Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

Čestitke dr. robertu golobu (Neznan 26.5.2022 8:19)

Čestitke, novi mandatar! Prišle so tudi iz Bruslja.Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel sta predsedniku Gibanja Svoboda Robertu Golobu nocoj na Twitterju že čestitala za današnjo izvolitev na mesto predsednika slovenske vlade. Čestitki sta zapisala v slovenščini in angleščini.Tutankamon    (26.5.2022 8:39)
Ta čestitka je verjetno vljudnostna gesta. Če bi zmagal Jansa ali pa xy bi verjetno pravtako priletela.
Sem pa poslušal sinoči Goloba katerega je Slak malenkost pritisnil in se mi zdi da se možakar ni pustil zmesti razen za Alenko in Marjana ni imel, vsaj zame nekega tehtnega pojasnila in je nekaj zmutil. Za ostalo pa mi je deloval zelo suvereno in sproščeno, kot da resnično ve kaj dela.
Dacho61    (26.5.2022 9:07)
Tudi jaz čestitam Taubiju za izvolitev in želim, da vlada v dobro vseh državljanov in ne samo v dobro nekaterih, to je v dobro lenuhov, uživačev, brezdelnežev, soci izkoriščevalcev, korupcijskih lobijev, itd., kot je to jasno nakazal v svojem kao programu, pridne, delovne, varčne in tiste, ki mislimo tudi na svoj jutri in na jutri svojih potomcev, da ne bomo ter bodo obremenjevali države in ostale davkoplačevalce, bo pa udaril po "neumni betici", s hudimi, hudimi davki, ker nam lahko kaj vzame, njim potovanja na Karibe, Zlatarne, Armanija, Rolexa, duplexe ali celo triplexe v Lj, Porche, "mećke", itd., itak ne more vzeti, imajo vse napisano na enako barabinske sorodnike in prijatelje, sami pa kao bivajo v skladišču v Bistrici!!! BRUH!!!
Zato, življenje me je naučilo, da nikoli ne hvalim dneva pred večerom, celo pred polnočjo ne, sploh pa ne, ko gre za politike in politiko!!!
ex sulc mare    (26.5.2022 11:02)
@Dacho61, ganjen sem. Res lepo in prijazno s tvoje strani. Šmrc..
pilanca    (26.5.2022 11:09)
Ne se sekirat , prihaja Goloborban .
ALABAY    (26.5.2022 11:54)
Tutankamon-popolnoma eneko sem sam dojel
Klukec    (26.5.2022 12:14)
S svojim dejanjem (Sarec-Bratusek) je ze vse zajebu
encijan    (26.5.2022 12:37)
Iskrene čestitke novemu mandatarju! Vse lepo in dobro mu želim!

Njegovo delo ne bo lahko, ampak vsaj upanje je posijalo večini Slovencev, ki smo se odločili zanj.

Do zadnjega sem nihala med dvema opcijama. Ker nisem strankarska, mi je namreč na volitvah še posebej težko, koga obkrožiti. Glede na videno in slišano, me veseli, da sem se pravilno odločila.
partija    (26.5.2022 15:57)
Že samo poslušati Goloba proti arogantnemu in zafrustriranemu Janši je pravi balzam.
Obraz-    (26.5.2022 16:23)
Golob bo pač poskušal narediti kar se da v težkih časih, ki so pred nami. Če bo pa kaj zasral, mu pa predlagam, da naj krivdo za svoj neuspeh enostavno pripiše domobrancem. As simple as that.
Velen Kovač    (26.5.2022 16:26)
@partija - se strinjam. Upam pa da to nebo edina pozitivna sprememba,...
romulus    (26.5.2022 16:27)
Tudi jaz mu izrekam čestitke ob izvolitvi za novega mandatarja...govori jasno in podaja razlage za lažje razumevanje in predstavo o načinih reševanja preštevilnih problemov...mislim, da ima jasno vizijo in strogo začrtano pot...prepričana sem tudi, da se ne pustil kakorkoli od kogarkoli izsiljevati ( še posebej ne s strani koalicije ) ter da bo znal tudi sproti preverjati izpeljavo projektov. Izvoljeni ministri bodo imeli njegove oči ves čas na sebi in delalo se bo res 100 na uro zato, da bodo projekti tekli po terminsko zastavljenih etapah. Ve kaj dela in moramo mu pustiti voditi vlado na njegov novi način...nimamo kaj izgubiti, lahko samo sodelujemo in pomagamo po svojih znanjih in močeh...le tako lahko državo izboljšamo za naš skupni boljši jutri.
kapljač    (26.5.2022 17:59)
Zaenkrat se dr. Robert Golob zelo dobro drži in odlično amortizera vse zlonamerne napade opozicije , katere država in ljudje ne zanimajo, samo oblast .
Kar je zelo vzpodbudno si tudi na glas že želeti, da zna družba res iti v tisto smer, v katero bi morala iti že zdavnaj .
Torej vstran in ne proti srednjem veku cerkveno desnih hotenj.
In vstran od tega biti komu hlapec.
Slovenci spadamo med narod zmagovalcev , in to smo vedno bili tudi ko nam ni šlo najbolje že da smo kot narod obstali , sploh pa kadar smo imeli prave voditelje, ki so znali narod potegniti za seboj in ne proti sebi, kot se nam ponovno dogaja od osamosvojitve naprej.
winzer    (26.5.2022 19:37)
Vljudnostna cestitka ob izvolitvi je skoraj nuja, za kaj več pa je še prezgodaj...
Bubaleze    (26.5.2022 19:52)
Zdaj boste okusili svobodo. Na suho.
Kanilab    (26.5.2022 20:53)
Bajaga pa ima zelo lepo in poučno pesem Pada vlada. Je brezčasna.
partija    (26.5.2022 22:36)
Od Goloba vsaj ne pričakujem, da se bo maščeval lastnemu ljudstvu tako kot Janša ko ne bomo mislili tako kot on. Pa ne bom čefur, trenerkar, nedomoljub, če se z njim ne bom kdaj strinjal.
Drugače pa ne vem kaj vam je bilo tako všeč pri Janši. A to, da je zvečer na twiterju objavljal kakšna pravila bodo veljala naslednji dan? Ali ste imeli Kreka in Hojsa tako radi? Jaz se resno počutim bolj svobodno. Nisem pa butast sdsovec, da ne bi razumel, da bomo zaradi vojne v Ukrajini še vsi zelo drago plačali vse skupaj. Zgleda imate spomin zlate ribice, da ste že pozabili kaki norci so bili na oblasti.
Če pa ne bo šlo pa ne pričakujem od Golobovih volilcev, da bodo vseeno zagovarjali vsako njegovo neumnost. A ste kdaj v 30 letih slišali sdsovca, da je kakorkoli skritiziral Janšo? No najmanj v tem je razlika.
muzikaš    (26.5.2022 22:57)
ROBERT MUGABE.
NOVI DEMOS    (26.5.2022 23:14)
Moje čestitke Golob nima. Bila bi z moje strani hinavščina. Tega ne maram, pa tudi moja čestitka mu tako in tako nebi nič pomenila.

Razlogov za to je več.
ex sulc mare    (27.5.2022 6:45)
Partija, zelo pošteno zapisano. Se strinjam.
Kot udeleženec volitev, oba z ženo sva izpolnila svojo državljansko dolžnost in izkoristila ustavno pravico, da voliva, čestitam novemu predsedniku vlade in mu pri vladanju želim veliko sreče, sprejemanja poštenih, modrih, pravih odločitev v dobro vseh nas.

Najina glasova sta šla za participacijo civilne družbe pri vladanju in upravljanju naše skupne države. Res stranki, ki sva jo volila ni uspelo doseči nek velik rezultat. Bo pa po začetnemu ravnanju in z izbiro novega predsednika vlade, z nekaj posamezniki, verjetno, del oblasti. To pa je odlično.
Kako lepa je letošnja pomlad.
encijan    (27.5.2022 8:24)
partija, ex sulc mare, kapljač ...,
ni kaj dosti za pripomniti. Razen to, da so ženske v politiki dobile veljavo, kar mu štejem v dodaten velik plus.
pilanca    (27.5.2022 9:43)
Svinje se na koncu smodijo - škoda , da ne moremo biti pri davkih selektivno obravnavani volilci , Golob pa naj ob podrtju ograj na južni meji postavi napis ekonomskim migrantom , dobrodošli v Sloveniji .......
Orhideja55    (27.5.2022 10:32)
Partija imaš naziv tebi primerno, ne rabiš pa vedno žaliti drugače misleče, kar se pa Goloba tiče ti resno misliš, da bo on odločal o Sloveniji, ve se kdo ga je nastavil, tako da uživajte dokler lahko.
ex sulc mare    (27.5.2022 12:15)
@Orhideja55 kdo pa bo po tvoje odločal? Janez je lahko, Golob pa ne bo?
Orhideja55    (27.5.2022 15:53)
Sulc ne se delat neumnega, ker gotovo nisi, veš dobro kako so pripravljali kader za novega mandatarja( Pirnat, Erjavec...) pa še kdo, kulovcem ni uspelo, so nastavili Goloba in kaj se je zgodilo pa sam dobro veš za stranke kula, Golob jim je pobral glasove.
partija    (27.5.2022 16:19)
Orhideja55
Mogla se boš sprijazniti, da nismo več v diktaturi kjer vse odloča en človek s psihičnimi težavami. Temu se reče svoboda in ljudje so večinsko glasovali proti diktatorju, ki se je prejšnji mandat samooklical za mandatarja.

Po drugi strani te pa razumem, saj sem včasih tudi sam podpiral sds. In vem kako neumno se človek počuti ko zaradi enega butca, ki odloča o vsem izgubiš vsake volitve. Janša nemesto, da bi volilce pridobival jih odganja.
ex sulc mare    (27.5.2022 17:05)
@Orhideja55, KUL je imel vso pravico, da je poskušal ob tako šibki koaliciji, s svojimi kandidati, zamenjati vlado. Vlado, ki ni zmogla spraviti skozi parlament skoraj nobenega zakona. Trgovanje z glasovi jo je držalo nad vodo, hojsanje in janšizem, vladala pa je z protiustavnimi odloki. ( seštej poslance bivše koalicije, 43 + 2 manjšinca ).
Goloba si je ustvaril Janez sam. Najprej je Golob bolj iz kljubovanja Janši začel z politiko, ko pa so mu ankete pokazale, da bi mogoče bil uspešen, pa je sel v politiko zares, z vsem svojim znanjem. Rezultat: Golob 41 : Jansa 27.
Ne lušči vec bučnic. Nova vlada je dejstvo, vecina v parlamentu pa tako velika, da bi zanjo Janez dal vse kar ima. Skoda, ki jo je janšizem naredil, je ogromna. Samo polnocni twiti o ukrepih, ki veljajo naslednji dan, prepovedi, brez pct ni bencina, nisi mogel kupiti čevljev, spodnjega perila, otroci niso smeli v šolo, vrtec, ljudje niso mogli normalno v sluzbo, pa še in še.. Darila, finančna RKC usluzbencem, metanje denarja v žepe ljudi, ki niso bili ogrozeni, tisti, ki pa v resnici niso imeli nič, tudi nič niso dobili. Skregano z zdravo pametjo, do amena.
senator    (27.5.2022 18:28)
prihaja čas upanja in eksperimentiranja...le ne vem kako naj plačamo položnice v upanju...upam le samo, da mi ne vzame za kar sem v rudniku garal celih 30 let...še bo luštno še plesat bom začel
drek3    (27.5.2022 20:09)
Golob si je vsaj lase umil za svecan dogodek. Tista mastna griva, fuj no.
ex sulc mare    (27.5.2022 20:44)
@senator, mar te je šef vrgel z dela, sedaj ko je v opoziciji?
Ni tvoj šef?! Potlej boš normalno dobil plačo, kot si jo vsak mesec do sedaj in plačal položnice. Zate ne bo sprememb, pa če še tako osiraš. Zna biti, da bo Janez moral placati kaksen evro ali dva davka, ker je zelo uboren, do sedaj ga ni.
senator    (28.5.2022 8:38)
ex sulc mare....obstajajo tudi bedaki, če sem napisal 30 let rudnika pomeni, da sem v zasluženem pokoju in to čudovitih 25 let...nikoli do lani nisem dobil regresa in ga tudi pod to vlado ne pričakujem...nisem ovca kot radi omenjate ponosni nasledniki komunistov pač pa razsodno razmišljam in ja sulc sem več kot 100km iz Velenja v sončnem raju podeželja...Velenje je bilo nekoč mesto raja sedaj pa opažam, da lahko samo sanjate raj...in nazadnje tvoj Janez je vendar v Velenju zmagal...pa lepo uživanje vsem
partija    (28.5.2022 10:56)
senator
Janša zmagal v Velenju predvsem s pomočjo Albancev in pokvarjenih upokojencev, ki so lastne vnuke prodali za regres.
Sedaj pa sledi plačevanje 20 milijard volilnih bonbončkov, ki jih je Janša raztrosil.
ex sulc mare    (28.5.2022 12:30)
@senator, ti si eden izmed srečnežev, ki so "zelo mladi" lahko odšli v pokoj. Res spregledal sem, da si napisal 30 let rudnika, opravičilo. Če sem zate zato bedak, pa naj bo. Malenkost, vredna nič. Dovolil si bom popravek na tvoj zapis. V Velenju 1( mesto) je zmagalo GS, v Velenju 2 ( Šoštanj, Šmartno ob Paki in okolica) pa SDS. Vidiš teh 100 km ti je zameglilo pogled na rezultate volitev, da pišeš resnico z napako. Zato te ne bom etiketiral z bedakom. Si samo površen.
Tudi sam ne živim v Velenju ze 28 let. Na grbi imam 43 let dela v gospodarstvu in kot samostojni podjetnik. Sedaj sem državni uslužbenec, tako kot si ti že četrt stoletja. Bog ti naj da zdravja, da uživaš še naslednjega četrt stoletja. Priporočam pa ti, da ne bereš površno, tako kot sem jaz, da te ne bodo drugi naslavljali z bedakom.
O davkih in namenu nove vlade z njimi, pa so stvari zapisane, ljudje, zlonamerni in tisti, ki podpirajo Janšo, pa širijo demagogijo in meglo, ter neresnice.
partija    (28.5.2022 17:19)
ex sulc mare
Aha Janez sploh ni zmagal v Velenju. Hvala na odlični argumentaciji.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]