Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

ta vlada nas pelje v propad (Neznan 15.3.2023 9:01)

Žal nič več ne razumem ...
Vlada bi obdavčila tudi regres, božičnico, potne stroške in socialne transferje ...
... zanimivo (če verjamete) je tudi razmišljanje ministrice TF ... "Tisti, ki ima več, naj plača več ..."
Se ti naši politiki vprašajo (nekateri nimajo niti enega delovnega dne v gospodarstvu in sploh ne vedo, kako se je treba borit za posel in ga tudi obdržat), koliko nekateri pošteno delamo, se odrekamo in kaj prihranimo, si ustvarimo s trdim delom svojih rok, ko drugi morda uživajo? Nekateri ne želijo delat? Spet nekateri izkoristijo vse možne pomoči/transferje? Pa, pustimo tiste, ki res ne morejo delat in so v kakšnih stiskah zaradi objektivnih razlogov ...llluminatiSLO    (15.3.2023 9:22)
Nimas pojma kaj pises utihni ali pa se preseli.
zvonc    (15.3.2023 11:03)
hja a ne veš kako funkcionira komunizem ? Komunajzarji živijo dokler imajo drug denar !Sami nikoli niso nič ustvarjali -v glavnem propalice ali pa politični kader z kako kumrovsko šolo ipd ! To je bilo v sfrj in podobno je danes Situacija danes : masovno uvažajo kozojebce migrante -en stane cca 2000 EUR mesec , uvažajo balkance ki potem delajo na črno v Avstriji ,v sloveniji pa imajo družino (pol vasi -na socialki-torej socialni turisti ) fajonka jim obljublja vize za njihov glas na volitvah nato razni nevladniki ,dilerji,kolesarji narkomani ipd -vse te je treba plačat Npr 8 marec je zganjal vik in krik na referendumu za čisto vodo (Nika kovač ) ,ker se bo baje voda onesnažila če bo kaka riba 2x prdnila danes pa jankovič gradi kanalizacijo čez bazen pitne vode-pa so ti kreteni tiho Ali bivši minister komunist gantar je tudi v združenju za čisto vodo -navaja da bo vetrna elektrarna onesnažila vodo ??? (dejansko pa ima vikend v bližini ) -za jankovičevo greznico pa je tiho ko posranc Itd itd -razni borci ,kurji tatovi Vse to stane in je potrebno poplačat glasove na volitvah .In kje bodo vzeli če ne pri tistih ki ustvarjajo ! In to pelje v kubanske in venezuelske razmere
toby    (15.3.2023 12:16)
llluminatiSLO, kdo ti daje pravico, da kogar koli izganjš iz Slovenije, komu prepoveduješ govoriti . Koga ti iganjaš kurba nepismena.
Som54    (15.3.2023 12:22)
V vseh 40 letih delovne dobe se nisem gonil po Aziji, Afriki in Ameriki, temveč sem hranil denar za to, da sem lahko kupil malo garsonjero, star avto in kolo s katerim se sedaj prevažam naokrog. Od najemnine 200E plačujem davek, približno dva obroka je tega davka in sosede, ki prav tako oddajajo stanovanje, niti nočem niti ne smem vprašati, kdo sploh stanuje v njihovih stanovanjih. Teh podatkov ne dobi niti upravnik bloka, ker je to prepovedano po zakonu o varstvu podatkov. Ne verjamem, da jih ima tudi pristojna služba, ker so menjave stanovalcev izredno hitre.
In sedaj bom kaznovan z davkom na to malo nepremićnino, ki mi prinaša dodaten zaslužel k minimalni pokojnini....Ko bo meni in tistim, ki še živijo slabše kot jaz prekipelo, bomo res zapeli in ne samo zapeli pesem...Le vkup, le vkup uboga gmajna.....
ex sulc mare    (15.3.2023 14:03)
@Som54, saj si napisal, da že plačuješ davek od oddajanja nepremičnine v najem. Za nepremičnino plačuješ davek, ki se mu reče nadomestilo za stavbno zemljišče. Vse že imaš obdavčeno, samo davek na nepremičnino, vrednost ( premoženje ) bo zamenjal davek na nadomestilo za stavbno zemljišče, ki ga sedaj občine obračunavajo kakor se ķateri sprdne, tega ne bo več.
Ve se, da je garsonjera enaka tvoji, ki jo ti oddajaš, naprimer v Ljubljani vredna zaradi lokacije itd.. več kot tvoja recimo v Velenju. Od te vrednosti se bo plačeval davek na premoženje ( kapital ). Tvoj dom, kjer živiš, ne bo obdavčen po tem zakonu. Tisti, ki imajo več kapitala, več nepremičnin, ki jim prinašajo dohodek, plačajo tudi več davka. Pika.! Tako je to urejeno v demokratičnih državah, razen v USA, tam reveži vzdržujejo bogatune, zaradi njihovih idiotskih olajšav in zakonov.

Reforma je šele v nastajanju. Sodelovanje strokovnjakov, civilne družbe, politike, tudi opozicije... rezultat na koncu, pregledna, transparentna in pravična davčna reforma.
Enako velja za zdravstveno in pokojninsko reformo. Za vzdržne in trdne javne finance, javno zdravstvo in pravične pokojnine.

Čas je, da gremo tudi mi v skupino pravnih, socialno pravičnih, ekonomsko urejenih in demokratičnih držav, ki so nam vzor.
nobedendrug5    (15.3.2023 18:02)
Mare, saj enim res težko dopoveš... Dobro si jim pojasnil, pa vendar... Še vedno bodo ostro proti, ker pač ni pravi avtor. Ni njihov bog tega pripravil.
bodoglavec    (16.3.2023 7:15)
Zdaj je takole. Če kupim nepremičnino v kateri ne živim in jo oddajam v najem plačam državi in občini v kateri stoji nepremičnina:
- davek na promet z nepremičninami
- nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča
- davek od oddajanja premoženja v najem
- davek od premoženja

plus

- prihodek od oddajanja pri dohodnini.

Zdaj me pa zanima katerega izmed zgoraj naštetih davkov (razen upoštevanja prihodkov pri dohodnin) bo zamenjal nov davek?
partija    (16.3.2023 19:03)
Som54
V bistvu si hotel izkoristiti reveža, ki ne dobi kredita, da ti odplača nepremičnino pa še nekaj malega ti ostane vsak mesec. In ob vseh silnih davkih, ki si jih plačal te sploh ne moti, da je tvoja nepremičnina vrednost podvojila v 10 letih. Mladi pa naj crknejo? Potem se pa bunimo, da so v državi sami tujci. Saj vem, da nisi hotel nič slabega, ampak s trgom nepremičnin bomo res morali nekaj narediti, ker plačevati 400€ najemnine za garsonjero se mi res ne zdi človeško. Vmes je pa država še zaostrila pogoje za kredit, kdor ima otroke ima pa še težje pogoje. Me zanima kako bi ti ugajal ta sistem, če bi bil star 20 let. Vsi pa vemo, da so starejše generacije dobile prvo stanovanje skoraj zastonj v primerjavi z danes.
ex sulc mare    (17.3.2023 14:48)
@bodoglavec:
- davek na promet z nepremičninami bi "moral" plačati prodajalec nepremičnine, če si ga ti, se naj ti lepo zahvali, ker si zvišal ceno nepremičnine za vrednost davka, ki ga je pospravil v žep( sicer stvar dogovora, nekje tudi vsak pol, po dogovoru in od želje kupca po le tej dotični nepremičnini. Jaz bi v tem primeru kupil raje drugo nepremičnino)

- nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, ta davek se ukine in zamenja z davkom na nepremičnino ( kapital ).

Davek od premoženja ne plačuješ.

Davek od oddajanja premoženja je v bistvu dohodnina. Znesek najemnin se ne šteje v vsoto prejemkov od katerih plačaš potem skupno dohodnino po lestvici. Enako kot velja za dobitke od iger na srečo. Primer Loto - dobitek 1 mio eur, obdavčen po stopnji 15% plačaš dohodnino 150000 Eur, ostanek v višini 850000 Eur, se ne prišteje k tvoji plači, honorarju itd od katerega plačaš dohodnino po lestvici.
ex sulc mare    (17.3.2023 14:55)
- prihodek od oddajanja pri dohodnini?
Ta prihodek je že obdavčen, davek velja kot plačilo dohodnine in prihodki ( vsota vseh najemnin ) se ne prištevajo k drugim prihodkom, recimo plača, honorar in ti tako ne zvišajo osnove za plačilo dohodnine.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]