Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Za dobro jutro : Vprašanje
 

kolesarske steze ... (Neznan 23.11.2022 8:19)

... morajo biti. Super rekreacija.
Vabljeni na takšno športno udejstvovanje vsi "pljuvači" pod spodnjo diskusijo. Zanimivo bi bilo brati potem brati komentarje o drugi sorti kretenov, ki zasedajo, se ne umikajo, ...
A bo: " Ka boš govoru. Jz sm gonu picikl ko je mel še štrioglate kolese ... iz kameja ...!"nobedendrug5    (23.11.2022 10:35)
Amen!
Le kolesarji bi morali biti bolj kulturni. Vsaj nekateri.
nobedendrug5    (23.11.2022 10:36)
Amen!
Le kolesarji bi morali biti bolj kulturni. Vsaj nekateri.
sneshka    (23.11.2022 11:00)
Vse lepo in prav, da se delajo kolesarske steze. Za marsikaj drugega pa ni denarja. Pač interesi nekaterih kot vedno.
melči    (23.11.2022 12:06)
Spet bom potožila, da s kolesom čez Pako uradno lahko greš samo v Šaleku in čez most blizu pošte. Čez vse ostale bi moral stopiti iz kolesa in iti čez peš. Ni mi logično, toliko denarja za steze, pa nobenega za eno brv.
drek4    (23.11.2022 13:23)
Tudi nasproti gimnazije bi lahko naredili eno brv. Pravim brv in ne most! To pa res ni drago in ful dober bi zgledalo. Po drugih drzavah so take brvi popularne, samo pri nas pac ne. Poleg tega s tako brvjo za pesce ne bi unicili pol struge kot so to naredili pri promenadi. Je kdo za brv in zakaj noben ne?
mici30    (23.11.2022 13:59)
Bi bilo bolje, da jih sploh ne bi bilo, ker so smrtno nevarne!
Obraz-    (23.11.2022 23:27)
Pozimi je relativni mir, ko pa pride pomlad (in vse do jeseni) se pa razni wannabe Rogliči furajo po glavnih cestah kar po dva vštric ko da so na Tur d Fransu, mamicu jim nabijem seljaćku! In ti bi radi pametovali o cestnih predpisih? MRŠ! Poglejte cesto od Velenjke čez Gorico. Levo in desno (kar na stari cesti) narisani špuri za kolesarje, vmes pa plac za katrco v eno smer. Zraven pa PLAČLJIVO MAKADAMSKO parkirišče s parkirno uro sred blata z bankinami, da še traktor gor nasede. Pločnike pa ko jih yebe, a ne. Tist znak na začetku "SAMO ZA LOKALNI PROMET!" je pa itak vsaj za polovico Koroške, ki se fura domov po bližnjici čez hrib, popolnoma brez veze. Pa tud drgač je znano, da na Gorici prebivajo sami rekreativni kolesarji. In vi bi radi imeli v Velenju urejen promet? Seljaćine jedne, balkanske!
Obraz-    (23.11.2022 23:56)
Delat po Veleju kolesarske steze je isto ko da bi na prvi štuk kozolca montiral električne pomične stopnice namesto lojtre. Bo treba še marsikej drugega prej porihtati. Kot prvo diagonalno narisai bele črte na javnih parkiriščih, da ljudje ne kolovratijo pol ure okol parkirišča preden parkirajo ali zapustijo parkirišče. Yebale vas kolesarske steze, ovce blentave, zaostale.
Obraz-    (24.11.2022 0:12)
Aja ... pa tista smučarska tekaška proga na Visti za tri velenjske rekreativne tekače na smučeh je tud ena od genialnih idej velenjskih ovčjih glav.
Jala B    (24.11.2022 8:03)
Če še neveste pametnjakoviči. Kolesarske steze financira delno EU sklad in se delajo po celotni Sloveniji in ne samo v Velenju!!
In upam, da ste razgledani mogoče tudi spremljate traso ( ena izmed njih ) bo omogočala vožnjo s kolesom iz Hrvaške direktno v Avstrijo, čez oziroma mimo našega mesta in mimo vseh prometnih cest itd.
jagababa    (24.11.2022 11:23)
Obraz lol dobr si napisu :DD

bi dodal ja kk se eni furajo po sred pasa za avtomobil, namesto da ib se držali čisto desno roba cestišča.

glede talnih oznak na gorici pa če nekateri še vedno ne vete, vi se MORATE in tudi LAHOK vozite po svojemdesnem pasu, v primeru da je tam pešec ali kolesar, pa greste po sredini vkolikor nasproti ni avta.
Obraz-    (24.11.2022 12:24)
Jala B, ovca, a zato ker tele rdeče črte po starih cestah financira DELNO (!!!) EU sklad, si boš pred bajto zmanjšal izvoz iz garaže in si narisal dve špuri še za izvoz biciklistov žene in otrok? Yebala vas logika, da vas yebala, no.
Obraz-    (24.11.2022 12:27)
jagababa, ja. Na Gorici, če ti pride nasproti avto, se pač umakneš na desno stran cestišča in zbiješ kolesarja ali pešca. Simple, kajne?
BuddhaMonk    (24.11.2022 13:31)
Enaka ureditev kot na Gorici je tudi na Aškerčevi in Jenkovi. O tem smo že večkrat imeli debato in bi človek pričakoval, da je zdaj že vsem jasno. Za tiste, ki jim ni jasna ta ureditev.

Ker je preozka cesta, niso mogli narisat sredinskih črt, ker obstajajo pravila, koliko morajo biti določene razdalje. Sama ureditev pa je enaka kot prej. Vsak avto vozi po svojem pasu. In enako kot prej, če se na tem odseku znajde kolesar, mora ta voziti ob desnem robu in avto ga seveda ne sme zrinat dol. To je vse. Samo da je zdaj narisano, da se tukaj vozijo kolesarji, ki zaradi tega ne smejo (primer Aškerčeve in Jenkove), vozit po vzporednem pločniku.

Ta površina ni namenjena pešcem.
BuddhaMonk    (24.11.2022 13:42)
Na vseh teh odsekih, če ti nasproti gre avto, ne greš prehitevat kolesarja. Kdo bi si mislil, da je tako enostavno.
Obraz-    (24.11.2022 16:54)
Buda, kaj ti v zgoraj napisanem ni jasno? Kdo bi si mislil, da ni tako enostavno na 3 m široko cesto z dvosmernim prometom opizdit še dva pločnika, dve kolesarski stezi in po možnosti še eno tramvajsko progo, al kwa? In povrhu vsega ti nabijejo še znak "Dovoljeno za lokalni promet". Butalci blentavi. Kje jst žvim, no ... joj, joj, joj, joj ...
BuddhaMonk    (24.11.2022 17:47)
Ne razumes, da s to ureditvijo niso nicesar nikomur odvzeli. Ker sicer ne bi pisal primerov o zmanjsanju izvoza iz garaze. Avto je dolzan vozit po desnem pasu, cetudi ni zarisan vec.

Na tem odseku je ureditev enaka kot prej, ker ni plocnika ob cesti. Samo oznacbe so drugacne. Na jenkovi pride najbolj do izraza, ker se s to ureditvijo kolesarje preusmeri na cesto in je plocnik prost za pesce.
BuddhaMonk    (24.11.2022 17:48)
Dovoljeno za lokalni promet je pa marsikje po spalnih naseljih. Ceste so pac polne omejitev. In imajo razlocne statuse. Prezvecena tema.
Old Punca    (25.11.2022 11:34)
Pred uvdebo teh rdečih črt smo vozniki vozili po desni. Če je bil na naši desni kolesar, smo ga obvozili, seveda s prižganim smernikom. Če je bilo varno. Kolesarji so vozili ob robu cestišča, včasih preveč v vozišče.

Rdeče črte so OMEJILE prostor za vožnjo kolesarjev do rdeče črte. Še vedno se voznik avtomobila umakne na sredino cestišča - če ne ovira nor, nasproti vozečih, ki imajo prednost. Kot prej. Do proste vožnje v svoji smeri po sredi cestišča pač vozi za kolesarjem.

Dejansko ni spremembe. Le pravila so narisana.

Že prej pa na cesti, kjer bi sicer morali dati prednosti kolesarju, ki vozi pred nami, ni bilo dovoljeno voziti po sredi ceste, ampak ob desnem robu. Razlika je samo v tem, da je zdaj rdeča črta, ki je " nepotrebna", če pred nami ni kolesarja.
Obraz-    (25.11.2022 12:18)
No, pa ste si ovce le pršle gor. Rdeče črte so NEPOTREBNE, ker so že obstoječi predpisi bili pametnemu dovolj. Vsepovsod tam, kjer so na staro cestišče enostavno opizdili rdeče črte. Problem je v tem, da se večina ovac sedaj z avti vozi po sredini cestišča tudi, če ni nobenega kolesarja. Enako, kot pri krožnih križiščih, kjer ovce vidijo "STOP" znak tam, kjer ga ni.
Old Punca    (25.11.2022 17:32)
Rdeče črte so POTREBNE zaradi kolesarjev, ki vozijo preveč v vozišče. Vsak ukrep za varnost je dobrodošel.

Za voznike avtomobilov se NE SPREMENI nič. Če ni kolesarjev, vozijo tako kot prej, če so kolesarji, jih varno obvozi. Kolesar pa ne zaide na pot avtomobila, ker ima rdečo črto. Simpl!
Obraz-    (25.11.2022 18:41)
Aaaaaa ... zdey pa razumem; "Za voznike avtomobilov se NE SPREMENI nič. Če ni kolesarjev, vozijo tako kot prej, če so kolesarji, jih varno obvozi." .... ja, ker prej so jih pa varno povozili, kajne?

"Rdeče črte so POTREBNE zaradi kolesarjev, ki vozijo preveč v vozišče." Aha .... rdeče črte so potrebne zaradi kolesarskih idiotov, ki ne vedo kaj je desna, kaj leva in kaj sredina cestišča, kajne? Pametno. In sedaj smo jim vozniki avtomobilov odstopili polovico cestišča in kolesarskim butastim ovcam narisali še črte do kod smejo. Pametno. Naj uživajo ob rekreaciji. Tisti, ki se nam z avti mudi iz službe domov ali v vrtec po otroke mamo pa itak cajt. Genialno.
Old Punca    (26.11.2022 10:50)
KOlesarji so bili na cestah prej in so sedaj. Le da so se sedaj bolj varni, ker se gibljejo v narisanem območju. In zaradi črt ni več ovir kot prej. Le občutek, da se ne bo premaknil, ali celo več njih, pred tvoj avto. Avtomobilisti smo naredili izpit iz poznavanja predpisov, kolesarji pa ne.

Me pa zanima, kako je videti udeležba električnega skiroja, ki se mora peljati po delu za motorna vozila. Tudi ponoči, brez luči...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]