Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

janša ponovno obsojen (Neznan 17.8.2022 19:48)

tole pa si bo potrebno dati v okvir in na steno
"Tožena stranka, Ivan (Janez) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene židovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način,merti    (17.8.2022 20:04)
a pošte tudi tokrat ni prevzel?
janša ima prav! sramota na sramoto

največja sramota sodstva pa je, da je janez na prostosti in ne na dobu, kjer mu je mesto
winzer    (17.8.2022 20:28)
SD je v vladajoči koaliciji, za slovensko pravosodje pa tako vemo kam je usmerjeno. Tako so se odločili, konkretnih dokazil pa ni...
Ne bo nič čudnega, če bodo še kaj privlekli iz omar...
nata    (17.8.2022 21:06)
http://mikstone1.blogspot.com/
PatriotSlo    (17.8.2022 22:45)
Janša se mora opravičiti, ker je rekel da so v ukradeni vilu. Moral bi reči, da si v odtujeni vili.
Obraz-    (18.8.2022 0:06)
Kaj tukaj ni jasno? Neznani član SD-ja je na neznanem kraju za neznan znesek kupil židovsko vilo. Torej ni bila ukradena. Razsodba sodišča je čista ko suza.
ex sulc mare    (18.8.2022 8:25)
@winzer, prvostopenjsko sodišče je še v času, ko je Janša bil PV razsodilo v prid SD.
Vemo, da je SD takrat tožila Janšo. Janša nikakor ni sprejel vabila na obravnavo, po njegovi stari, grdi navadi. Sodišče je s t.i. zamudno sodbo o zadevi razsodilo v prid SD. Janša se je pritožil višje sodišče, češ, da mu je bila kršena pravica do zagovora. Ni sprejel vabila, ni se zagovarjal, manever zavlačevanja, ki ga Janez in Franci obvladata, prvostopenjsko sodišče pa ga je ignoriralo. Izdalo je, še v času mandata Janše kot PV zamudno sodbo. Kaj točno to pomeni, bodo pojasnili pravniki na vel.com, vsaj dva sta aktivna.
Višje sodišče je v teh dneh potrdilo sodbo prvostopenjskega, ki je tako postala pravnomočna.
Iz blagajne SDS bo plačana kazen, sodni stroški SD ja, na Twiterju pa ( bo???? ) opravičilo. Ali pa ne.
Ponovno se bo izkazalo, kako pri SDS spoštujejo pravno državo in si razlagajo enakost pred zakonom.
Saj vemo SDS je Janša in obratno.
Jasno, komunistično pravosodje, kaj pa drugega, a nje?
Vse jasno?
partija    (18.8.2022 9:06)
winzer
Potem bo večni luzer končno začel dvigovati pošto in bo pravico dokazal na Evropskih institucijah in osmešil naše sodstvo? Aja je le večji Balkanec od večine.
winzer    (18.8.2022 9:06)
sulc@, tako so se odločili, konkretnih dokazil pa ni...
Orlek    (18.8.2022 10:29)
A je kakšen dokument koliko so plačali za zgradbo na Tomšičevi (CK), da so jo lahko menjali za sedanjo vilo? Torej!

Kaj si storil, če nisi nič plačal, nič dedoval, nisi bil obdarjen, ...?
špehar123    (18.8.2022 11:17)
Ja, bo pa plačal! Mala malca za njega, saj je še kej od "poslov" ostalo. Važno je, da ni "zastaralo".
Orlek    (18.8.2022 12:14)
Resnico lahko obsodiš, ne moreš je pa uničiti. Tudi pri dolfiju so tako počeli - nekaj časa.
ex sulc mare    (18.8.2022 12:24)
Nabijate o konkretnih dokazilih? Prav! V vsaj petih knjigah so objavljeni avtentični dokumenti o poteku trgovine z orožjem med leti 1991 - 94, kasneje tudi o Patrii v letu 2006-08.
V večini teh dokumentov je glavni Janez in njegovi.
Zoper udeležene v tej umazani raboti, trgovini s smrtjo, je bila uvedena kriminalistična preiskava, ki pa se je morala ustaviti po ukazu takratnega PV Drnovška, ker bi razkritja in odkritja v tej preiskavi močno škodila ugledu Slovenije na mednarodnem prizorišču in ogrozila približevanje države članstvu v NATO in EU! Tudi preiskovalna komisija DZ ni smela objaviti svojega poročila o tej raboti.

Država je iz lastnih interesov pometla kriminal pod tepih in Janši, pa še komu, rešila rit.

Torej, lapanje o dokazih, ko pa dokazi so zoper " našega " pa tišina. Velja za Janšo, Jankovića in " umetnike " politične estrade.
ex sulc mare    (18.8.2022 12:33)
Ob vložitvi tožbe zoper Janšo, so morali podkrepiti pri SD ju svojo tožbo na sodišču z dokazi, da Janša laže.

Torej?

A ja! SD ni predložil @Orleku in @ Winzerju pa še komu le te dokaze, da dajo svoj blagoslov ali pa ne. Ja pol pa res ta sodba ni veljavna, če niso pokazali dokazov, čeprav sodišče meni drugače. Takle mamo.
winzer    (18.8.2022 14:14)
Haha, ja takle mamo...
Obraz-    (18.8.2022 17:03)
Bom čist kratek;

LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!
Orlek    (18.8.2022 19:39)
Resnica boli zato jo je treba prepovedat!

S katerim cashem so kupili bajto na Tomšičevi? da so potem lahko menjali. Kdo je plačal bajto na Tomšičevi?
ex sulc mare    (18.8.2022 19:45)
Vpraši Janeza, on ve. Ziher pa sem, da s tvojim kešom niso.
Ali ti ločiš med obsodbo in prepovedjo?
Orlek    (18.8.2022 22:15)
Lepo so na limanice padli, izgovori v sodbi na predalnik, na vročitev, ...to so banalnosti za razsodbo.

Doslej bi to lahko znotraj države rešili, zdaj bo pa bolj zanimivo, ko se bo mednarodna javnost s tem seznanila, skupnost Judov, demokratičen svet, bankirji ki od nekdaj držijo v rokah svetovne banke,..

Zadeve ne gre pometati pod preprogo.

Razžaljena stranka ni to, za kar tukaj gre, ni toliko bistveno če je nekdo zaigrano užaljen. Razžaljen si lahko, ko nekaj ni res. Če je pa res, da ne moreš dokazati kako si plačal CK stavbo, je pa na tehtnici nekaj bolj pomembnega od zaigrane užaljenosti.

Sodbe, ki so zato, da si nekomu všeč, so zdaj pase. To je bilo sprejemljivo za ene druge čase. Saj, za vladavino prava gre, ane? Za vladavino prava se zavzemajo. No, kar v njo, v vladavino prava. Zato je v prvi vrsti sodstvo, za vladavino prava, da ne stopi na bananin olupek.
merti    (18.8.2022 22:19)
če so budale par let nazaj in še vedno ponavljale neznan kraj neznan čas neznana količina kako pa budale tukaj izgovarjajo svetega ivana janeza?
ex sulc mare    (19.8.2022 7:40)
@Orlek ne bluzi. Tvoj idol je imel vse zakonite možnosti, da na sdišču izvede svoje dokaze in z argumenti podkrepi svoje twitanje o "ukradeni" vili. Samo on pri sebi ve zakaj se je temu izogibal. Ni nikogaršnja žrtev, nihče se ni ujel na nikogaršnje limanice, kot želite janšisti prikazati.
O tej vili mednarodna judovska skupnost izvaja take in drugačne aktivnosti že nekaj desetletij. Išče pozornost in koristi v mednarodnih krogih, doslej z bolj kilavim uspehom. Pa jih bo še izvajala, to ni nikakršna skrivnost ali nekaj, kar se šele bo zgodilo. Tvoja skrb o morebitnem mednarodnem omadeževanem ugledu države, stranke SD, Janše je navadna hinavščina in metanje peska v oči bedakom.

Dejstvo je, stranka SD je za twitanje o " ukradeni " vili vložila tožbo proti Janši. Tožbo je podkrepila z dokazi, da vila ni ukradena, temveč
pridobljena na zakonit način, ki jih je sodišče sprejelo in upoštevalo v sojenju. Janša svojih twitov o "ukradeni" vili ni podkrepil z argumenti in dokazi na sodišču. Sodišče je navkljub taktiki Janše z izmikanjem in nesprejemanjem sodne pošte, izreklo zamudno sodbo. Janša je bil obsojen na prvi in drugi inštanci. Sodba je pravnomočna. Čakamo na uresničitev sodbe, ki Janši nalaga plačilo kazni, sodnih stroškov in objavo opravičila stranki SD na janševem twiter računu.

Za pametne ljudi je to dovolj, bedaki pa bodo še naprej gonili svojo mantro.

Res pa me čudi, da Judovska skupnost, tako v Sloveniji, kot mednarodna, ne vloži tožbe v Sloveniji za pridobitev vile v svojo " posest ", če so tako trdno prepričani v svojo pravico in svoj prav, ampak raje vsake toliko časa polijejo malo gnojnice, ko jim to politično ustreza. Po domače, brodijo po dreku, skupaj z Janšo.
ponaredek    (19.8.2022 8:24)
S.Mare petletnemu otr. lahko dopoveš SDS ne moreš ,ker so kratke pameti.
špehar123    (19.8.2022 9:20)
ex sulc mare, TVOJA RAZMIŠLJANJA SO SKORAJ V CELOTI PRAVILNA! Ampak nekateri imajo pač svoje poglede, ki so prepogosto skregani z zdravo pametjo, ljudje pa že potem sami , vsaj tisti z zdravim razumom razvrstijo kaj je uredu kaj pa ne. In spet je tu šiba z dvema koncema, tako da vsak dobi svoje.
Orlek    (19.8.2022 10:09)
Še naši certifikatski tajkuni so zbirali neke papirje, jih mizerno plačevali, da so potem prišli do prej skupnega družbenega premoženja - tu pa

neka bivša stranka pridobi skupno družbeno premoženje na Tomšičevi in to

menja za drugo nepremičnino.

Če je to vzorec, plonk ceglc, šablona, ... potem ne vem kaj še čaka(te)mo ostali. Dajmo tako kot je vzorec - brez nič - do premoženja.

Ne bo šlo.
ex sulc mare    (19.8.2022 10:27)
@Orlek, če so tebe "nafukali", da SD nima papirjev, ceglcov, pildekov o lastništvu vile, to ne pomeni, da jih v resnici nima. Sodišču so jih morali predložiti, da so argumentirali tožbo, tebi in meni, pa jih niso dolžni kazati. Izrazi in izkaži pravni interes in zahtevaj podatke uradno, po zakoniti poti.
Nehi jokat.
Orlek    (19.8.2022 10:42)
ESM

vztrajno se izmikaš vprašanju o zgradbi na Tomšičevi in non stop obračaš temo na vilo.

Pokaži se razumnika v diskusiji.

Bolj boš tiščal glavo v pesek slabšo kredibilnost boš odnesel.
ex sulc mare    (19.8.2022 11:17)
@Orlek, tema v tej diskusiji je " ukradena " vila in pravne posledice twitanja o tej " kraji ".

Zgradba na Tomšičevi, ki jo ti po vsej sili vtikaš v ta kontekst, nima nič opraviti s sodbo, ki za Janšo ni prijetna. Janša bi lahko tudi to zgradbo na Tomšičevi poskusil " prodati " na sodišču kot argument, pa jo ni!

(Kot akter takratne politične scene in dogajanja ob spremembah lastništva nekatere družbene lastnine v pravnoformalnih postopkih v lastništvo znanih lastnikov in političnih organizacij, je bil nedvomno, kot eden izmed zelo zapečenih družbeno političnih delavcev, seznanjen s poteki prenosa dela nepremičnin, kjer so bili sedeži predvsem KPS, na stranko KPS v njihovo last. Iz tistega obdobja ni dokumentov, da se je Janša upiral in kako drugače nasprotoval takšnim postopkom.
Diareja ga je zagrabila precej kasneje.)

Prav tako ni izkašljal drugih argumentov, raje se je delal pobalina, izmikal obravnavi na sodišču in po pravnomočni obsodbi še vedno dela bedaka iz sebe. Kaj naj jaz storim?

Lahko pa se ti z njo ( zgradbo na Tomšičevi ) žgečkaš po podplatih, če ti je všeč.
zvonc    (19.8.2022 13:35)
ha ha ha ha komunistično krivosodje je spet v akciji Prvo so bili na pikniku z komunsti ,nato pa so sestavili sodbo
ex sulc mare    (19.8.2022 16:43)
@ janšisti, resnično me je zanimalo zakaj toliko natolcevanja o tem, da je PV Golob veliko na morju.
Danes je bila fama tega pisanja v medijih in twitanja po krogih SDS razkrita. "Raziskovalni novinar " Bojan Požar je, kot lovski pes, sledil belemu BMW X6 registracije GO-GOLOB, katerega lastnika sta res vsak konec tedna na otoku Krku v naselju Šilo. Lastnika avtomobila nista z ničemer povezana z PV, razen s priimkom. Veliko SDS simpatizerjev je temu Požarjevemu natolcevanju verjelo in veselo retwitalo zgodbe o PV na morju, sedaj, ko je zgodba manipulanta razkrita, pa temu razkritju ne bo verjelo!

Kam se spuščate janšisti
Orhideja55    (21.8.2022 10:29)
No pa ima g.Janša res dobrega odvetnik, z vsem si seznanjen SULC, da se ti ljubi, pa uživaj v tem če ne najdeš boljše sprostitve.
ex sulc mare    (21.8.2022 20:18)
Hej, @Orhideja55, ti ne da žilica miru? Kaj ti ni jasno?

Na tvojo žalost ne morem biti Janšev odvetnik. Prvo nimam prave izobrazbe, drugo, " ni štapom ga ne bi dirnuo ".
Orhideja55    (21.8.2022 21:32)
Saj se vidi po tvojih komentarjih in izražanju, da ti nekje precej manjka
ex sulc mare    (22.8.2022 6:01)
@Orhideja55, mirno preskoči moje diskusije. Kaj te muči? Nikarte se ne vznemirjaj in ne zvišuj si z branjem, le teh, svoje razgledanosti, ker ti samo škodi .. Sprijazni se, da pač ne razumeš. Ni to zate. Zaletavaš se v zid, ko so ti vendar
odprta vrata, poglej malo naokoli. Dobronamerno napisano. Višji nivo itd.
Orhideja55    (22.8.2022 10:24)
Hvala za skrb Sulc, vedi da prekleto dobro vem in vidim kaj se dogaja v zadnjih mesecih, tako, da vi še kar veselo naprej žalitev pripadnike drugih strank in g.Janšo, ampak čas že kaže vaše uspehe in to na žalost v zelo negativno smer.
Pa srečno, sem zaključila z diskusijami in vašimi nizkimi pripombami, počitnice so na žalost končane, pa veselo v službo.
ex sulc mare    (22.8.2022 17:27)
@Orhideja55, vedno na voljo.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]