Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

sds velenje (Neznan 18.11.2022 16:57)

Kaj se dogaja z njimi? Sploh kandidirajo na lokalnih volitvah? Kdo je njihov kandidat za župana?Zhukov    (18.11.2022 17:14)
Medved
neznan18    (18.11.2022 17:24)
SDS si je sam prilastil Medveda!!!! Medved in Janša sta smrtna sovražnika to je sam javno povedal
velenjcan123    (18.11.2022 18:08)
Sovrežnika? V času vlade Janeza Janse je bil Milan Medved predsednik nadzornega sveta Premogovnika Velenje? Pa bojda naj bi dau žegn da ga SDS podpre in grejo skup v koalicijo z njim.
NOVI DEMOS    (18.11.2022 19:04)
V času vlade Janše, v mandatu 2004 - 2008 je bil večji del časa predsednik nadzornega sveta Premogovnika Simon Tot. Milan Medved je bil v omenjenem mandatu kratek čas namestnik generalnega direktorja HSE. Na zahtevo Janše je mariborska naveza SDS, ki je bila postavljena, da kontrolira generalnega direktorja Jožeta Zagožna, razrešila Medveda. Taka je ta zgodba in ne taka kot jo želite prikazati iz svojih političnih rzlogov.

Janša je sicer vsega zmožen, vendar, da bi dal žegn, da ga SDS podpre in gredo skupaj v koalicijo je malo verjetno.

SDS v Velenju se je sesul. Komaj so spravili listo za svetnike. Za župana ni bilo nikogar. Pred dvemi leti jim je Janša kadroval županskega kandidata in ko je izgubil volitve je z izjavo povzdignil SD in ponižal SDS.
Old Punca    (18.11.2022 20:09)
Medved je kandidat SLS in Naše države. Nič ne berete?
Old Punca    (18.11.2022 20:20)
Ne poznam politične scene v nobeni stranki in me, resnici na ljubo, ne zanima. Mene zanimajo posledice delovanja strank.

Vsi tarnate, da je SD v Velenju na oblasti predolgo in da so se preveč podomačili.

Na drugi strani pa stanje pred volitvami dokazuje, da niti ena sama stranka, vključno s SDS v vseh letih ni zmogla ustvariti lastnega kadrovskega bazena, kaj šele osebnost, ki bi bila primerna za vodilne funkcije. Minilo je 30 let, pa nič.

Ni mogoče očitati, da je temu kriva SD, ali kakor se je imenovala v preteklosti. Tudi kadri obstajajo, vendar nimajo politične usposobljenosti.

Do danes v Velenju ni bilo videti nobene karizmatične osebe, ki bi k sebi pritegnila primerne in sprejemljive kandidate vsaj za Svet, kaj šele za parlament.

Tisti, ki so primerni, svoje življenje posvečajo preživetju, saj z denarjem od politike, ki je čez 4 leta negotov, ne bodo mogli preživeti. Tudi strokovno bodo nazadovali, če delajo v stroki. Poleg tega je dejavnost politika v naši državi omadeževana, žal ne po krivici, s sopomenko: lopov, kriminalec, oportunist, šleva. Nima ugleda.

Zato gredo v politični vrh osebe, ki ne pripomorejo k dobremu imenu politika. Razlika je samo v tem, v katero stranko se naselijo.

Balaševič bi rekel: Princip je isti, sve so ostalo nianse.

Če na vrhu avtoritativno deluje JJ, kaj je torej razlog, da v velenjski SDS ni nobenega jedra in nobenih primernih kandidatov. Se prepirajo? Ni demokracije?

Če pogledam zapise " janšeljubcev" na tem forumu, si lahko predstavljam, da hočejo biti podobni JJ. In s takimi se ljudje nočejo niti družiti!

@ND - hvala.
NOVI DEMOS    (18.11.2022 21:49)
SD v Velenju se bo sesul že prvo leto, ko ne bodo na oblasti. Svetniki bodo eden za drugim izstopali in se razglasili za neodvisne. Na komunali bo kaos. Tudi občini. Hišni izvajalci del za javni denar bodo zatajili še samega sebe. Skratka vsi bodo bežali od svoje preteklosti, od svojih dejanj. Izstopali iz SDjeve mreže. Klientelizem in nepotizem, ki je mrežo držal skupaj bo poniknil.

Dermolu slabo kaže. Položaj si je dodatno poslabšal, ko se je distanciral od preteklega vladanja SDja. Bil je to svojevrsten šok za njegovo zaledje, zlasti ponosnih naslednikov partije.

Za sesutje SDS so drugačni razlogi.

Vse skupaj je naša zatohla politična krajina.

Na soočenju na TV SLO sem bil presenečen, da nobeden od kandidatov ni znal odgovoriti na vprašanje, kako bodo dosegli, da bi bil velenjski grad nacionalni spomenik kulturne dediščine. Da bi se dobil denar iz države za njegovo vzdrževanje. In nenazadnje za lažjo promocijo v turistične namene.

V naši politični krajini je odgovor enostaven. Preselimo Titov spomenik v grajsko dvorišče. Poleg njega še Kardelja na klopci. Nemudoma bo grad dobil status nacionalnega spomenika prvega reda. Tako pač je. Vsi bi imeli koristi od tega. Tito in Kardelj, oziroma njuni zvesti sledilci, ker se je zaje..lo graščake z vselitvijo v njihovo dvorišče, Velenjčani pa bi dobili prvovrstno izletniško točko za turiste, ljubitelje zgodovine in ostankov državnih tvorb.
Robiii    (18.11.2022 22:07)
ND sam nisem vedel, da se ukvarjaš tudi s prerokovanjem. Ne samo da si politični analitik z diplomo, rusi vedeževalec si.
Oboje samooklican in zelo slab.
NOVI DEMOS    (18.11.2022 22:47)
Bomo videli Robiii. V politiki je predvidevanje nujno, sicer ni politika. To ni prerokovanje niti šloganje.

Moja diploma je iz tehničnih ved. Kot tak sem nujno analitičen. Nisem se sam oklical v naziv, ampak so mi jo podelili.

Bežanje SDjevcev po porazu je bilo že videno. Nič ni izmišljeno. Podani so le zaključki. Ničesar se glede tega v zdnjih 30 let ni spremenilo.
DCgeto    (18.11.2022 23:47)
ND bolje se nebi mogel niti sam izrazit. zadel si vsak stavek. +
zvonc    (19.11.2022 13:18)
ha ha ha ha stara baba z celulitom govori da v velenjkovcu sds nima primernega kadra ?? ha ha ha po katerem merilu -po levičarskem komunističnem fašizmu ? A bi morali imeti partijsko komunistično fakulteto iz kumrovca da bi bili primerni ? kot razni kontilčiji ,vsasiljeviči ipd Verjetno je stara baba delala na šahtu -tam je bila taka selekcija -še prvopisani skupinovodja nisi mogel bit če nisi bil primeren za fašisrične komunajzarje Vse to je posledica komunističnega fašističnega enoumja -ki se trenutno kaže v sedanji vladi ki kadruje celo čistilke glede na pripadnost rezultati se kažejo !
Old Punca    (19.11.2022 13:35)
Ko sem šla v prvo službo, sem imela samo delovno knjižico z vpisano izobrazbo.
Ko si Zvonc šel ti v službo, si imel partijsko knjižico in delovno knjižico, kjer je pisalo, da imaš končano osnovno šolo. In očija, ki ti je na šahtu zrihtal šiht.
Če že razpravljaš o tem, kaj je kdo potreboval za zaposlitev.

PS Niti danes ti ne bi dala nobene službe, kjer bi uporabljal svinčnik. Ne obvladaš niti osnov slovenščine, uporabe predlogov, da o ostalem niti ne pišem. Si pač bolj tip za kramp, kladivo in - zmerjanje.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]