Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

medo za zupana (Neznan 22.9.2022 16:37)

Nekaj copy paste iz arhiva - ko tole preberem res zaupam Medotu in mislim da je pravi človek za župana Velenja!!!

https://siol.net/posel-danes/novice/po-sledeh-premozenja-enega-glavnih-akterjev-afere-tes-6-454655?fbclid=IwAR1P3MNGOkZFKJRrxHNnM-xid1r8POTn5iqlG5ZNwQJ5OmFarmuSu0aLF4Q

Gre namreč za enega od ključnih mož v aferi šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), ki je danes uradno brez večjega premoženja. V letih 2014 in 2015, ko je premogovnik zaradi spornih poslov v preteklosti proti Medvedu vložil tudi odškodninsko tožbo, ga je začel prenašati na družinske člane.

Si je Medved res kupil novo hišo?
Iz podatkov, ki smo jih pridobili na Hrvaškem, je razvidno, da sta 142 kvadratnih metrov veliko hišo skupaj s pomožnim objektom in dobrih 600 kvadratnih metrov velikim zemljiščem, ograjenim s kamnitim zidom, ki stoji le nekaj deset metrov od morja, v polovičnih deležih kupila Darja Medved, žena Milana Medveda, in Aleš Koželjnik, njegov zet.

Na stanovanju v Ljubljani, kjer danes živi Koželjnik, je od 26. septembra lani vpisana hipoteka Nove Ljubljanske banke (NLB) v vrednosti 138.500 evrov. Z Darjo Medved sta se v zemljiško knjigo kot lastnika hrvaške nepremičnine vpisala 8. septembra, torej 18 dni prej.

V sedmih letih vodenja je premogovnik iz domala nezadolžene družbe spremenil v finančnega bolnika, ki je kmalu po njegovem odhodu zaradi več kot 160 milijonov evrov obveznosti do bank razglasil insolventnost.

Leta 2015 je Holding Slovenske elektrarne (HSE) zaradi nakopičene izgube, ki je samo v letu 2014 dosegla skoraj 80 milijonov evrov, najprej znižal kapital premogovnika za 110 milijonov evrov. Nato pa je kapital družbe povečal s 34-milijonskim denarnim vložkim in pretvorbo terjatev. S tem so brez svojih deležev ostali mali delničarji premogovnika, ki so pred tem več let od HSE zahtevali odkup delnic.

S posojili je financiral hčerinske družbe, ki so kupovale smučišče Golte, zemljišča za gradnjo stanovanj, hotele, apartmaje ... Ti projekti so kmalu zatem nasedli v bilancah premogovnika.

Ko je postalo jasno, da bo moral premogovnik za potrebe projekta Teš 6 krepko znižati tudi ceno lignita, ki ga prodaja v Šoštanj, je bilo jasno, da se bo v finančnem smislu prej ali slej sesul. To se je tudi zgodilo.

V preiskavi v zadevi Teš 6 Medved nikoli ni imel statusa osumljenca, čeprav je imel sam pomembno vlogo pri sesutju finančne ekonomike projekta.

Sumi spornih poslov v premogovniku
Hkrati so vsake toliko časa izbruhnile informacije o sumih nepravilnosti pri nekaterih poslih posameznih družb v lasti premogovnika.

Ta je pozneje pri mednarodni revizijski hiši Ernst & Young naročil posebno revizijo nekaterih poslov. Pod drobnogledom so se znašli preplačana zemljišča, poslovanje s prijateljskimi podjetji, oddajanje gradbenih in drugih poslov brez razpisov, sponzorstev in obvodna financiranja posameznih projektov

Že septembra 2014, pol leta po odhodu iz premogovnika, je najprej na sina in hčerko z darilno pogodbo prenesel polovico 378 kvadratnih metrov velike družinske hiše v Velenju. Z obema je sklenil pogodbo o preužitku, ki mu omogoča dosmtrno bivanje v tej nepremičnini. Njeno vrednost je skupaj s pripadajočim zemljiščem geodetska uprava pred leti ocenila na več kot 300 tisoč evrov.

Dvanajstega junija 2015, le dobra dva tedna po skupščini premogovnika, na kateri je izvedel, da ga zelo verjetno čaka tožba, pa je Medved na enak način na ženo prenesel še eno nepremičnino v Vantačićih.

Gre za 100 kvadratnih metrov velik apartma v hiši, v kateri so si apartmaje leta 2007 omislili tudi nekateri drugi igralci iz afere Teš 6:

Milan Medved je pred leti kupil tudi apartma v Prekmurski vasi pri Moravskih Toplicah. Po naših podatkih je danes v lasti enega od družinskih članov. Tudi tam so njegovi sosedi nekdanji pomembneži iz Teš: poleg Rotnika še Bojan Brešar, nekdanji vodja projekta TEŠ6, in Franc Rosec, ki je bil leta 2013 nekaj mesecev direktor elektrarne.

Darja Medved, žena Milana Medveda, je nekdanja direktorica občinske uprave v Šoštanju. Na tem položaju je bila verjetno razvrščena v 52. plačilni razred, kar ji je mesečno - brez dodatkov - prineslo okrog 3.200 evrov bruto. Pozneje je bila zaposlena na velenjski občini.

Njuni skupni prihodki bi torej ob sprotni porabi težko zadoščali za nakup tolikšnega števila nepremičnin. Kot že rečeno, se Medved na naše zaprosilo za pojasnila v dveh dneh ni odzval.partija    (22.9.2022 16:52)
Če se ne motim je on podpisan pod oceno, da ima premogovnik dovolj premoga in dovolj kurilne vrednosti. Kar je bilo bistveno, da se je šlo v zgrešeno investicijo teš 6. Takim ljudem bi bilo treba zaplenit vso premoženje. Frajer bo pa celo za župana kandidiral.
Socialist    (22.9.2022 17:53)
Sej nebo zdru, Pero bo šou gladko čez njega
oto46    (22.9.2022 19:29)
on pač izhaja iz Florjanove rodbine v Prelogah,kjer so bili vsi podvrženi šmuglanju- predvsem tastari flerjan
Obraz-    (22.9.2022 20:07)
To, da ovce kradejo, mi je jasno. Da grejo pa pol vile puvat ravno pred nosom teh katere so pokradli, mi pa ne bo nikol jasno. Kot, da oropaš banko, pol se pa naslednji dan na zaslišanje na policijo prpeleš z Bugattijem. "Naj raja ve, da smo kradli, da nam bojo fouš!"
partija    (22.9.2022 20:09)
Sami politični ritolizci

https://reporter.si/clanek/slovenija/brez-izkusenj-vodil-tes-od-koder-so-ga-krivdno-razresili-zdaj-pa-je-peter-dermol-favorit-stranke-sd-v-tekmi-za-velenjskega-zupana-815801
ŠOLA    (22.9.2022 20:15)
strinjam se s komentarji

...pa še SDS-ovc povrhu
Obraz-    (22.9.2022 20:16)
... in pol, ko si naropano premoženje prepisal na familijo, želiš bit pa še šef policije, ne me yebat? Al Capone je pićkin dim za te medvede, ki lomastijo po Sloveniji.
drek4    (22.9.2022 20:19)
Res imamo pravo sranje.

Zdaj pa mi povejte kako bi lahko nek malinovc dolocil ceno tako kompleksne stvari kot je projekt TES 6 pa ni nikoli delal v tej branzi? Moral bi biti 15 let na vodilnih polozajih v energetiki, da bi karkoli razumel. Da ne recem da bi moral biti top strokovnjak na podrocju, kar pa on ni. Zato pa je plesal, kot je igral Rotnik. Izbirali bomo med kimavcem in lopovom, res nimamo srece.

Kot v knjigi NepoTEŠeni piše Primož Cirman, je bila ena prvih Dermolovih odločitev na čelu TEŠ določitev nove vrednosti projekta TEŠ 6, in sicer 1,43 milijarde evrov, kar je bilo 130 milijonov več od meje, ki jo je le nekaj mesecev prej postavila vlada: Odločitve o podražitvi Dermol zagotovo ni sprejel sam. Tudi on je bil namreč Rotnikov satelit. Pošiljal mu je celo novinarska vprašanja, ki so prispela v elektrarno.
Butchman    (23.9.2022 7:34)
kdor je dobro pogledal siolov članek, je kaj hitro opazil, da se je vse pometlo pod preprogo :)
BuddhaMonk    (23.9.2022 9:37)
Letos bo zabavno. Lahko boš volil za korupcijo ali za korupcijo.
Old Punca    (23.9.2022 10:19)
Nikoli ne volim SD kandidatov.

Dermol in Medved sta si umazala roke pri najpomembnejših zadevah v naši dolini.

Dejstvo, da si Medved sploh upa kandidirati v dolini, kjer je grobar, je nemarno in nesramno. Takega kandidata se ne podpre, takega se izžvižga.

Tu je tudi odgovor, zakaj v dolini zmaguje SD. Ker imajo največji in najbolj usposobljen kadrovski bazen, zato pa tudi denar.

In ker so druge opcije nemogoče. Ali pa manj znane, kot vedno moji kandidati, ki ne postanejo niti župani.

Medved nima možnosti. Če bi imel neko ekipo, bi mu to pošteno povezani.

Nič ne pomaga, če ima bogate sorodnike, ki mu omogočijo uporabo nepremičnin na morju.

Pa naj tam kandidira za Neptuna, kralja morja. Kaj pa ribe vejo, kako je spravil RLV v hude, hude težave.
Butchman    (23.9.2022 10:29)
@OldPunca, ni njegov namen, da zmaga te volitve, njegov namen je bolj jasen v povezavi s stranko SDS in najboljsim strategom JJ. Kot naj bi se govorilo, je SDS po zadnjih drzavnozborskih volitvah "zavohala kri", saj je premagala SD na domačem pragu.
Sedaj gredo ALL IN - on je edini, ki vse ve, bil je poleg pri PV-TEŠ, edini, ki si upa iti ena na ena in s pomočjo ostalih akterjev očrni in napade na soočenjih....namen je vzeti procente...in to se je začelo z odpiranjem arhivov iz TEŠ-a na tem forumu
BuddhaMonk    (23.9.2022 10:57)
@Butchman:
"Sedaj gredo ALL IN - on je edini, ki vse ve, bil je poleg pri PV-TEŠ, edini, ki si upa iti ena na ena in s pomočjo ostalih akterjev očrni in napade na soočenjih"

Hočeš rečt, da se bo Medved žrtvoval za SDS? Ker če bo on udarjal z nekimi zgodbami, bo tudi sam prejemnik udarcev. Razumem, da če se on in SD med seboj potolčejo, lahko SDS na pogorišču pobere kakšen glas. Ampak kaj ima on od tega? Ker realnih šans za izvolitev nima.
Butchman    (23.9.2022 11:48)
ne, on ve, da nima šans, saj vsi vemo, da je zelo izobražen, pameten. po moje si ne dela nekih utvar. Jaz bi isto poslal takega kandidata, ki veliko ve, ki je verbalno zelo močen, nekdo, ki lahko vrže na mizo dejstva. konec koncev so bili vsi nekako soudeleženi pri aferi, saj je SD npr. ravno Rotniku za nagrado dala direktorsko mesto na Komunali...Medved je potegnil kratko, nekaterim pa ni bilo nič, dobili so dobre stolčke...mogoče pa se je prebudilo malo maščevanja, ne vem....v slogu, vsi smo bili skupaj, vsi smo bili v isti zgodbi, mene ste odslovili, jaz sem ga najeb....vi pa ste še vedno kjer ste bili , še na boljšem...ne vem....sem pa slišal :)
Old Punca    (23.9.2022 12:11)
Ne razumem pametnega človeka, da se izpostavlja za poraz. Mogoče ga navdušuje pogled na svojo podobo na plakatih. Tega, kar on ve, ne bo razlagal v predvolilni kampaniji. Bolj bi ga moralo skrbeti, kako se bod odzvalo ljudstvo, saj je spravil PV na rob stečaja, poleg tega je zavajal s količino premoga, ki je botrovala gradnji TEŠ6. Nihče iz šaleškega lobija ne sme nikoli več dobiti pravice do odločanja!
Rotnik je po moje dobil delovno mesto zaradi molka.
Medo ve, da bo poražen, ampak zakaj se izpostavlja pljunkom, ki bodo upravičeno padali po njem? Samo zato, da se bo smejal samemu sebi s plakatov? Glej Medveda, nima ugleda!
Butchman    (23.9.2022 12:48)
Ja, tudi jaz bi nadaljeval to, kar je delal zadnjih ne vem koliko let, se skrival. Nikoli se ne bi po vsem tem tako izpostavil, ampak glede na to, da on točno ve, kaj ga čaka in da ne bo dobil volitev, je zagotovo v ozadju en drug motiv, mar ne?

zakaj se bo izpostavljal, zakaj mu to koristi? v mandatu, ki ga je imel na PV, smo videli kaj mu največ pomeni, da pa ima trdo kožo in da zna iti prek vseh preprek, pa tudi vemo.

Rotnik je dobil od občine direktorsko nagrado, on, ki je "enako kriv" kot Rotnik, pa ni dobil nič, pa je bil ravno tako tiho. plus tega, na MOV so za nagrado še odpustili njegovo partnerko.

zakaj se jim bo sedaj postavil po robu? jaz nič ne vem, sem pa slišal.... :)
drek4    (23.9.2022 14:11)
Ni pameten, ce bi bil bi s to pametjo lahko kontroliral pohlep in aroganco. Pametni so tisti ki imajo veliko in so low profile. On je navaden butl pa se lopov.
toby    (23.9.2022 15:26)
Vse eno Medo ali Drmolj približno ista poštenjaka.
drek4    (23.9.2022 18:11)
Mislim da ga Medo kr fajn prekasa. Pa ne ko je treba kaj posteno zasluzit.
dendimon    (23.9.2022 18:57)
...sarkazem off. Smrdijo VSI v politiki!
pubo    (23.9.2022 19:55)
Ena dobra stvar pa se je naredila z njegovo kandidaturo še največji nasprotniki v mišljenju smo si okoli tega pacienta enotni.
drek4    (23.9.2022 23:27)
Hahahaha to mas pa prav pubo.
encijan    (24.9.2022 8:43)
Old Punca,
nimam kaj dodati. Podobno razmišljam.

Jaz bi se na njegovem mestu (sicer ne morem biti, ker imam vest in moralne vrednote visoko razvite, ampak zgolj hipotetično) odselila iz kraja, tako kot bivši župan. Ne bi mi bilo dovolj domovanje, skrito pred očmi javnosti, kjer se je doslej skrival in se še, ali pa apartma na Krku.

Ne vem, res ne razumem takšnega sprenevedanja ob tako ogromni pokvarjenosti, skorumpiranosti itd. ...
Butchman    (24.9.2022 11:37)
Dokler ni obsojen, je se vedno primeren za direktorja komunaleNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]