Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

redukcija toka (Neznan 26.11.2022 20:40)

Še malo pa se bo stanje uresničilo kolikor ga napovedujejo?
Takšno eu smo želeli imeti?Kmalu bomo v letu 2023 pa se nam dogajajo takšne reči?Nikoli nisem pomislil da se lahko kaj takšnega pripeti v prihajajočem letu 2023.Takšne so napovedi.Lucky H.O.G    (26.11.2022 21:33)
tudi jaz si nisem mislil da bo prišla korona in da se bo putani vtrgalo
calis    (27.11.2022 9:12)
A albancem se pa ni ftrgalo, da hočejo met Kosovo. Moj foter je dol vojsko služo JNA in pravi, to je bla vedno Srbija.
Velen Kovač    (27.11.2022 13:02)
A če je bil pa to tvoj atej bo pa že držalo,...
Old Punca    (27.11.2022 13:19)
V stari Jugi so bile med narodi civilizacijske razlike predvsem glede na zgodovino. Najmanj je bilo razlik med narodi, ki so živeli v Avstro-Ogrski.
Albanci so bili drugačen narod, z drugačno zgodovino in drugačnimi vrednotami.
Ostali najmanj razumemo prav Albance. Ker ne razumemo njihovega jezika, si domišljamo, da nekaj prikrivajo. In v JLA ni bilo nič drugače. Tudi zaradi jezika so se družili samo med sabo.
To pa ne pomeni, da so bili kot narod slabši od drugih. Samo precej drugačni. In to ni bilo namenoma!
ex sulc mare    (27.11.2022 14:45)
Oldica ali si ti služila vojaški rok v JNA?
V več diskusijah sem obelodanil svoje izkušnje z kosovarji v JNA. Bili so posebni in veljal je tihi režim, ko so se grupirali, jih je bilo potrebno vključiti med ostale vojake, učenje in vojaški dril. Najbolj je bil učinkovit osebni pristop : " Zdravo drugovi, jeli sve uredu, treba li vam pomoč?" Razbežali so se kot vrabci, kadar skobec plane nanje...
ex sulc mare    (27.11.2022 14:57)
Kosovarji v JNA, so bili edina etična skupina, ki se niso vključevali in družili z drugimi vojaki. Vsi smo se skupaj družili, Slovenci, Hrvati, Srbi, Makedonci, Bosanci, Črnogorci, kristjani, muslimani, pravoslavci, brez izjem, pripadnost tovarišem v desetini, vodu, četi. Kosovarji pa vsak prosti trenutek samo zase. Niso igrali nogometa, niso metali žogo na koš, nič od nič, samo tikve skupaj in oprezanje izpod čela naokrog.
ex sulc mare    (27.11.2022 15:03)
Še o temi d+iskusije, brezpogojna in zelo darežljiva, predvsem finančna pomoč Ukraini in zavestno odrekanje v EU, spodbujeno z hinavščino ZDA, uvozu energentov iz " teroristične " Rusije se mora nekje poznati. Prehod na zeleno energijo se ne bo zgodil čez noč.
Smo se za to borili?Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]