Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

Čestitke vsem kmetom za protest (Maxx 24.3.2023 13:58)

Kmetje niso le pridelovalci zdrave domače hrane in najbolj skrbni ohranjevalci kultiviranih kmetijskih zemljišč, gozdov in voda, in to tudi v najbolj oddaljenih koncih slovenskega državnega ozemlja.
Obenem so tudi najbolj trdoživi prenosniki nacionalnih etičnih vrednot ter tradicionalnega etničnega izročila. Vselej jim velja pozorno in spoštljivo prisluhniti!

Čestitke vsem kmetom za pogum.

Spremljamo💪Orlek    (24.3.2023 14:07)
Komedijanti so se pripeljali v Ljubljano in pri semaforjih obstali potem ko se je semafor prižgal na zeleno jih je nekaj peljalo skozi kolona zadaj je pa obstala pri rdeči....

V Šaleški dolini pa so se zbrali pri kmetijski zadrugi...hud protest.

Zakaj se niso kar okrog svojih štal zapeljali?
zvonc    (24.3.2023 14:15)
c c c c c a ne rzumete sodobne svobode Oni ne rabijo domače hrane in krav ki prdijo in ustvarjajo metan oni imajo ptičje golobovo mleko in črvićke in bolhe namesto mesa posledice dlovanja črvičkov na možganski skorji so že vidne pri golobijku -na vprašanje novinarjev zakaj je gen i v času direktovanja golobijaka nakazoval milijone kosovskemu veleposlaniku je golobijak strokovno odgovoril da bo urgiral na ustavno sodišče naj čimprej odloči o zakonu o rtv (ne vem kako direktno vezo ima to-verjetno golobijak misli da potem novinarji ne bodo tiranu postavljali neumestnih vprašanj !? ) in ko novinar no bil zadovoljen z odgovorom o milijonih gen i na kosovu -je golobijak pokazal sliko janše in kosovskega poslanca berišaja -slikano v času predsedovanja slo v EU - kako si sedaj razlagat ta odgovor ? Golobijak je nakazal milijone berišaju ker je le ta na sliki z janšo ? zelo inteligentni odgovor osebe z doktoratom ! zato je mogoče res smiselno da vsi opustimo kmečko proizvodnjo rdečega mesa in se zaćnemo hranit z črvički po vzoru golobijaka
veleja    (24.3.2023 15:23)
Kmetje so zalili celo Slovenijo z gnojšnico.Največji onesnaževalci.Nimajo se kaj pritoževati!
janoš    (24.3.2023 16:04)
A njihove proizvode bi pa žrl?
ex sulc mare    (24.3.2023 17:42)
@Maks, gnojevka, ki jo je lani kmet obilno polival po svojih travnikih, Planina nad Ljubnim ob Savinji, je tekla na.esto vode po hudourniški strugi in onesnažila rečico Ljubnico. Pogin rib. Kazen za kmeta 800 eur. Izjava predstavnika RD Ljubno, sedaj vemo zakaj v Ljubnici, ki je ribogojna voda, že tretje leto zapored ne preživi noben ribji zarod.


Ne ti men česnat in se kurčit Maks, da kmetje čuvajo vodo, okolje, poglej samo okraske od ostankov silažnih folij ob vodotokih.
( vir mediji )
veleja    (24.3.2023 17:49)
Janoš imamo svoje proizvode.Naši kmetje pretiravajo s cenami.
partija    (24.3.2023 17:54)
Jaz sem se ustavil in jih vprašal proti čemu točno protestirajo. Pa so rekli proti davkom. Ko sem vprašal proti katerim davkom sem bil komunajzer in niso hoteli več debatirati.
ex sulc mare    (24.3.2023 18:45)
@partija in komunajzerji, to pa ja gre skup, a nje, Maks? :-) :-)
l_patriot    (24.3.2023 19:03)
Še sedaj ne vem zakaj so protestirali. Malo naj pomislijo, da so skoraj edini v državi, ki živijo od visokih subvencij. Naj vrnejo traktorje, ki so jih dobili skoraj zastonj in vrnejo subvencije.
Ne da sem proti kmetom,, tudi sam večino stvari kupim direktno od njih in cenim njihovo delo. Samo da se postijo nategnit enmu Ruparju, Kovačiću in Grimsu, jim pa zamerim.
Noben delavec, ki gara v fabriki, se ne vozi s takšnimi avtomobili in še marsikaj.
winzer    (24.3.2023 19:38)
partija
hitro se te pogruntali, da provociraš...
Dacho61    (24.3.2023 19:50)
PODPIRAM PROTESTE!
Drugače pa razumem tiste, ki ne podpirajo teh protestov in so veselo podpirali divjanje levuharske drhali po Ljubljani!
BLOKIRAJTE SLOVENIJO!
ex sulc mare    (25.3.2023 7:14)
@winzi, narobe.
Ni provokacija, partija in komunajzli gre skupaj. Skupaj gre tudi SDS partija in bedaki, ki protestirajo, čeprav ne znajo povedati zakaj.
Kmetijstvo je gospodarska panoga, v Sloveniji priviligirana do amena. Subvencionirana, z ugodnostmi pri gorivu, energiji, nizkimi prispevki za pokojninsko in zdravstveno blagajno, varovanjem okolja čez prste, ki jih ena kovinarska ali lesna ali elektrokovinarsaka ali kemična industrija lahko samo sanja, samo za to ker nam " izdeluje " producira hrano, ki je pri outputu draga, kot bi bila zlata. Ker je domača, slovenska.
Skoz in skoz prisesana na državne zizeke.
Vsaka vremenska ujma je zanjo nov vir denarja v njeno malho.
Kaj, ko bi kmetje to svojo industrijo, ki močno obremenjuje okolje, zavarovali pri zavarovalnicah, kot imajo to zavarovano podjetja iz drugih panog? Kje pa, predrago. Za kmete je vsak strošek, ki ga morajo pokriti iz svojega žepa nebodiga treba, vse bi zastonj, svoje produkte pa drago prodajajo. Njihova ekspanzivna, industrijska proizvodnja hrane obremenjuje in onesnažuje okolje.
Tu so velika izjema kmetje, ki se vračajo k tradicionalnim metodam reje zivali in obdelave zemlje. Kmetje, ki pustijo travnike, da cvetijo in odcvetijo, nato pa pokosijo in posušijo - seno. Kmetje, ki minimalno gnojijo z gnojem, ne z gnojevko.To pa je varovanje okolja.
Narava, metulji, čebele korist, korist pa imajo tudi krave, ki jedo seno, mleko, sir, jogurti iz takšnega lprocesa, to je tisto pravo.
ex sulc mare    (25.3.2023 7:34)
Kaj imajo skupnega kmetje, ki protestirajo proti gradnji CO kanala skozi zemljišče kjer je vodonosnik pitne vode in Janković, ki gradi?
Oboji so konec iste palice. Janković ogroža pitno vodo z gradnojo, kmetje pa po protestu polivajo s svojimi traktorji in cisternami gnojevko po tem terenu in onesnažujejo ta isti vodonosnik, ki ga na protestu želijo obraniti. Oboji so onesnaževalci!
Ervin Rommel    (25.3.2023 8:45)
Uuuuu Dacho 61, nagovarja vse kmete k kaznjivem dejanju....
XD, XD, XD, khm....
Hvala Dacho 61....

;)
partija    (25.3.2023 10:24)
winzer
Glede na to, da tudi tukaj ni nihče napisal sem imel očitno prav, da se gre samo za psihopata janšo.
Maxx    (25.3.2023 11:00)
#Dacho61
Podpis..

LAŽ JE NESMRTNA DUŠA GOLOBALIZMA!!!!

SMRT GOLOBOLIZMU!!!!


Spremljamo!!!!💣
nobedendrug5    (25.3.2023 11:09)
Kmetje imajo tu kar prav. Nam severni in zahodni del Evrope diktira, kako naj pridelujemo hrano. Mi pa , kot se spodobi za poslušne psičke, takoj ubogamo, in si še sami dodamo omejitve.
Evropa se nam smeji. In nam prodaja perutnino ki je bila krmljena tudi s strojnim oljem. ( Poljska na primer).
Evropa je razdeljena na vladajoče in na poslušne.
Maxx    (25.3.2023 11:42)
#Nobedendrugiću5

Poljska je 20 let pred Slovenijo. Smo še pred 30 leti od njih kupovali razne gospodinjske aparate inp...sedaj pa so pred nami.
Koliko je še tam komunajzerjev, rdečkarjev, levakov????
Morda si pogledaš malo, česa NI več na Poljskem..
Kdo je na Poljskem vodi drzavo???

Spremljamo!!!!💣
nobedendrug5    (25.3.2023 11:54)
Maxx, upam res, da smo Slovenci toliko za Poljaki, da ne pitamo perutnine s strojnim oljem!
ex sulc mare    (25.3.2023 14:49)
@nobedendrug5, +++++, prav upaš. Res smo toliko daleč za Poljaki, da strojno olje uporabljamo izključno v namen za mazanje strojev, odpadno strojno olje pa izvažamo tudi na Poljsko, v "predelavo" :-)
O poljski oblasti povedo, kredibilno, kar sami Poljaki, na protestih.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]