši Džinpinga!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA!
Obraz-    (29.9.2023 20:03)
Daćo, tebi niso jasne osnove kapitalističnega gospodarstva, oz. trgovanja od pamtiveka naprej, kaj šele kapica. Žal.
Ervin Rommel    (29.9.2023 20:16)
Dacho 61 ne se smešiti.
Indija je še par dni nazaj kupovala sodček surove Uralske nafte za 80$. Toliko o kapici. So pa prevarčevali na sodček okoli 16$ tržne cene tisti dan. Koliko milijonov sodčkov so kupili ?
XD....
gozdni joza    (29.9.2023 20:41)
Darko Zupan&Obraz!
Kako kaže z dolgom vsem upnikom?
Si še upaš komentitati? Se še upaš iz svoje luknje?
Tvojih groženj je konec in začne se pisati resnica!
Kako kaj JJ in tvoja svoboda? Sedaj pa čakam/mo dalje.
ponaredek    (30.9.2023 10:01)
Obraz tokrat nimaš prav ,veliko ljudi je še sposobnih ,da bi lahko vodilo vlado tudi kaka dama .

Golob je ista baraba kot Janša samo govori ,govori obljublja in nič od tega ,če hočemo da bomo preživeli, ga je treba zamenjat in polovico ministrov ki so nesposobni ,samo tekmujejo kateri bo več zapravil ,ljudje pa brez strehe .

Stranke LDS ,SD ,SDS je treba prežvečit in v smeti ,na položaj pa možnost novim strankam in mladim izobraženim .
Obraz-    (30.9.2023 10:31)
Kdo pa zagovarja Goloba, ovce?

Obraz- ONLINE (29.9.2023 17:55)
Daćo, prau maš. A mogoče poznaš koga boljšega od Goloba, pa da ga vsi volimo?
Obraz-    (30.9.2023 10:35)
Seveda obstajajo boljši, zato pa nisem volil ne Janše, ne Goloba. Za razliko od večine, ki se sedaj čudi, da je tako, kot je, lol.
Obraz-    (30.9.2023 10:41)
Že večkrat sem napisal, da sposobni NE kandidirajo preko strank, oz. sploh ne kandidirajo. Ker pa želim Sloveniji dobro, vedno volim najmanjše zlo, da bo škoda čim manjša. Slovenija nima dobrih politikov, ima pa odlične lopove - na obeh polih. Razlika je le v tem, da so janšisti toliko nevarni, da lahko zanetijo novo državljansko vojno - to je pa daleč najslabša opcija od vseh.
Dacho61    (30.9.2023 11:05)
Ksihtić, glede zadnjih postov ti dam prav, kdo pri zdravi pameti bo kandidiral za PV za 6500 € na mesec bruto, pa da ga pljuva vsak, ki ima sekundo časa, tudi ti, tudi jaz!!! Morda za 10 krat več, zagotovo pa za 100 krat več, bi našli tudi sposobne!!! Tako pa dobivamo ali kao nove face, nesposobne karieriste in ostarele komunajzarje! Razlika med njimi je, da eden je res bivši komunajzar, ki se je že tedaj izkazal z vodstvenimi in organizacijskimi sposobnostmi, enako tudi sedaj, eni so pa bili klovni, cmeraste babe in nesposobni organizatorji ter lažnivci! Meni je vseeno jasna izbira, najboljši med slabimi!!!
Z butaljenjem o državljanski vojni se pa prav smešiš, žal!!!
Obraz-    (30.9.2023 11:50)
Daćo, Janša je Slovenijo skoraj pripeljal do gospodarskega zloma (klical trojko 2013), se od vseh najbolj zapufal med zadnjo njegovo vladavino in bil EDINI kar 3 x predsednik vlade. Torej je imel kar tri šanse in je vse tri zayebal. Ostali nesposobneži so se umaknili, ta baraba komunyarska pa še vedno vztraja in dela špetir. Če bi bil sposoben, bi imel svojo firmo in pošteno delal ne pa, da se je vlačil po zaporih. Tako pa je že od Juge naprej prisesan na državne jasli. Torej - daaaaaleč največja baraba od vseh. Pa še slovenske krvi nima. MRŠ!
zvonc    (30.9.2023 12:38)
ha ha ha ha h ksihtič in priseski se spet tolažijo z poceni ponarejenim pecilnim praškom Golob vam je dal košarico živil in program na internetu ki da bo skrbel za nizke cene !?? (samo bedak si lahko to izmisli ) Nadalje vam je golob dal telefonsko številko 114 za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu (butl od butla ) Sedaj je golob dal telefonsko številko kjer lahko reveži ki so bili poplavljeni vprašajo kako je vreme v Ljubljani!? Tako kretenske vlade pa še ni bilo -pa je verjetno še v kakih eksotičnih državah nimajo
Dacho61    (30.9.2023 12:43)
Ksihtić, pač nimaš pojma o Jajotu in lažeš kot pes teče, zato se glede tega tvojega posta samo smejim! Jajo je imel pred osamosvojitvijo veliko računalniško in izobraževalno firmo na Čopovi v Lj, takoda lažeš, kot politik so pa vsi politiki prisesani na državne jasli in niti en PV do sedaj ni bil drugačen, tudi sedanji, ker GEN-i je državno podjetje, duopolist, jaka moda, pod njegovim vodstvom GEN-i ni produkcijsko nič zrastel, le zapufal ga je, s prodajo poceni elektrike, ki jo je moral dražje kupovati, tako da, kot mi je rekel eden od direktorjev, da si še dolgo ne bodo opomogli, da ne govorim o Golobovem prijateljstvu z Bavčarjem in skupnem spufanju OMVja, pa prijateljstvu z Golubičem in uničenju LDS, itd.. Da o zdajšnjih obljubah in ničelni realizaciji ne govorim!!! O komiku, cmeraju, šivilji, itd., ki so odstopali vsi po vrsti, ker so spoznali da so nesposobni, niti ne govorim! In to je več kot trije (3) mandati Jajota. O tvojih lažeh glede zapufanja Jajota pa damo LOL, ker vemo koliko je zapufala šivilja v samo eni noči in koliko je zapufal Golob samo v enem letu! Kako pa kaj primerjava obresti pred Jajotom, za casa Jajota in sedsj! In daj povej včerajšnjo objavo o hudem padcu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, za kar je direktno in samo kriv PV, ker mu svetovno gospodarstvo nezaupa! Mislim oziroma kar verjamem, da ne bo dočakal konca mandata!!! Kako pa kaj ministrica Sanja, si še nakazuje 7% provizije?
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA!!!
Obraz-    (30.9.2023 13:53)
Janša, pa "velika računalniška firma" v 80-ih, lol. Kwa mate pa vi oprane glave, ejga ...
Obraz-    (30.9.2023 13:57)
Sicer pa vas janšiste že dolgo poznam. "Nihče ni bolj sposoben, kot pa naš Veliki šiptar," kajne? Butli zaplankani ...
Alkaline    (30.9.2023 15:32)
Ksihtiććććć spizdi v Vojnik !
Dacho61    (30.9.2023 16:47)
Ksihtić, si povedal koliko veš o Jajotu oziroma kakšen notorični lažnivec si, ker Jajo je bil največji dobavitelj računalniške robe vsem partijskim organizacijam v Ljubljani! Leta 1987/88 je imel enega najbolj hudih mercedesov v Sloveniji! Drugače pa, živi v svojih notoričnih lažeh, edino to ti je še ostalo! No pa plenice in proteza tudi!!!
LAŽ JE EDINA RESNICA GOLOBIZMA!!!
Obraz-    (30.9.2023 17:12)
Kk je pa blo tej firmi ime, da je nihče nikjer ne omenja? Rekla/kazala TOZD ...

LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!
encijan    (1.10.2023 8:56)
Obraz,
JIJ je bil v osemdesetih letih sedem let zaposlen v gospodarstvu, njegova plača „vodje razvoja v računalniškem podjetju“, verjetno v podjetju Mikro Ada, naj bi bila tedaj znašala kar 4000 evrov neto na mesec.
Več na:
to jehttps://www.mladina.si/107401/janseva-placa-zasluzil-trikrat-vec-od-rdecih-direktorjev/

Na spletu se da izbrskati še več o tem.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]