Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

nacionalizacija!!! (Neznan 20.5.2022 16:56)

Primimo se za denarnice!

Obdavčiti hočejo: prihranke, vrednostne papirje, nepremičnine. Ne mislijo obdavčiti npr. slikarskih in kiparskih del za katere je znano da jih imajo najbolj premožni. Jaht registriranih na Hrvaškem tako ne morejo obdavčiti, enako vil in vikendov v Dalmaciji.

Ukiniti hočejo nadomestilo za zemljišče. Obdavčiti hočejo 1 promilo premoženja. To pomeni, če imate:

- stanovanje za 120 tisoč EUR,
- avto za 20 tisoč EUR,
- na banki 20 tisoč EUR,
- podedovan delček hiše z deležem 20 tisoč EUR in
- še za 20 tisoč EUR kako garažo, vrt, ...

znese skupaj 200.000 EUR. Od tega bi vam vsako leto obdavčili 1 promilo kar znese

200 EUR ! V desetih letih bi zmetal skozi okno 2.000 EUR. Manj bom imel lepše bom živel s plačo.

Prvo kar je nesem cash iz banke v Sloveniji na banko v Banja Luko.

Drugo kar je vrednotne papirje - delnice prodam in kupim kripto valute.

Tretje kar je podedovan delček hiše bom poskusil podariti solastniku hiše, kupiti tako ne bo hotel.

Znano je da imamo slovenski državljani v prihrankih 24 milijard EUR. Na to se lakajo. Lakajo se na hišice ki so jih straši gradili na udarniško, na stanovanja kupljena po Jazbinšekovem zakonu, ...kuhalnica    (20.5.2022 17:30)
NEZNAN NEHAJ SRAT Z POLNIM GOBCEM.
ex sulc mare    (20.5.2022 19:15)
1 promil na leto? Torej bi ubogi Ivo Boscarol plačal od kupnine 240 mio eur, ki jo je dobil od prodaje podjetja, v 10 letih 2,4 mio eur davka. Milosčina napram davkom v kapitalisticni EU.
Ervin Rommel    (20.5.2022 20:36)
SDS-ovci a boli ko ste skadili volitve ? Nikoli več ne boste kradli Slovenskim državljanom !!!

Predlagam obisk Merkurja oddelke z vrvmi pa nakup 6-8m dobre vrvi pa še naprej vzdržujte Slovenijo med top 10 v Svetovnem merilu.

Nihče vas ne mara, ker ste zgube !
alekpet    (20.5.2022 22:01)
Največji zmagovalec volitev je ddr.Snežič ker bodo naši državljani iskali njegove nasvete za naložbe v BiH ko bodo svoj denar skrivali pred slovenskimi komunisti v Sloveniji.

Pušiona so stranke dan, lms,desus ker so zgubili vse medtem ko je SDS povečal število volivcev. Tudi SD je ogromno zgubil ampak eni se še kar režijo.

Sulc pa pozablja da je Boscarol ogromno doniral lokalni skupnosti.

Ampak sulc pravi, če je v mojem celotnem bednem socrealistične lajfu ko sem našparal samo 50.000eur in bom zato na leto plačal 1prokilček torej 500eur, naj še rikelniku crkne krava in naj plača lepe maljone za več hotelov saj jih je dobil na mojih plečih.
Orlek    (20.5.2022 22:08)
Tuj kapital se bo tepel za investicije v SLO ker bodo visoke dodane vrednosti plenilsko zarubljene v novi destinaciji evropske Venezuele.
ex sulc mare    (20.5.2022 22:13)
@alekpet, kaj se buniš? Državi je treba placat davke, 1 promila ( tisočinka %) od 50000 pa je ušivih 50 eur. Letno. Ali v 10 letih 500 eur. Investiraj mrtev kapital in potegni dobicke, če nočeš pa plačaj davek. Koliko pa ti banka da obresti na teh 50000 jurjev. Nič. Še ti ji moraš plačat ležarino, mona. To te pa ne moti, a nje?
ex sulc mare    (20.5.2022 22:25)
Venezuela gor ali dol. Na bankah leži mrtev kapital, menda cca 25 milijard eur. Sprijaznite se, da so drugi časi, drnar mora prinasati denar, plemenititi in investirati ga je treba. Drzava si z uvedbo družbenega in privatnega partnerstva lahko močno olajša investicije za prehod v zeleno družbo, v obnovljive vire pridobivanja energije, v razvoj potrebne infrastrukture, zakaj najemati drage kredite, če pa imajo državljani kapital, ki mrtev leži, pravzaprav mu vrednost pada. Poglejte še iz drugega zornega kota.
A ja, narobe je to, ker levi to predlagajo, ne pa stari desni lopovi. To je to!
Velen Kovač    (21.5.2022 0:13)
@alekpet - ker se Boskarol toliko pojavlja kot DOBRODELNEŽ IN DONATOR. Da smo si na jasnem ZAKAJ!!!!

Ker se na tak način izogiba plačilu davka, oziroma namesto da plača davek, daruje v humanitarne namene tam, kjer ve da bo imel na koncu še nazaj profit. Bla bla bla dobrosrčneži, ki nebi dali evra če se jim nebi v denarnici poznala dva.

"Skladno z določili 59. člena Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb lahko zavezanec za davek od dohodkov pranih oseb (Uradni list RS, št. 117/06 z dne 16. 11. 2006 do 5/09 z dne 23.1.2009, v nadaljevanju ZDDPO-2) uveljavlja zmanjšanje davčne osnove za znesek IZPLAČIL v denarju ali v naravi (primeroma trgovsko blago) za:
• za humanitarne,
• invalidske,
• socialno varstvene,
• dobrodelne,
• znanstvene,
• vzgojnoizobraževalne,
• zdravstvene,
• športne,
• kulturne,
• ekološke in
• religiozne namene,
in sicer le za takšna izplačila rezidentom Slovenije in rezidentom države članice EU, ki ni Slovenija, razen poslovnim enotam rezidentov države članice EU, ki se nahaja izven države članice EU, ki (če) so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti, kot nepridobitnih dejavnosti, do zneska, ki ustreza 0,3 % obdavčenega prihodka davčnega obdobja zavezanca, vendar največ do višine davčne osnove davčnega obdobja.
Bubaleze    (21.5.2022 1:57)
Slovanske dezele je treba pac dusit. Ni dvoma da so to navodila iz Bruslja. Profesionalni hlapci pa so ze omehcali anuse za van der satanovo.
pilanca    (21.5.2022 10:45)
Najprej , ne mešati politike z denarjem , nekateri tu pišoči govorite o zeleni energiji : kje v Sloveniji lahko postavimo vetrne elektrarne , kje lahko gradimo ( poleg Save ) hidro elektrarne , ali sploh veste , kako se pridobi agregat z močjo 1 MW , ( npr . TEŠ ) ima cca 75o MW instalirane moči , podobno tudi JE Krško , vse ostale ( Dravske plus Soške nekako enak delež ) - nekdo je dejal , denar mora krožiti , pa saj ta denar kroži že sedaj , vendar kar je privarčevano in pridelano , ne hvala , tega nam ne bodo vzeli. Hipotetično : kaj , če bomo , boste pričeli dvigovati svojo gotovino , niti približno te gotovine na bankah ni .
Ervin Rommel    (21.5.2022 10:52)
Strinjam se z davki vsekakor pa bom svojim zmožnostim še naprej varčeval 60% prihodkov na račun. Nekaj procentov v naložbene sklade, drugo pa za življenje, dopuste, itd...

Nikdar pa ne bom investiral trdo prigaranega denarja v kripto valute. Eni so se z temi investicijami obogateli, nekateri med nami pa smo ziheraši z jasno zastavljenimi cilji.
pilanca    (21.5.2022 11:38)
Samo v vednost : nekoč smo se s sošolci ( elektro smer ) poigravali , koliko električne energije bi lahko pridobili v reki Paki , od Zgornjega Doliča do Velenja , zgraditi bi bilo potrebno vsaj 5 jezov , glede na povprečen pretok bi to zneslo 1 ( eden ) MW moči (instalirane) , da ne bo pomote .
Seveda smo takrat pritegnili tudi "sotrpine" iz srednje strojne šole - strinjali so se , .....
Orlek    (21.5.2022 11:53)
Pri takih obdavčitvah kot napovedujejo pri golobu magnati iz tujine ne bodo nosili cash k nam, naši magnati ga pa tako imajo v Panami, na Cipru, na Sejšelih, ...

To je recept da Slovenija ne bo nikoli Švica.
DCgeto    (21.5.2022 12:53)
dajte povedat golobu naj si vsaj lase umije ker nas s tem klosarizmom sramoti po vsem svetu. revni milijonar. taksnih poznam ze kar nekaj...in vsi so izgubili svoje druzine ko so se grebli za denar. in holob ni izjema.

GRU GRU
winzer    (22.5.2022 15:16)
Ervin
cit. "Predlagam obisk Merkurja oddelke z vrvmi pa nakup 6-8m dobre vrvi"
Kaj ti si še kar pijan od levuharske zmage, da takšne pokaš?
Ervin Rommel    (23.5.2022 10:00)
winzer dejstva so dejstva zakaj bi si zatiskali oči pred resnico. To je velik problem v Sloveniji z katerim se noče nihče ubadati i to je tabu tema o kateri ljudje javno ne govorijo.

Žalostno bi bilo, da bi Slovenija izgubila to tragično mesto na svetovnih lestvicah.
Sedaj, ko so SDS-ovci na tleh, ko ne vidijo izhoda, ko se jim podira cel svet.
Sej veš kajo je hudo, ko ni več hormonskega ravnovesja pa niti alkohol ne pomaga več pa 75% sodržavljanov te gleda grdo, ko si privrženec padlega psihopata....
Jebi ga sta se mora nije težko a ne....Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]